Чому здуваються кришки при автоклавуванні та як цього уникнути?
- Як працює автоклав?
- Чому здуваються кришки
Кришки та аксесуари для автоклавування:
Переглядайте відео:
Чому здуваються кришки при автоклавуванні?
Приготування домашніх консерв у банках за допомогою автоклаву – це надійний спосіб консервації продуктів, що забезпечує їх зберігання довгий час. Однак, навіть при дотриманні всіх інструкцій в результаті можемо отримати не приємну картину у вигляді здутих кришок на банках. Така ситуація ставить під сумнів якість і безпеку консервованих продуктів. У цій статті ми розглянемо основні причини, чому здуваються кришки при автоклавуванні, і поділимося практичними та дієвими порадами як цього можна уникнути.
Типи здуття кришок
- Здуття кришок одразу після автоклавування
- Здуття кришок під час зберігання
Важливо розрізняти ці два випадки, оскільки причини виникнення проблеми відрізняються, відповідно, й рішення також різні.
Перший тип: Здуття кришок одразу після автоклавування
Перший тип. Причина 1 - Температура води та продуктів.
Перший тип. Причина 2 - Негерметичний автоклав.
Перший тип. Причина 3 - Переповнені банки.
Перший тип. Причина 4 - Неправильне стравлювання повітря.
Перший тип. Причина 5 - Низька якість кришок.
Другий тип: Здуття кришок під час зберігання
Другий тип: Причина 1 - Неякісні продукти.
Другий тип: Причина 2 - Неповноцінне автоклавування.
Уникайте проблем з автоклавуванням, дотримуючись наших порад!
Ретельно дотримуйтеся інструкцій з автоклавування, включаючи температурні режими, час стерилізації та правила зберігання готової консервації, а також не економте на кришках, для попередження здуття та тривалого зберігання використовуйте кришки, які спеціально створенні для автоклавування.
22.08.2024
Uteho
Не забудьте підписатися на наш канал, щоб не пропускати нові цікаві відео, отримувати корисні поради з автоклавування та дізнаватися цікаві рецепти для автоклава.