Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Курячий паштет в автоклаві
                 

Курячий паштет в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Складний рівень
  • Icon Паштет
  • Icon 6 порцій
  • Icon 30 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт паштету з курячої печінки

Курячий паштет з печінки, приготований в автоклаві, – це кулінарна насолода, яка поєднує ніжність курячої печінки та вершкового масла, соковитість моркви та цибулі, аромат свіжого тим'яну і мускатного горіха, пікантність червоного вина і бекону. Цей паштет сподобається найвибагливішим гурманам, він має легку текстуру, яка просто тане в роті.

Паштет з курячої печінки чудова закуска та доповнення до основних страв. Намажте його на свіжий хліб або грінки, використовуйте як начинку для канапе або фаршированих яєць,  додавайте до салатів. Завдяки своїй насиченій текстурі паштет з курячої печінки доповнить святковий стіл або буде смачним перекусом.

Завдяки автоклавуванню, паштет курячий довго зберігається. Тому рецепт паштету з печінки часто вибирають ті, хто прагне мати під рукою завжди готовий до вживання делікатес.

Чому варто приготувати паштет в автоклаві:

  • Контроль за складом та інгредієнтами. В домашньому паштеті немає консервантів, штучних добавок та інших шкідливих компонентів, які часто присутні в магазинних продуктах.
  • Автоклавування гарантує безпечну переробку домашніх продуктів, знищуючи шкідливі мікроорганізми та бактерії завдяки високій температурі, це особливо важливо при приготуванні страв з м'яса та печінки. Продукти приготовані в автоклаві - безпечні для вживання і зберігання.
  • Економія і практичність. Одночасно ви можете приготувати не одну, а відразу декілька баночок паштету. Об'єм залежить від розміру вашого автоклава. Приготування великої кількості паштету за один раз економить не тільки час, але й гроші.  Приготування партії домашнього паштету, який завжди буде під рукою економічно вигідніше, ніж покупка готового продукту в магазині.

Завдяки автоклавуванню, паштет курячий довго зберігається. Тому рецепт паштету з печінки часто вибирають ті, хто прагне мати під рукою завжди готовий до вживання делікатес.

Паштет з печінки в автоклаві на 6 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Печінка куряча 2кг
  • Морква500гр
  • Цибуля500гр
  • Масло вершкове400гр
  • Мускатний горіх1 пачка
  • Сіль / Перець
  • Вино червоне250мл
  • Гвоздика та лавровий лист
  • Яйця10шт
  • Бекон200гр
  • Олія соняшникова60 мл

Крок 1

Нарізаємо цибулю та обсмажуємо на соняшниковій олії до карамельного відтінку.

Крок 2

Нарізаємо бекон без шкірки та додаємо обсмажуватися до цибулі.

Крок 3

Розтискаємо лезом ножа 4 зубчики часнику та додаємо на пательню до цибулі з беконом і обсмажуємо все разом до золотистої скоринки.

Крок 4

Наливаємо на пательню до засмажки грам 200-250 червоного вина.

Крок 5

Додаємо сіль/перець, духмяний перець, гвоздику, лавровий листочок та залишаємо редукуватися 5 хв. для випаровування спиртів.

Крок 6

Проціджуємо через дрібне сито суміш з пательні, залишаючи лише рідку частину для паштету.

Крок 7

Поки готується редукція, зачищаємо печінку, обрізаючи плівочки та все зайве.

Крок 8

Моркву нарізаємо півкільцями та підсмажуємо з олією до повної готовності та додаємо до моркви на пательню вершкове масло і чекаємо поки воно повністю розтопиться, доводити до кипіння масло не потрібно.

Крок 9

До сирої печінки в глибокій мисці вбиваємо 10 курячих яєць, додаємо відціджену винну редукцію та моркву з розтопленим маслом, солимо та перчимо на (свій) смак.

Крок 10

Перебиваємо всі інгредієнти блендером до однорідної маси та проціджуємо через сито. Таким чином досягається ідеальна однорідна текстура.

Крок 11

Розливаємо по баночках, закриваємо кришками та стерилізуємо в автоклаві при температурі 110 градусів 30 хвилин.

Крок 12

Дістаємо готовий ніжний паштет законсервований за допомогою автоклава та смакуємо!

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Паштет з курячої печінки і м'яса – шедевр кулінарного мистецтва з неповторним пікантним смаком й ароматом.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.