Аджика на зиму
- Середній рівень
- Аджика
- 6 порцій
- 15 хв
Обладнання для цієї страви:
Переглядайте рецепт:
Рецепт аджики
Аджика, законсервована за цим рецептом в автоклаві, — це справжнє відкриття смаків для любителів гострих, ароматних страв та незвичних поєднань. Помідори, яблука, абрикоси та болгарський перець - таке яскраве поєднання має насичений гармонійний баланс між солодкістю та гостротою. Часник і чилі надають страві пікантності, а морква - приємну і легку солодкість, що розбавляє гострі нотки перцю.
Рецепти аджики на зиму — спосіб зберегти неймовірний смак літніх овочів для холодних днів. Консервування в автоклаві дозволяє зберегти не лише корисні властивості продуктів, а також аромат та колір густої перемеленої суміші помідорів, яблук, абрикосів і перцю.
Така аджика універсальна. Домашня аджика на зиму це чудова приправа до м'ясних страв, риби, запечених овочів, а також до страв приготованих на грилі. Її можна використовувати як соус для пасти чи піци, або доповнювати нею варену або смажену картоплю, картоплю фрі, або як закуска до хліба або м'ясних нарізок.
Аджика рецепт на 6 баночок об’ємом 0,5 літра.
Інгредієнти
- Томати 1,25кг
- Яблуко250гр
- Морква250гр
- Перець болгарський250гр
- Чилі 3шт
- Абрикос250гр
- Часник75гр
- Цукор100гр
- Чорний та духмяний перець
- Сіль40гр
- Оцет50гр
Крок 1
Крок 2
Крок 3
Крок 4
Крок 5
Крок 6
Крок 7
Крок 8
Крок 9
Крок 10
Крок 11
Крок 12
Крок 13
Смачного консервування разом з УТЕХО!
Рецепт аджики з яблуками та абрикосами має ніжний фруктовий відтінок, що робить її особливо цікавою для тих, хто хоче спробувати щось нове. Готуйте аджику за рецептом від нашого шефа, і ви отримаєте не тільки доповнення до ваших зимових страв, але й корисну консерву, яка радуватиме вас!
11.11.2024
Іван Іванчук
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.