Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Білі гриби - рецепти для автоклава
                 

Мариновані білі гриби

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Гриби
  • Icon 5 порцій
  • Icon 25 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт мариновані гриби

Білі гриби- рецепти для автоклава, новий неймовірний рецепт від нашого шеф-кухаря, для поціновувачів осінніх лісових дарів. Страва, приготована в автоклаві, виходить смачною та пікантною, правильні пропорції інгредієнтів маринаду підкреслюють смак грибів, але не додають нудких оцтових ноток, навпаки все гармонійно балансує і створює неймовірні поєднання таких простих, на перший погляд, складників. Мариновані гриби мають ніжну текстуру, аромат лісу, легкий відтінок  гвоздики та лаврового листа, а часничок додає цікаві гострі нотки, підкреслюючи природний смак грибів.

Мариновані білі гриби рецепт в автоклаві чудове рішення для збереження грибів на зиму, адже саме завдяки автоклаву консервовані гриби зберігають свою свіжість і поживні властивості тривалий час, роблячи їх окрасою столу аж до наступного грибного сезону. Вони підходять як закуска або гарнір до м'ясних, овочевих та рибних страв. Їх також можна додавати до салатів та пасти, або подавати як окрему закуску з цибулею та свіжою зеленню. Маючи універсальний смак, мариновані білі гриби поєднуються з найрізноманітнішими стравами, від звичайної картоплі до вишуканих делікатесів.

Гриби мариновані рецепт на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Гриби білі1,7-2кг
  • Гвоздика
  • Часник
  • Лавровий лист
  • 1л води20гр
  • Сіль
  • Цукор30гр
  • Оцет50гр
  • Чорний та духмяний перець

Крок 1

1,7 кг грибів Зачищаємо гриби від шкірки, обрізаючи всі зіпсовані та пошкодженні частини.

Крок 2

Ставимо каструлю з водою, поки грибочки чистимо вода закипить. воду підсолюємо та додаємо 1 цибулю.

Крок 3

Гриби ріжемо на менші шматочки.

Крок 4

Проварюємо в окропі гриби 40 хвилин, помішуючи та знімаючи шум.

Крок 5

Поки гриби варяться готуємо маринад, розчиняємо 1 л гарячої води 30 г цукру, 30 г солі та 50 г оцту.

Крок 6

Проціджуємо зварені гриби через сито, воду з грибів зливаємо.

Крок 7

В кожну банку додаємо спеції: лавровий листочок, часник, трішки перчику горошком та гвоздику.

Крок 8

Грибочки розкладаємо в банки не щільно.

Крок 9

Заливаємо зверху гриби маринадом, щоб вони в ньому плавали, залишаючи 2-3 см вільного простору до краю кришки.

Крок 10

Закриваємо кришки та готуємо гриби при температурі 105 градусів 25 хвилин.

Крок 11

Відкриваємо баночку і смакуємо супер смачними грибами.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Гриби в автоклаві, мариновані на зиму, зберігають свої корисні та смакові властивості багато місяців. Законсервуйте баночку грибів восени та смакуйте посеред зими неймовірними лісовими дарами. 

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.