Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Аджика на зиму
                 

Аджика на зиму

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Аджика
  • Icon 6 порцій
  • Icon 15 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт аджики

Аджика, законсервована за цим рецептом в автоклаві, — це справжнє відкриття смаків для любителів гострих, ароматних страв та незвичних поєднань. Помідори, яблука, абрикоси та болгарський перець - таке яскраве поєднання має насичений гармонійний баланс між солодкістю та гостротою. Часник і чилі надають страві пікантності, а морква - приємну  і легку солодкість, що розбавляє гострі нотки перцю.

Рецепти аджики на зиму — спосіб зберегти неймовірний смак літніх овочів для холодних днів. Консервування в автоклаві дозволяє зберегти не лише корисні властивості продуктів, а також аромат та колір густої перемеленої суміші помідорів, яблук, абрикосів і перцю. 

Така аджика універсальна. Домашня аджика на зиму це чудова приправа до м'ясних страв, риби, запечених овочів, а також до страв приготованих на грилі. Її можна використовувати як соус для пасти чи піци, або доповнювати нею варену або смажену картоплю, картоплю фрі, або як закуска до хліба або м'ясних нарізок.

Аджика рецепт на 6 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Томати 1,25кг
  • Яблуко250гр
  • Морква250гр
  • Перець болгарський250гр
  • Чилі 3шт
  • Абрикос250гр
  • Часник75гр
  • Цукор100гр
  • Чорний та духмяний перець
  • Сіль40гр
  • Оцет50гр

Крок 1

Нарізаємо 1250 гр томатів невеликими кубиками

Крок 2

Чистимо та нарізаємо 250 г перцю болгарського асорті також невеликими кубиками.

Крок 3

3 шт перчика чилі нарізаємо маленькими кубиками.

Крок 4

Додаємо до нарізаних овочів 250 г абрикосів без кісточок.

Крок 5

Додаємо 75 г чищеного часнику.

Крок 6

Нарізаємо 250 г чищеної моркви та додаємо до овочів.

Крок 7

Чистимо та нарізаємо 250 г зелених яблук невеликими кубиками. Вибирайте кислі яблука, ідеально підійде сорт Симиренка.

Крок 8

Всі наші овочі та фрукти пропускаємо через мʼясорубку.

Крок 9

Додаємо до перемелених овочів 100 г цукру та 40 г солі.

Крок 10

Додаємо 50 г оцту, чорний перчик і трішки олії.

Крок 11

Гарно перемішуємо аджику в мисці та розкладаємо в підготовлені баночки.

Крок 12

Закриваємо баночки твіст-кришками та ставимо в автоклав. Готуємо при температурі 100 градусів 15 хвилин.

Крок 13

Дегустуємо приготовлену аджику.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Рецепт аджики з яблуками та абрикосами має ніжний фруктовий відтінок, що робить її особливо цікавою для тих, хто хоче спробувати щось нове. Готуйте аджику за рецептом від нашого шефа, і ви отримаєте не тільки доповнення до ваших зимових страв, але й корисну консерву, яка радуватиме вас!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.