Работаем с 08:00 до 20:00
Каждый день. Без выходных! Звоните сейчас!
Узбекский плов в автоклаве
                 

Узбекский плов в автоклаве

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Плов/li>
  • Icon 5 порції
  • Icon 30 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт Узбецький плов

Узбецький плов в автоклаві – кулінарна знахідка для любителів східної кухні. Готуючи плов зі свинини або яловичини, дотримуючись нашого рецепта ви отримаєте неповторну страву, яка зберігає всю палітру ароматів і смаків традиційного узбецького плову. Завдяки автоклавуванню, плов виходить розсипчастим та соковитим, з насиченим ароматом спецій та кураги.М'ясо в цьому рецепті стає дуже м'яким, буквально тане у роті, а рис вбирає всі соки м'яса та спецій, тому кожна ложка готового плову не залишить вас байдужими. Узбецький плов рецепт – це поєднання солодкої моркви, пряного перцю та нотки гострого часнику,  це все разом створює гармонійну й насичену страву.

Не всі знають як варити плов, а для приготування в автоклаві є свої особливості. Всі секрети відкриваємо у відеорецепті на ютуб каналі Утехо. До речі цей рецепт можна готувати як у банках, так і в реторт пакетах.

Плов можна подавати як самостійну їжу або в поєднанні з овочевими салатами та свіжою зеленню. Він чудово підійде для родинного обіду чи вечері з друзями. Завдяки автоклавуванню, плов довго і безпечно зберігається, що дозволяє приготувати його заздалегідь і насолоджуватися свіжим смаком страви протягом тривалого часу, брати його з собою у поїздки чи на природу.

Узбецький плов на зиму на 5 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Рис Басматі500гр
  • Яловичина500гр
  • Курага80гр
  • Цибуля300гр
  • Морква300гр
  • Сіль / Перець
  • Барбарис50гр
  • Куркума мелена1кг
  • Часник3 головки
  • Олія соняшникова150мл
  • Перець чилі

Крок 1

Готуємо зірвак для плову. Для цього нарізаємо цибулю півкільцями та моркву соломкою. Вливаємо на пательню 150 грамів соняшникової олії, та обсмажуємо овочі.

Крок 2

До овочів на пательню додаємо часничок, попередньо роздавивши його лезом ножа та дрібно нарізавши.

Крок 3

Додаємо спеції - барбарис - 10-15 шт, перець горошком чорний та духмяний по кілька штук, мелену суміш перців та сіль.

Крок 4

Дрібно нарізаний перець чилі також додаємо у зірвак, якщо ви хочете, щоб плов був більш пікантний та гострий, то залишаємо насінинки, які саме і додають найбільше гостроти до страви.

Крок 5

Ріжемо курагу, та додаємо до інших інгредієнтів на пательню, приблизно 50-80 грам. Якщо курага тверда рекомендуємо її попередньо замочити у воді.

Крок 6

До овочів на пательню додаємо попередньо нарізане м'ясо та обсмажуємо все разом.

Крок 7

В страву насипаємо 15  грам  куркуми та все гарно перемішуємо. Готувати м'ясо до повної готовності не потрібно.

Крок 8

Розкладаємо м'ясо з овочами по банках, заповнюючи десь третю частину банки.

Крок 9

Додаємо в банку рис, на одну баночку 100-120 грам. Зверху рису можна викласти ще невелику кількість овочів з м'ясом.

Крок 10

Додаємо в кожну банку лавровий листочок та половину головки часнику (можна з лушпинням).

Крок 11

Додаємо воду з розрахунку 1:2,5.

Крок 12

Закриваємо кришками та консервуємо в автоклаві. Час приготування плову 40 хв, 110 градусів.

Крок 13

Дістаємо баночки з пловом та насолоджуємося пікантним смаком узбецького плову в будь-який час.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Простий рецепт плову в автоклаві стане вашою улюбленою знахідкою для приготування справжнього узбецького смаколика, з усіма його традиційними смаками та ароматами, у зручному та швидкому варіанті завдяки автоклаву.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.