Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Квасоля в автоклаві: рецепти консервації

Квасоля в автоклаві: рецепти консервації

Сучасні рецепти приготування квасолі в автоклаві задовольнять запити будь-яких гурманів: любителів м'яса і вегетаріанців, цінителів класики і незвичайних страв. Квасоля (в тому числі найпоширеніша у нас біла) - цінний продукт для організму людини: ситний, корисний, що містить велику кількість міді і цинку. Її включають в список з десяти найнеобхідніших продуктів для здоров'я.


Квасоля в автоклаві


Квасоля в автоклаві з м'ясом рецепт


Смачна тушонка з квасолею в автоклаві готується з таких інгредієнтів (розрахунок на одну півлітрову банку):

  • квасоля - 100 г;
  • м'ясо (наприклад, свинина) - 100 г;
  • сіль - щіпка приблизно на 5 г;
  • лавровий лист - 0,5 шт .;
  • чорний перець горошок - 5 шт .;
  • підсмажені моркву і цибулю - 1 ст. л. (по бажанню).

Квасолю потрібно покласти в окрему ємність, залити окропом, в цей час нарізати м'ясо і посмажити морква з цибулею. Квасолю потрібно помістити в окріп в пропорції один до чотирьох. Завдяки цьому вона швидше вбере вологу і стане м'якшою. Потім квасолю можна варити.  Далі в чисті банки укласти смажені овочі, м'ясо, чорний перець і сіль, лавровий лист. Зверху викласти розпарену в окропі квасолю. Після кожну банку залити кип'яченою водою кімнатної температури, не доливаючи до країв приблизно на 2 см.

Готується квасоля з м'ясом в автоклаві досить просто: закатані банки потрібно покласти в автоклав і залити водою, перекривши приблизно на 1-2 см. Після можна закрити кришку і приступити до готування. Далі потрібно почати нагрівати автоклав. Як тільки температура досягне 110 градусів Цельсія, слід підтримувати її на цьому рівні протягом 40 хв. (якщо посадкове місце термометра в верхній частині автоклава), та 120 градусів Цельсія -  40 хв (якщо термометр знаходиться знизу конструкції). Після можна вимкнути нагрів, остудити ємність до 30 градусів Цельсія і обережно вивести повітря.

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Фасоль с мясом


Рецепт квасолі з куркою в автоклаві


Щоб приготувати квасолю з куркою в автоклаві, потрібні такі інгредієнти (в розрахунку на 1 півлітрову банку):

  • курка або курча - до 350 г;
  • квасоля - 35-40 г;
  • сіль - 1 ч.л .;
  • перець (можна приправу «Суміш перців) - за смаком;
  • томатна паста - 20 г;
  • лавровий лист - 0,5 шт.

Курку попередньо потрібно згасити на сковорідці на олії практично до готовності - близько 10 хвилин. Бульйон, який утворюється в процесі приготування, можна теж додавати в банки. Квасолю краще замочити на ніч або хоча б на 4 години.

Далі можна розкладати інгредієнти по банкам: спочатку перець і лавровий лист, після квасоля. Потім додати сіль і викласти курку практично до країв банки (до кришки має залишатися близько 2 см). Зверху потрібно покласти томатну пасту і залити суміш теплою кип'яченою водою. Тепер можна закатати банки, викладати їх в автоклав, заливати водою і

  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо 30 хвилин при 110 градусах.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо 30 хвилин при 120 градусах.


Рецепт квасолі в томаті в автоклаві


Приготування цієї страви вимагає наступних інгредієнтів (розрахунок на кілька півлітрових банок):

  • квасоля - 1 кг;
  • помідор - 3 кг;
  • сіль - 3 ч.л .;
  • цукор - 2 ч.л .;
  • запашний перець - 10 шт .;
  • перець гіркий свіжий - 0,5 шт .;
  • лавровий лист - 2-3 шт.

