Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Угорське лечо на зиму
                 

Угорське лечо на зиму

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • IconЛечо
  • Icon 4 порції
  • Icon 15 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт лечо з перцю

Лечо з перцем — це насичена страва угорської кухні з ароматних овочів, що зберігає свіжий смак стиглих томатів та солодкого перцю. Завдяки приготуванню в автоклаві, перець зберігає свою ніжну текстуру, а помідори перетворюються на густий, кисло-солодкий соус із легкою пряністю від лаврового листа і перцю горошком. Оцет збалансовує страву та додає ледь відчутної кислинки.

Рецепт лечо з перцю підходить як гарнір до м’ясних та рибних страв, особливо до запеченого або смаженого м’яса. А також відмінно доповнить ваші страви з макаронів або рису, надаючи їм яскравого аромату і кольору. Угорське лечо смакує і як окрема закуска, яку можна подавати із хлібом або тостами або змішувати з крупами для отримання легкого та збалансованого обіду. 

Завдяки консервації в автоклаві, угорське лечо зберігає насичений смак тривалий час, дозволяючи насолоджуватись літніми ароматами навіть у холодні місяці

Угорське лечо на зиму на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Томати1кг
  • Перець мікс500гр
  • Цукор50гр
  • Цибуля
  • Часник
  • Сіль
  • Перець горошком
  • Лавровий лист
  • Оцет60гр
  • Олія соняшникова30 мл

Крок 1

Нарізаємо ріпчасту цибулю півкільцями та ріжемо часник. Можна натерти або подрібнити на маленькі шматочки. Перекладаємо в миску.

Крок 2

Додаємо до цибулі та часнику зелений горошок та 200 г томатів пюре перебитих в блендері.

Крок 3

Нарізаємо кубиками цілі помідори та додаємо в миску. Ви можете зробити з усіх 1 кг томатів пюре, або залишити частину шматочками.

Крок 4

Нарізаємо смужками перець болгарський мікс 500 г. Візьмемо білозірку, помаранчевий, жовтий та червоний.

Крок 5

Додаємо 60 г оцту, сіль та 50 г цукру.

Крок 6

Підготуємо баночки. Для цього в кожну баночку додаємо трішки чорного перцю горошком.

Крок 7

Додаємо в кожну баночку по одному лавровому листочку.

Крок 8

Розкладаємо лечо в баночки. Вийшло 4 баночки.

Крок 9

Закриваємо баночки твіст-кришками і ставимо в автоклав. Готуємо при температурі 100 градусів 15 хвилин.

Крок 10

Дегустуємо угорське лечо. Можна подавати з мʼясом чи картоплею.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Лечо з перцю в томатному соусі зроблене в автоклаві, зберігає максимум вітамінів і корисних речовин, тож стане не лише смачним, а й поживним доповненням до вашого зимового раціону.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.