Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Джем з апельсинів
                 

Джем з апельсинів 

Іван Іванчук
  • Icon Легкий рівень
  • Icon Джем
  • Icon 5 порції
  • Icon 15 хв
Апельсиновий джем

Що потрібно для приготування джему:

Автоклав "А16 electro" (Универсальный)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Универсальный)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Рецепт варення з апельсинів:

Рецепт джема з апельсинів

Апельсинове варення справжня насолода для любителів цитрусових десертів. Завдяки вдалому поєднанню соковитих апельсинів і мандаринів, з нотками імбиру та пікантністю кориці та гвоздики, цей джем має насичений та незабутній смак. Цедра апельсинів додає йому особливого аромату, вона насичує варення ефірними оліями й неперевершеним смаковим відтінком.

Варення з апельсинів рішення для любителів кулінарних експериментів. Воно доповнить чашку чорного чаю або кави, а також прикрасить будь-який сніданок. Спробуйте намазати апельсинове варення на свіжоспечені оладки або зробити з ним бутерброд – і ви отримаєте справжнє гастрономічне задоволення від цього ароматного десерту.

Перевага цього варення – його тривале та безпечне зберігання завдяки автоклавуванню. Ви зможете насолоджуватися смаком літа у будь-який час року, адже консервація в автоклаві зберігає смакові та харчові властивості продуктів на довгий час. Джем з апельсинів також можна використовувати для приготування домашнього лимонаду – просто додайте трохи джему до води зі свіжо м'ятою та льодом і освіжаючий напій готовий!

Апельсинове варення на зиму на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для варення на зиму

  • Апельсини1,5кг
  • Мандарини1,5кг
  • Імбир100гр
  • Цукор1кг
  • Кориця
  • Гвоздика

Крок 1

Натираємо цедру з двох апельсинів та двох мандаринів на дрібній терці, можна використати спеціальну.
Натираємо цедру апельсина

Крок 2

Чистимо мандарини та апельсини. Стараємося білу частину шкірки також прибрати, щоб не було гіркуватості.
Чистимо мандарини та апельсини

Крок 3

Ріжемо апельсини та мандарини на менші довільні шматочки.
Ріжемо апельсини та мандарини

Крок 4

Чистимо імбир та ріжемо на довільні невеликі шматочки, змішуємо його з цитрусовими та цедрою.
Чистимо імбир

Крок 5

Додаємо до фруктів 20 шт. гвоздики.
Додаємо гвоздику

Крок 6

Перемішуємо всі інгредієнти разом.
Перемішуємо всі інгредієнти

Крок 7

Розкладаємо по баночках шарами, по черзі цитрусові та цукор.
Розкладаємо по баночках

Крок 8

В кожну банку додаємо по пів палички кориці.
Додаємо корицю

Крок 9

Закриваємо банки та ставимо їх у автоклав для стерилізації. Час приготування:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – 15 хв. 95 градусів.
  • Якщо термометр знаходиться у нижній частині ємності - 15 хв. 105 градусів.
Відправляємо в автоклав

Крок 10

Чекаємо поки автоклав завершить приготування та насолоджуємося незвичним соковитим смаком варення з апельсинів.
Куштуємо джем

Консервування варення разом із УТЕХО!

Цей рецепт в автоклаві – справжня знахідка для тих, хто любить експериментувати на кухні та прагне зберегти літні аромати у своїх консервах.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.