Компот з вишень
- Легкий рівень
- Вишні
- 6 порцій
- 8 хв
Обладнання для цієї страви:
Переглядайте рецепт:
Компот з вишні на зиму
Компот з вишень,приготований за рецептом від нашого шефа, не лише смачний, а й дуже корисний. Вишні позитивно впливають на імунітет, роботу серця та судин, адже багаті на вітаміни А, С, В, а також містять антиоксиданти. Прянощі, такі як кориця, бадьян і аніс, покращують травлення, заспокоюють нервову систему та допомагають боротися зі стресом. Чайна троянда дарує витонченість аромату, а м’ята додає освіжаючі нотки, завдяки м'яті цей компот є ідеальною основою для гарячих та холодних напоїв.
Компот має насичений смак із легкою кислинкою вишень. Він чудово смакує як самостійне питво та розкриває свій потенціал в інших напоях:
- Холодний мохіто. Відкрийте баночку компоту, додайте кілька кубиків льоду, свіжу м’яту, скибочку лимона чи лайма – і насолоджуйтеся прохолодним мохіто, який нагадає про спекотне літо навіть коли за вікном сніг.
- Безалкогольний глінтвейн. Підігрійте компот разом із додатковими спеціями: паличкою кориці, бадьяну та апельсиновою цедрою. Такий теплий напій зігріє вас у морозні вечори та наповнить оселю ароматом затишку.
Компот з вишень на 6 баночок об’ємом 1 літр.
Інгредієнти
- Вишні1,5кг
- Вода4,5л
- Цукор150грамів
- Барбарис5г
- Кориця20гр
- Бадьян3шт
- Аніс5шт
- М'ята
- Троянда чайна
Крок 1
Крок 2
Крок 3
Крок 4
Крок 5
Крок 6
Крок 7
Крок 8
Крок 9
Смачного консервування разом з УТЕХО!
Спробувавши раз, цей рецепт стане улюбленим, адже його універсальність і неперевершений смак задовольнять навіть найвибагливіших гурманів. А завдяки автоклаву компот із вишень зберігає всі корисні властивості та має тривале зберігання. Компот "Мохіто на зиму" – можливість зберегти частинку літа в банці й насолоджуватися нею у будь-який момент!
20.11.2024
Іван Іванчук
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.