Work from 08:00 until 20:00
All days. No weekends! Call now!
Домашній паштет в автоклаві з печінки та свинини
                 

Домашній паштет в автоклаві з печінки та свинини

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Свинина
  • Icon 4 порції
  • Icon 40 хв
Обладнання для паштету:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Паштет в автоклаві - відео українською

Рецепт паштету

Шукаєте перевірений рецепт м’ясної консервації? Спробуйте домашній паштет в автоклаві з свинини - це поживна, ароматна заготовку, яка не лише довго зберігається, а й стане смачним перекусом як вдома, так і в дорозі.

Це не просто м’ясний паштет у банках — це страва з характером. Завдяки поєднанню свинини, підчеревини, печінки, яєць і цибулі та використанні м’ясорубки для перекручування маси, паштет має ніжну текстуру та залишається ситним й багатим на смак.

Для приготування не використовуються жодні консервантів або загусники — лише натуральні інгредієнти, які після термообробки в автоклаві зберігають смак та поживність. Автоклавування дозволяє стерилізувати продукт при високих температурах, тож такий паштет з свинини в автоклаві абсолютно безпечний і може зберігатися до кількох.

Домашній паштет справжнє джерело білка, заліза, вітамінів групи B та мінералів. Завдяки печінці, продукт збагачений вітаміном А, а свинина надає ситності та енергії.

Такий м’ясний паштет в автоклаві зручний для:

  • туристичних поїздок;
  • обідів на роботі;
  • швидких перекусів вдома;

Свинячий паштет в автоклаві можна подавати як холодною закускою, так до канапок або млинців. Він чудово поєднується з хрустким тостом, солоним огірочком або маринованою цибулею. Це чудовий варіант швидкого сніданку: відкрив баночку, намазав на хліб, додав свіжу зелень — і готово!

М'ясний паштет в банках 4 шт об’ємом 0,5 літр.

Інгредієнти для шурпи

  • Печінка куряча 400-500 гр
  • Свинна підчеревина 600 гр
  • Свиннна шия\ або стегно800 гр
  • Цибуля ріпчаста 200 гр
  • Яйця курячі3 шт
  • Часник20 гр
  • Сіль
  • Перець чорний молотий 10 гр

Крок 1

Нарізаємо все м’ясо меншими кубиками, для того щоб зручно було перемелювати в м’ясорубці.

Крок 2

Перемелюємо м’ясо, печінку, цибулю та часник через м’ясорубку.

Крок 3

В готовий фарш додаємо яйця – 3шт

Крок 4

Солимо та перчимо.

Крок 5

Замішуємо масу для паштету, найкраще це робити у великій мисці та в рукавичках.

Крок 6

Накладаємо готову суміш у банки, залишаючи 2-3 см до краю кришки.

Крок 7

Закриваємо кришками твіст-офф та готуємо паштет при температурі 120 градусів 40 хв, якщо посадкове місце термометра знаходиться знизу, та 110 градусів 40 хв, якщо посадкове місце термометра знаходиться зверху.

Крок 8

Дістаємо готовий паштет, очікуємо до повного охолодження, та смакуємо з скибочкою хліба.

Чому саме автоклав?

Приготування паштету в автоклаві — це не просто зручно, це ще й максимальна безпека. Завдяки стерилізації, м’ясний паштет в автоклаві зберігає усі свої поживні властивості, смак і консистенцію. Заготовити рекомендуємо відразу декілька банок, адже приготувавши такий паштет ви завжди матимете під рукою повноцінну страву. Поживну, натуральну, й в зручному форматі.

Зберігайте рецепти для автоклава і створюйте свою домашню колекцію смачної консервації!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.