Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Аджика в автоклаві

Аджика в автоклаві

Ця національна грузинська страва здобула свою популярність і в нашій країні. А взимку вона чудово смакує зі щойно приготовленим на мангалі шашликом. Існує безліч рецептів ‒ від класичного до новаторських та сучасних. У цій статті ми зібрали найцікавіші рецепти аджики в автоклаві. Скуштувавши таку аджику один раз, ви будете готувати її щороку!


Аджика з болгарського перцю


Аджику, приготовлену за цим рецептом, можна їсти, не чекаючи зими. Через невелику кількість інгредієнтів та легкий спосіб приготування всі продукти віддають свій смак одразу. Тому не потрібно чекати, поки аджика “настоїться” та отримає належний смак.

Щоб приготувати аджику в автоклаві за даним рецептом, нам потрібні такі інгредієнти:


  • червоний болгарський перець - 3 кілограми;
  • перець Чилі - 200-300 грамів;
  • сіль - 80 грамів;
  • соняшникова олія - 0,5 літра;
  • цукор - 400 грамів;
  • томатна паста “Чумак” - 600 грамів;
  • часник - 3 головки;
  • лаврове листя - 7 штук;
  • оцет 9% - 0,5 стакана.


У цьому рецепті гостроту аджики можна коригувати. Якщо вам до вподоби ніжний смак - візьміть меншу кількість перцю Чилі. У випадку, якщо ви любите гостру їжу, покладіть більше гострого перцю, проте не рекомендуємо брати більше ніж зазначено в рецепті.


  1. Болгарський перець змолоти на м’ясорубці та покласти у велику посудину. Перець Чилі теж можна змолоти, але краще дрібно порізати ножем та додати до болгарського перцю. Також додати сіль, олію, цукор і варити 20 хвилин.
  2. Додати томатну пасту, подрібнений часник, лавровий лист та оцет. Добре перемішати та продовжувати варити. А довівши до кипіння, лаврове листя вибрати.

Тепер можна накладати в банки. Важливо робити це, коли аджика гаряча. Таким чином її смак буде насиченим та яскравим. Виклавши банки в автоклав (рекомендуємо використовувати банки об’ємом 0,5 літра), залити їх гарячою водою (але не окропом), щоб уникнути пошкодження банок через різницю температури. Це також пришвидшить приготування. Стерилізувати потрібно 15 хвилин при температурі 90⁰С.


Аджика з помідорів та яблук


Інгредієнти:


  • болгарський перець - 1 кілограм;
  • помідори - 5 кілограмів;
  • цибуля ріпчаста - 1 кілограм;
  • морква - 1 кілограм;
  • яблука - 1 кілограм;
  • перець Чилі - 2 штуки;
  • часник - 0,5л;
  • соняшникова олія - 0,5 літра;
  • цукор - 100 грамів;
  • сіль - 200 грамів.


Перш ніж розпочати приготування, всі овочі та яблука потрібно добре помити і просушити. А далі готуємо за таким планом:


  1. Болгарський перець та перець Чилі нарізаємо та очищаємо від зернят. Моркву і цибулю очищаємо від шкірки. Яблука теж чистимо та вибираємо серцевину. З помідорів вирізаємо плодоніжку. Всі ці інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Мелені продукти варимо дві з половиною години, періодично помішуючи, щоб не пригоріли.
  3. Часник потрібно пропустити через часникочавку.
  4. До відварених інгредієнтів додати часник, олію, цукор та сіль. Все разом варимо ще пів години, постійно помішуючи.

Продукт готовий до консервації в автоклаві. Кладемо його в півлітрові банки та стерилізуємо 20 хвилин при температурі 90⁰С.


Аджика зі слив


Для даного рецепту нам потрібні:


  • сливи - 2 кілограми;
  • перець Чилі - 2 штуки;
  • часник - 2 головки;
  • карі - 1 пачка (25 грамів);
  • сіль - 1 столова ложка з вершком;
  • цукор - 6-7 столових ложок.


Аджика зі слив в автоклаві може здивувати навіть найвибагливіших гурманів. Тим паче, що вона дуже проста у приготуванні:


  1. Сливи помити та відділити від кісточок. Змолоти і помістити у велику посудину.
  2. Часник потрібно пропустити через часникочавку. Додати його до мелених слив, а також ‒ подрібнений перець Чилі, карі, сіль та цукор. Все разом варити 30 хвилин на малому вогні, постійно помішуючи.

Тепер аджика готова до автоклавування. Потрібно все покласти у півлітрові банки та стерилізувати 15 хвилин при температурі 90⁰С.

Взимку аджика зі слив чудово смакуватиме з соковитим стейком. Завдяки перцю Чилі спочатку відчувається гострий смак, який плавно переходить у солодкий післясмак завдяки сливам.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Придбавши автоклав компанії “УКРПРОМТЕХ”, ви отримаєте якісний агрегат для консервування будь-яких закруток. Також у нас ви можете знайти коптильні, ректифікаційні колони, титани водогрійні, сироварні та інші товари з металу.

Щоб підібрати потрібний автоклав, рекомендуємо вам ознайомитися з повним каталогом на нашому сайті та пройти тест на підбір автоклава. Завжди можна звернутися до наших менеджерів, які вам у всьому допоможуть. Ми доставляємо наші товари у будь-яку точку України.

Залишилися запитання? Звертайтеся за телефонами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.

Читайте також:

Поділіться з друзями


31.01.2021