Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Риба в автоклаві - рецепт хека
                 

Риба в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Риба
  • Icon 5 порцій
  • Icon 30 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Риба в автоклаві - рецепт хека

Риба з овочами, приготована в автоклаві – це поєднання ніжної риби та соковитих овочів, що створює не лише відмінний смак, але і є дуже корисною стравою. Один з найпопулярніших рецептів -  хек в автоклаві. Ця риба з делікатесним білим м'ясом чудово поєднується з овочами та томатною пастою. Консервована риба в автоклаві зберігає всі свої корисні властивості тривалий час, а головне є безпечною домашньою консервою.  Риба в томаті в автоклаві необхідна у домашніх запасах, особливо в зимовий період, коли свіжі продукти можуть бути менш доступні, а у вас завжди буде під рукою готова до вживання рибна страва, яка не потребує довгого приготування. Хек в автоклаві - універсальний, його можна поєднувати в різними гарнірами. Але також риба в томаті смакує і як самостійна повноцінна страва, просто розігрійте та прикрасьте свіжою зеленню.

Рецепти приготування хеку в автоклаві можуть варіюватися, дозволяючи експериментувати з різними овочами та спеціями, але саме завдяки процесу автоклавуванню створюється гармонійна смакова композиція. Риба в автоклаві залишається ніжною і соковитою, томатний соус додає страві кислинку і легку солодкість, а овочі роблять її більш ситною і різноманітною.

Отже, консервація риби в автоклаві – це не тільки зручний спосіб зберігання, але й можливість смакувати корисною їжею за будь-яких умов.

Риба в автоклаві рецепт на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Хек1кг
  • Томатна паста90гр
  • Лавровий лист150гр
  • Цибуля300гр
  • Морква300гр
  • Сіль/Перець
  • Цукор100мл
  • Лимон1/2
  • Вода250 мл

Крок 1

Розморожуємо рибу та відрізаємо плавники та зачищаємо хек від всього зайвого та ріжемо рибу на невеликі рівні шматки.

Крок 2

Чистимо моркву та ріжемо довільними шматками.

Крок 3

Нарізаємо цибулю.

Крок 4

Готуємо маринад з томатного соусу: на сковорідку додаємо томатну пасту, 250 грамів води, натираємо та додаємо часник та додаємо дрібку цукру. Доводимо до кипіння та вимикаємо.

Крок 5

На низ баночок викладаємо лавровий листочок та перець горошком.

Крок 6

Нарізаємо лимон.

Крок 7

Щільно викладаємо в банку шарами по черзі рибу, цибулю, моркву, додаючи по 1-2 шматочки лимона в кожну банку. Заповнюємо банки залишаючи 2 см до краю кришки.

Крок 8

Наливаємо зверху маринад з томатного соусу та закриваємо кришкою.

Крок 9

Завантажуємо банки в автоклав та розпочинаємо процес стерилізації. Час приготування риби в автоклаві 30 хвилин 105 градусів

Крок 10

Чекаємо завершення автоклавування та оцінюємо пікантний смак ніжної рибки з нотками цитрусових.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Риба в автоклаві дозволяє зберегти всі корисні властивості риби та овочів, забезпечуючи вас і вашу родину смачними й поживними обідами.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.

Відповісти
Доброго дня! Декілька разів робила рибку в автоклаві і частина кришокна банках здувається. Температурний режим, час готування дотримуюсь. Не підкажете чому так відбувається?