Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!

Сироварні

Сироварні

Сироварня це резервуар в якому відбуваються всі процеси сироваріння. Починаючи від пастеризації молока, закінчуючи витримкою особливих видів сиру. З електричною установкою можна варити кисломолочні продукти для домашнього використання, або на продаж.

Сыроварение.

ЧЛюдство створювало кисломолочні продукти століттями. Технології змінювались та вдосконалювались в залежності від територій, звичаїв та технічного прогресу. На сьогодні існують сотні видів сирів, але узагальнено процес варки можна звести до кількох етапів. Етапи варіння сиру наступні:
  • Пастеризація. Нагрівання сировини до 100 градусів Цельсія та підтримання такої температури протягом 30 або 60 хвилин
  • Зброджування. Молоко формується у згусток за допомогою кисломолочних бактерій.
  • Ферментація. Під впливом спеціальних ферментів формується смак майбутнього сиру.
  • Формування та сушіння сирного зерна.
  • Розкислення. На цьому етапі відбувається заміна сироватки на очищену воду. Це необхідно для регулювання кислотності.
  • Чеддеризація. Надання структурі сиру особливої волокнистості за участі молочної кислоти.
  • Стуфатура, за потреби. Етап витримки сиру.
  • Варити сир можна і в звичайній каструлі чи глечику, так робили багато домогосподарств століттями, але цей процес є вкрай трудомістким. Також є великий шанс, що технологія приготування може бути порушена, а сировина зіпсована. Для усунення зазначених недоліків і були винайдені високотехнологічні пристрої, тепер купити домашню сироварню може кожен. Дотримання рецептурних вимог та якість сировини є важливими. Молоко повинне мати високу якість, так само як і кисломолочні бактерії. Але одним з найважливіших факторів є інструмент, а точніше прилад в якому буде створюватись майбутній продукт,і не тільки сири. Також за допомогою сироварні можна виготовляти йогурт, згущене молоко тощо. Щоб продукти були якісними та смачними сироварня має відповідати ряду критеріїв та характеристик.

    Особливості будови.

    Сучасна сироварня є електричним та автоматичним пристроєм. Ємність має не тільки нагрівати незбиране молоко, а й підтримувати певну температуру для дозрівання сиру. Тому для виготовлення використовують харчову нержавіючу сталь, товщиною не менше 1 мм. Кожен виріб підтримує температуру від 0 до 100 градусів Цельсія. Розміри сироварні залежать від її об’єму. Якщо є намір купити міні сироварню, то вона буде об’ємом 10 літрів, діаметр 26 см і вагою 6 кілограм. Більші ємності вже можна використовувати для невеликого крафтового виробництва, об’єми по 15 і 18 літрів. Потужність домашньої сироварні 2 кВт. Працює від напруги 220 В. Конструкція має бути герметичною, щоб підтримувати сталу температуру. Це необхідно для дотримання технологій по виробництву кисломолочних виробів. Адже порушення рецепту може призвести не тільки до зіпсованої сировини, а й до отруєння.


    Купити сироварню в Утехо.

    Компанія виробляє високоякісний продук. Так Утехо викоритовує високоякісну нержавіючу сталь Aisi 304. Це марка аустенитної низько вуглеводної сталі. Сталевий склад стійкий до дії кислот та здатен витримувати короткостроковий вплив температур до 900 градусів Цельсія. Найменша сироварня коштує від 5 000 гривень. Оплатити можна на карту Приват Банку, наложеним платежем при отриманні товару або розрахуватися готівкою при Самовивозі. Замовити сироварню можна за номерами телефонів, що вказані на сайті. Доставку можна оформити по всій Україні Новою Поштою на відділення або кур'єром в міста що обслуговуються на даний момент. Також можна оформити самовивозом з м.Чернівці. Виробник надає гарантію на кожен виріб строком на 1 рік. Фахівці нададуть повну консультацію по експлуатації сироварні та догляду за нею. Рецепти ж сирів можна знайти в мережі або вигадати власні.