Work from 08:00 until 20:00
All days. No weekends! Call now!
Печериці з часником в автоклаві
                 

Печериці з часником в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Gtxthbws
  • Icon 3 порції
  • Icon 5 хв
гриби

Обладнання для консервованих грибів:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт грибів на зиму:


Чому варто приготувати гриби в автоклаві

Сезон грибів у розпалі, і якщо ви любите мариновані гриби, цей рецепт точно стане вашим фаворитом. Зараз свіжі печериці доступні в магазинах цілий рік, але консервовані гриби в автоклаві - це смачний і безпечний спосіб приготувати гриби. У цьому рецепті завдяки стерилізації під високою температурою гриби залишаються щільними, пружними й набувають насиченого смаку з легкою ноткою часнику та спецій.

Гриби в автоклаві - це не просто економія часу, а й гарантія надійного зберігання. У порівнянні зі звичайним консервуванням, автоклав забезпечує повну стерилізацію, тому гриби консервовані не псуються навіть без холодильника. При цьому структура печериць залишається цілісною, а аромат насиченим. Завдяки автоклаву ви можете бути впевнені - консервовані печериці без консервантів зберігають всі корисні властивості.

Це універсальний рецепт грибів: поєднання печериць, часнику, лаврового листа, спецій і легкої кислинки яблучного оцту створює вишуканий аромат, знайомий усім шанувальникам рецептів з грибів. Такі гриби на зиму чудово смакують як окрема закуска, гарнір до м’яса чи доповнення до салатів.

Консервовані шампіньйони рецепти на 3 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для маринованих печериць

  • Печериці 2,5-2кг
  • Оцет яблучний30грамів
  • Олія соняшникова30грамів
  • Цукор30грамів
  • Сіль
  • Лавровий лист
  • Вода 200грамів
  • Часник30грамів

Крок 1

Промити печериці, підсолюємо кип’яток, насипаємо в каструлю 2 кг печериць.
Нарізаємо баклажани

Крок 2

Проварюємо печериці 5-7 хв.
Обсмажуємо баклажани

Крок 3

Виймаємо печериці, відціджуючи від води.
Нарізаємо цибулю

Крок 4

Розкладаємо гриби в банки.
Додаємо до цибулі коріандр та кмин

Крок 5

Додаємо по пів чайної ложки солі та цукру.
Нарізаємо перець чилі

Крок 6

Додаємо яблучний оцет по 15 гр.
Додаємо мед

Крок 7

Додаємо олію.
Натираємо часничок

Крок 8

Натираємо часник на тертці та розкладаємо в баночки.
Змішуємо баклажани

Крок 9

Додаємо лавровий листочок та перчик горошком.
Розкладаємо баклажани в баночки

Крок 10

Заливаємо водою до верху, залишаючи 2-3 см до краю кришки.
Вливаємо олію

Крок 11

Закриваємо твіст кришками та готуємо в автоклаві:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 95⁰-100⁰ градусів 5 хвилин.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 105⁰-110⁰ градусів 5 хвилин.
Відправляємо в автоклав

Крок 12

Дегустуємо гриби приготовані в автоклаві.
Дегустуємо баклажани

Печериці - рецепт маринованих грибів

Законсервуйте всього кілька баночок і у вас під рукою завжди будуть смачні гриби, якими можна швидко доповнити святкову або повсякденну страву. Та переконайтеся, що домашня консервація може бути справжнім гастрономічним задоволенням. Цей рецепт печериць приклад того, як сучасна технологія автоклавування допомагає готувати просто, безпечно й смачно.
Рецепт консервованих грибів в автоклаві цікаве поєднання простоти, надійності зберігання та неперевершеного смаку. Рецепт в автоклаві від UTEHO - це завжди впевненість у результаті, зручність у приготуванні та бездоганний смак. Спробуйте, і ця страва назавжди оселиться в вашому домі.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.