Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Консервовані огірки в автоклаві
                 

Консервовані огірки в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Легкий рівень
  • Icon Огірки
  • Icon 4 порції
  • Icon 10 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт Малосольних огірків

Консервовані огірки - це традиційна українська закуска, яка залишається популярною завдяки своїй простоті приготування та надзвичайному смаку. Приготовані в автоклаві,  закручені огірки зберігають свій смак та аромат протягом тривалого часу. 

Для приготування консервованих огірків знадобиться 2,4 кг свіжих огірків, які у поєднанні з перцем горошком, духмяним перцем, коріандром, часником та зеленню створюють неперевершений аромат і смак. Кріп, хрін та листя дубка додають до огірочків унікальні нотки.  Кріп є традиційним для маринованих огірків, має природні антибактеріальні властивості, що допомагають зберегти огірки свіжими та хрусткими. Хрін створює  легку пікантність та гостроту, а  листя дуба містять таніни, які допомагають у консервації, забезпечуючи стійкість продукту,  надають легкий терпкий аромат, що додає глибини загальному смаку маринованих огірків. 

Мариновані огірки за цим рецептом чудово підходять до м'ясних страв, запеченої курки або свинини. Вони також є відмінною закускою до гарнірів, зокрема до вареної чи запеченої картоплі. Завдяки своїй хрусткій текстурі та насиченості, ці огірки стануть улюбленим доповненням до ваших трапез та перекусів.

Закрутка огірків на зиму на 4 баночки об’ємом 1 літр.

Інгредієнти

  • Огірки2,4кг
  • Зелень (кріп, хрін, листя дубка)
  • Часник12-16 зубчиків
  • Коріандр
  • Перець духмяний
  • Перець горошок
  • Гвоздика
  • Лавровий листочок
  • Вода2 літри
  • Оцет300мл
  • Сіль200гр
  • Цукор200гр

Крок 1

Миємо огірки, зрізаємо кінчики, та зачищаємо шкірку (шкірку зачищати не обов'язково).

Крок 2

Ріжемо огірки на менші шматочки (в ідеалі взяти відразу маленькі огірочки, і не розрізати їх).

Крок 3

В підготовлені баночки розкладаємо помиту зелень: по кілька листочків дуба, кріп, 2-3 зубчики часнику, хрін листя та корінь.

Крок 4

Додаємо спеції: духмяний та чорний перець горошком, гвоздику, коріандр, лавровий листочок.

Крок 5

Розкладаємо огірочки в баночки, укладаємо щільно, щоб не залишалося пустот.

Крок 6

Готуємо маринад: у 2 літри води додаємо 300 мл оцту, 200 грамів солі та 200 грамів цукру - кип'ятимо на невеликому вогні.

Крок 7

Готовий маринад заливаємо в банки до огірків, наповнюємо банки залишаючи 2-3 см до краю банки.

Крок 8

Закриваємо кришки, ставимо банки для консервування в автоклав та готуємо малосольні огірочки при температурі 80 градусів 10 хв.

Крок 9

Насолоджуємося хрумкими та ароматними огірочками цілий рік.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Консервовані огірки – унікальна закуска, яку люблять усі! Використовуючи автоклав, будьте впевнені у високій якості та безпеці консервації. Спробуйте рецепт малосольних огірків від нашого шеф-кухаря і переконайтеся самі, як легко і швидко можна приготувати смачні та хрусткі огірки на зиму!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.