Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Угорське лечо на зиму
                 

Рецепт угорського лечо в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • IconЛечо
  • Icon 4 порції
  • Icon 15 хв
Угорське лечо

Обладнання та тара для консервування лечо:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеорецепт угорського лечо: всі тонкощі приготування:

Покроковий рецепт угорського лечо в автоклаві

Лечо з перцем — це насичена страва угорської кухні з ароматних овочів, що зберігає свіжий смак стиглих томатів та солодкого перцю. Завдяки приготуванню в автоклаві, перець зберігає свою ніжну текстуру, а помідори перетворюються на густий, кисло-солодкий соус із легкою пряністю від лаврового листа і перцю горошком. Оцет збалансовує страву та додає ледь відчутної кислинки.

Рецепт лечо з перцю підходить як гарнір до м’ясних та рибних страв, особливо до запеченого або смаженого м’яса. А також відмінно доповнить ваші страви з макаронів або рису, надаючи їм яскравого аромату і кольору. Угорське лечо смакує і як окрема закуска, яку можна подавати із хлібом або тостами або змішувати з крупами для отримання легкого та збалансованого обіду. 

Завдяки консервації в автоклаві, угорське лечо зберігає насичений смак тривалий час, дозволяючи насолоджуватись літніми ароматами навіть у холодні місяці

Угорське лечо на зиму на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для приготування лечо

  • Томати1кг
  • Перець мікс500гр
  • Цукор50гр
  • Цибуля
  • Часник
  • Сіль
  • Перець горошком
  • Лавровий лист
  • Оцет60гр
  • Олія соняшникова30 мл

Крок 1

Нарізаємо ріпчасту цибулю півкільцями та ріжемо часник. Можна натерти або подрібнити на маленькі шматочки. Перекладаємо в миску.
Нарізаємо цибулю

Крок 2

Додаємо до цибулі та часнику зелений горошок та 200 г томатів пюре перебитих в блендері.
Додаємо томатне пюре

Крок 3

Нарізаємо кубиками цілі помідори та додаємо в миску. Ви можете зробити з усіх 1 кг томатів пюре, або залишити частину шматочками.
Нарізаємо томати

Крок 4

Нарізаємо смужками перець болгарський мікс 500 г. Візьмемо білозірку, помаранчевий, жовтий та червоний.
Нарізаємо смужками болгарський перець

Крок 5

Додаємо 60 г оцту, сіль та 50 г цукру.
Додаємо спеції

Крок 6

Підготуємо баночки. Для цього в кожну баночку додаємо трішки чорного перцю горошком.
Підготуємо баночки

Крок 7

Додаємо в кожну баночку по одному лавровому листочку.
Кладемо в баночки лавровий лист

Крок 8

Розкладаємо лечо в баночки. Вийшло 4 баночки.
Розкладаємо лечо в баночки

Крок 9

Закриваємо баночки твіст-кришками і ставимо в автоклав. Готуємо при температурі 100 градусів 15 хвилин.
Налаштувуємо автоклав

Крок 10

Дегустуємо угорське лечо. Можна подавати з мʼясом чи картоплею.
Дегустуємо угорське лечо

Що робить угорське лечо особливим?

Лечо з перцю в томатному соусі зроблене в автоклаві, зберігає максимум вітамінів і корисних речовин, тож стане не лише смачним, а й поживним доповненням до вашого зимового раціону.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.