Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Цибулевий конфітюр в автоклаві
                 

Цибулевий конфітюр в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Цибуля
  • Icon 4 порції
  • Icon 8 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт Карамелізована цибуля

Карамелізована цибуля або цибулевий конфітюр — це страва з унікальним поєднанням смаків та текстур, здатна здивувати навіть найвибагливіших гурманів. Приготування цього делікатесу в автоклаві забезпечує тривале та безпечне зберігання, дозволяючи насолоджуватися стравою в будь-яку пору року. Цибулевий джем стане вишуканим доповненням до багатьох страв, надасть їм нових відтінків і глибини.

Конфітюр з цибулі має багатий, карамелізований смак з солодкими та кислуватими нотками. Фіолетова цибуля, менш гостра за звичайну, створює оксамитовий смаковий баланс, що контрастує з насиченим солодкуватим відтінком карамелізованого цукру та меду. Яблучний оцет додає пікантності та гармонійно доповнює солодкість страви.

Карамелізована цибуля рецепт в автоклаві, доповнить різні види м’яса, наприклад смажену яловичину та свинину, додаючи їм насиченого, незвичного смаку. Цибулевий джем є відмінним акомпанементом до сирів, зокрема до витриманих та гострих сортів. А використання конфітюру в бутербродах або сендвічах із сиром або шинкою додає особливого шарму цим простим і невибагливим стравам. Приготування цибулевого конфітюру потребує достатньо часу, тому використання автоклава для обробки та консервації страви гарне рішення, адже автоклавування дозволяє зберігати конфітюр тривалий час, не втрачаючи його первинних смакових якостей і аромату. Використовуючи наші перевірені рецепти консервації в автоклаві ви можете приготувати великий об'єм страви, а потім відкрити баночку в будь-який час та смакувати конфітюром, доповнюючи буденні страви нотками вишуканості.

Цибулевий джем на зиму на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Цибуля фіолетова1,5кг
  • Цукор600гр
  • Мед400гр
  • Спеції
  • Сіль

Крок 1

1,5 кг цибулі нарізаємо півкільцями.

Крок 2

Цибулю обсмажуємо на пательню додавши олію соняшникову чи оливкою. Спочатку обсмажуємо на меншій температурі поступово збільшуючи її, готуємо близько 10 хвилин.

Крок 3

Коли цибуля майже готова та вже розм'якла додаємо 500 грамів цукру та гарно перемішуємо, щоб цукор змішався з цибулевим соком та розтанув.

Крок 4

Коли цукор повністю розтане додаємо 200 г меду до конфітюру і перемішуємо до повного розтавання меду.

Крок 5

Додаємо 30 г яблучного оцту та солимо на свій смак.

Крок 6

Наповнюємо банки, закриваємо кришки та закладаємо до автоклава, цибулевий джем готуємо при температурі 100 градусів 8 хв.

Крок 7

Смакуємо витонченим кисло-солодким цибулевим конфітюром. 

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Цибулевий конфітюр, приготований в автоклаві, — це ідеальний вибір для тих, хто цінує різноманіття смаків та якість продуктів. Незалежно від того, чи ви використовуєте його як доповнення до основних страв, чи додаєте до легких закусок, цей конфітюр неодмінно вразить своїм вишуканим смаком та універсальністю, перетворюючи звичайні страви на справжні кулінарні шедеври.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.