Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Риба хек з квасолею в автоклаві
                 

Риба хек з квасолею в автоклаві 

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Риба хек
  • Icon 3 порцій
  • Icon 30 хв
Хек з квасолею

Обладнання для риби в автоклаві:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Риба в автоклаві рецепти:

Рецепт консерви з риби в автоклаві

Риба хек з квасолею в автоклаві, – це гармонійне поєднання ніжного м'яса риби та багатого смаку овочів й бобових. Завдяки особливій технології приготування в автоклаві страва зберігає всі корисні властивості та неповторні аромати.

Риба в автоклаві рецепт має багато складників, але основним інгредієнтом цієї консерви є хек. Ця риба відома делікатним смаком та відсутністю надмірної жирності. В автоклаві текстура хека стає особливо м’якою, а смак – насиченим. Квасолею додає страві ситності та легкого бобового аромату. Морква та цибуля забезпечують солодкувато-пряний відтінок, а часник додає пікантності та балансує смак. Витончену ароматну композицію завершує лавровий лист, чорний перець і кріп.

Риба хек тушена з овочами може бути як самостійна страва, але також відмінно поєднується з гарнірами: картопляним пюре, розсипчастим рисом або гречкою. Консерва ідеально підходить як для швидкого обіду, так і для вишуканої вечері.  Тушкована риба хек зручна в зберіганні, приготування в автоклаві та герметичне пакування дозволяє насолоджуватися цією смакотою будь-коли. Риба з квасолею зберігають свою структуру створюючи приємний контраст текстур протягом тривалого часу.

Рецепти хека на 3 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для хека

  • Риба хек 6 шт
  • Морква1шт
  • Часник2 зубчики
  • Цибуля1/2шт
  • Квасоля
  • Сіль
  • Соняшникова олія
  • Лавровий листочок
  • Перець чорний та горошком
  • Цвіт кропу

Крок 1

Готуємо рибу Хек - 6 штук рибин середнього розміру очищаємо від всього зайвого, зрізаємо плавники, хвіст.
Чистимо рибу

Крок 2

Нарізаємо очищену рибу невеликими шматочками, солимо та перчимо, додаємо соняшникову олію та гарно перемішуємо.
Нарізаємо рибу

Крок 3

Нарізаємо овочі: 1 шт моркви, 1/2 шт цибулі та часник нарізаємо кубиками.
Нарізаємо овочі

Крок 4

Підготуємо баночки. Кладемо в кожну 1 лавровий листочок. Викладаємо шар з риби.
Кладемо рибу в банки

Крок 5

Додаємо поверх риби трішки моркви. Додаємо по декілька горошинок перцю.
Додаємо моркву

Крок 6

Далі додаємо чищену квасолю, якщо квасоля не молода краще попередньо замочити.
Додаємо квасолю

Крок 7

Викладаємо знову пошарово: ще один шар риби, шар з цибулі та часнику, та шар квасолі.
Знову кладемо рибу

Крок 8

Додаємо останній шар риби та кілька бутонів цвіту кропу зверху для аромату.
Кладемо кріп

Крок 9

Закриваємо баночки твіст-кришками.
Закриваємо баночки кришками

Крок 10

Завантажуємо наповнені баночки в автоклав. Час приготування риби в автоклаві:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 30 хвилин при температурі 105 градусів.
  • Якщо термометр знаходиться в останній частині емкости - 30 хвилин при температурі 115 градусів.
Відправляємо в автоклав

Крок 11

Дегустуємо готовий Хек з овочами.
Дегустуємо готовий Хек з овочами

Риба хек тушкована з овочами!

Спробуйте приготувати рибу хек з квасолею за рецептом від нашого шефа, щоб оцінити справжній смак та якість домашніх консервів!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.