Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Томатний соус Марінара в автоклаві
                 

Рецепт томатного соусу Марінара в автоклаві 

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Соус
  • Icon 4 порції
  • Icon 10 хв
Соус Марінара

Який автоклав та обладнання потрібні для приготування соусу Марінара?

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеоінструкція: готуємо Маринара за італійськими традиціями<

Чим відомий соус Маринара і чому його варто приготувати?

Томатний соус Марінара  — це класичний італійський соус, який ідеально підходить для спагеті, піци, тефтель, котлет або будь-яких інших страв. Він має насичений смак стиглих помідорів, які чудово поєднуються з ароматом базиліку та орегано. Часник додає соусу пікантності, а перець чилі підкреслює його легкою гостротою. Завдяки поєднанню цукру, солі та перцю, цей соус має приємний баланс солодкості та солоності.  Томатний соус від нашого шеф-кухара - універсальне доповнення до багатьох страв.

Томатний соус в домашніх умовах, приготований в автоклаві,  зберігає всі корисні властивості помідорів, та неповторний смак та аромат на довгий час. Соус марінара — рішення для тих, хто хоче мати під рукою смачний домашній томатний соус, який можна використати у будь-який момент. Він стане чудовою основою для пасти, лазаньї або до піци.  Використайте наш рецепт домашнього томатного соусу, та додайте своїм стравам справжнього італійського колориту.

Томатний соус до спагетті на зиму на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Які інгредієнти потрібні для соусу Маринара?

  • Помідори1,5кг
  • Цукор 100гр
  • Базилік сушений150гр
  • Орегано сушений 100гр
  • Часник6-8 шт
  • Сіль / Перець
  • Перець чилі1шт

Крок 1

Миємо помідори та робимо надрізи на шкірочці для того, щоб підготувати помідори до бланшування.
Робимо надрізи на помідорах

Крок 2

Нагріваємо воду, і в окріп опускаємо попередньо підготовлені помідори. Триваємо в кип'ятку помідори 1 хв.
Кладемо помідори в гарячу воду

Крок 3

Зливаємо гарячу воду.
Зливаємо гарячу воду

Крок 4

Перекладаємо помідори у миску з холодною водою (можна навіть додати лід), залишаємо помідори на зовсім трошки часу в холодній воді.
Охолоджуємо помідори

Крок 5

Обережно знімаємо шкірку зі всіх томатів, після бланшування це зробити дуже просто.
Знімаємо шкірку з помідорів

Крок 6

Наливаємо на пательню оливкову олію.
Наливаємо олію у сковорідку

Крок 7

Нарізаємо кілька зубчиків часнику та додаємо на пательню.
Обсмажуємо часник

Крок 8

Висипаємо очищенні томати на пательню до часнику і додаємо спеції: цукор, сіль, мелений чорний перець, орегано, базилік і дрібно нарізаний перець чилі. Всі інгредієнти гарно перемішуємо.
Додаємо помідори у сковорідку

Крок 9

Наповнюємо баночки соусом та закриваємо кришкою.
Перекладаємо соус у баночки

Крок 10

Готуємо томатний соус на зиму при температурі 100 градусів 10 хвилин.
Закриваємо баночки

Крок 11

Дістаємо баночку готового соусу та додаємо до страв.
Додаємо соус Марінада до пасти

Як приготувати томатний соус в автоклаві?

Переглядайте рецепт томатний соус на зиму українською, надихайтеся на свої кулінарні шедеври та зберігайте літні смаки у банках на холодні дні. Соус Марінара в автоклаві — це не тільки смачно, але й зручно: готовий продукт завжди під рукою для швидкого приготування улюблених італійських страв.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.