Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Домашня ковбаса
                 

Домашня ковбаса

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon М'ясо
  • Icon 2 порції
  • Icon 40 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Домашня ковбаса рецепт

Домашня ковбаса— це справжній традиційний делікатес, який не тільки радує насиченим смаком, але й дозволяє споживати натуральний продукт без штучних добавок. Завдяки приготуванню в автоклаві, ковбаса домашня зберігає довго унікальний смак і аромат в банках, для заготовки на зиму - ідеальний варіант.

Класична домашня ковбаса має насичений смак, де поєднуються два види м'яса: соковита свинина та ніжна яловичина. Спеції, такі як сіль, перець, цибуля та часник, надають ковбасі яскравих смаків та шарму, а лавровий лист створює ніжний аромат. Таке поєднання інгредієнтів підкреслює смак домашньої кухні. Кожен шматочок ковбаси наповнений смаками дитинства, які нікого не залишать байдужим.

Домашня ковбаса відмінно смакує зі звичайним хлібом. Її подають з різними соусами,  наприклад гірчичним, томатним чи домашнім майонезом. Підкреслюючи традиційну українську кухню її можна виставити на стіл з квашеною капустою та огірками. Також ковбаса домашня стане смачним доповненням до запечених овочів, гарнірів або як закуска до святкового столу.

Рецепт ковбаси на 2 баночки об’ємом 1 літр.

Інгредієнти

  • Фарш, свинина та яловичина
  • Свинина оболонка
  • Часник
  • Цибуля
  • Сіль
  • лавровий лист
  • Чорний перець та горошком

Крок 1

Замішуємо свинний фарш з яловичим. Додаємо сіль та перець.

Крок 2

Натираємо цибулю ріпчасту та часник на терці та додаємо до фаршу.

Крок 3

Підготовлений фарш гарно вимішуємо. Якщо фарш з яловичини вийшов сухим, додаємо трішки води.

Крок 4

Підготуємо свину оболонку. Промиваємо водою, завʼязуємо вузлик з однієї сторони. Розтягуємо та намотуємо на трубку мʼясорубки для начинення.

Крок 5

Беремо частинку фаршу, кладемо в отвір мʼясорубки та на невеликій потужності начиняємо свину оболонку. Першим виходить повітря, для цього потрібно легенько проткнути оболонку і потім ще раз завʼязати.

Крок 6

Робимо ковбасу в оболонці щільненько, притримуючи інший край, де вузлик.

Крок 7

Закручуємо кільця ковбасок, завʼязавши свину оболонку з обох боків.

Крок 8

Закладаємо готову начинену ковбасу в літрові баночки. Додаємо по декілька лаврових листочків та перцю горошку в кожну баночку. Води не додаємо.

Крок 9

Закриваємо твіст-кришками. Закладаємо баночки в автоклав. Готуємо домашню ковбасу при температурі 110 градусів 40 хвилин.

Крок 10

Дістаємо ковбасу з автоклава та смакуємо незвичною стравою.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Рецепт домашньої ковбаси зі свинини стане вашим улюбленим, оскільки ви зможете насолоджуватися справжнім смаком м'яса та відчувати домашній затишок сімейних традицій кожного разу, коли відкриватимете баночку з ароматною ковбасою.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.