Консерви квасоля в томатному соусі в автоклаві готувати досить легко, але слід враховувати кілька нюансів. Спочатку потрібно відокремити хорошу від зморщеної або висохлої. Потім добре промити, помістити у велику ємність і залити водою. Можна холодною або гарячою. Після боби промиваємо і замочуємо у воді на 4 години. Далі кладемо їх в каструлю, заливаємо 4 л води, додаємо півтори чайних ложки солі і аналогічну кількість цукру і ставимо грітися на слабкому вогні, час від часу помішуючи.

Квасоля зазвичай вариться від 30 хвилин до півтори години. Щоб переконатися в її готовності, досить розім'яти одну штуку, наприклад, виделкою. Якщо м'яка – значить варити більше не потрібно. Не допускайте, щоб квасоля перетворилася в кашу.

Через півгодини квасолю проціджуємо і переходимо до приготування пюре з томатів. Помідори обшпарюємо окропом, акуратно видаляємо шкірку і продавлюємо через сито. Готовий сік наливаємо в каструлю разом з квасолею, додаємо запашного і дрібно нарізаного гіркого перцю і ставимо на 20 хвилин на повільний вогонь (помішувати обов'язково!). Лавровий лист додаємо в уже готову суміш.

Далі починається останній етап: перед тим, як приготувати квасоля в автоклаві, суміш розкладаємо по банках і консервуємо. Для цього банки миємо і витираємо. Квасолю в томаті укладаємо щільно. Кожну банку заливаємо окропом, залишаємо вільними по 2,5 см до кришки: боби в процесі трохи збільшаться, їм потрібне місце. Уздовж вільних внутрішніх стінок потрібно провести лезом ножа і протерти серветкою для видалення бульбашок повітря (через них може погіршитися колір і смак квасолі). Після можна закатати банки.

Тепер можна задіяти автоклав: наливаємо в нього води так що б покрити закладені баночки, нагріваємо до 110 С, залишаємо в такому стані на 20 хвилин. .


фасоль в томате в автоклаве


Рецепт квасолі з овочами в автоклаві


Квасоля в автоклаві в домашніх умовах з додаванням овочів готують з таких інгредієнтів (розрахунок на 1 півлітрову банку):

  • квасоля - 100 г;
  • морква - 100 г;
  • ріпчаста цибуля - 100 г;
  • болгарський перець - 50 г;
  • рослинне масло - 50 г;
  • томатний сік - 350 г;
  • цукор - 0,5 ч.л .;
  • сіль - 1 ч.л .;
  • оцет - 1 ст.л.

Закип'ятити воду і залити нею квасолю. Воду можна зливати. Квасоля зварилася. Зазвичай квасолю замочують на більш ніж 10 годин. При цьому кожні 3-4 години воду змінюють. Це роблять для того, щоб з квасолі вийшло все шкідливе. Найкраще квасолю замочувати на всю ніч. Після набряклі боби слід кинути в каструлю з киплячою водою. Овочі почистити, моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю, томати і перець дрібно нарізати. Зварену квасолю залити томатним соком, далі додати овочі, цукор і сіль і поставити на невеликий вогонь приблизно на 20 хвилин. Орієнтир - перець і цибуля повинні стати м'якими. В кінці потрібно додати оцет і перемішати інгредієнти.

Як і всі рецепти приготування квасолі в автоклаві, цей завершується стандартною процедурою викладання інгредієнтів в чисті банки. Залишивши вільний простір близько 2 см до кришки, банки потрібно закатати і виставити в заповнений водою автоклав. Час приготування -

  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо близько 20 хвилин при 110 градусах.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо близько 20 хвилин при 120 градусах.

Хочете зручно і швидко готувати квасолю в автоклаві в домашніх умовах? Вам знадобиться якісний автоклав від нашої компанії. Ми виробляємо їх промисловим способом, гарантуючи безпеку, зручність в експлуатації і надійність. Для виробництва використовуються перевірені матеріали - нержавіюча сталь і чорний метал. Автоклав перетворить консервацію в швидку і комфортну процедуру.

Читайте також:

Поділіться з друзями