Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Курка в кисло-солодкому соусі з ананасом в автоклаві
                 

Курка в кисло-солодкому соусі з ананасом в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • IconКурка
  • Icon 3 порції
  • Icon 30 хв
Угорське лечо

Обладнання та тара для консервування курки:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеорецепт курка в кисло-солодкому соусі:

Покроковий рецепт курки з ананасом в автоклаві

Готуємо курочку в азійському стилі у кисло-солодкому соусі з ананасами в автоклаві UTEHO. Мінімум зусиль та ідеальна страва на обід чи вечерю готова. А смакує вона як у кращих ресторанах азійської кухні. Завдяки автоклаву така заготовка легко зберігається вдома в баночці, тож ви завжди матимете під рукою смачну їжу.

Багато хто знає класичний рецепт салату з курки та ананасів, але гаряча страва у кисло-солодкому соусі має ще більш насичений та вишуканий смак. Ананас у поєднанні з ніжним курячим м’ясом надає страві особливого аромату, а соус із кетчупу, оцту, цукру та чилі-пасти створює гармонійний баланс солодкості та гостроти. Поєднання інгредієнтів робить страву яскравою, апетитною та незвичайною. Крохмаль додає густини, а чилі-паста дарує пікантну гостроту, яка чудово врівноважується солодкістю ананаса.

Курка в автоклаві готується під високою температурою, що робить м’ясо не лише м’яким, соковитим і ароматним, а безпечним для тривалого зберігання. У домашніх умовах в автоклаві така страва виходить не гірше, ніж у ресторані.

Головне правильно підібрати режим:

  • Якщо у вас автоклав із термометром у верхній частині, готуйте при температурі 110°С, 30 хвилин.
  • Якщо термометр у нижній частині — виставіть 120°С, 30 хвилин.
У процесі приготування всі компоненти з’єднуються, і в результаті ви отримуєте ніжну курку в кисло-солодкому соусі, яка буквально тане в роті.

Куряча тушонка в автоклаві рецепт на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для приготування курки

  • Філе куряче800 гр/span>
  • Оцет яблучний 50гр
  • Кетчуп 250гр
  • Крохмаль кукурудзяний50 гр
  • Сіль40 гр
  • Перець чорний молотий
  • Олія соняшникова60 гр
  • Чілі паста100гр
  • Ананас консервований350гр

Крок 1

Зачищаємо та нарізаємо куряче філе соломкою.
нарізаємо куряче філе

Крок 2

Маринуємо курку: перекладаємо м’ясо в глибоку миску та додаємо сіль, перець, олію та велику столову ложку крохмалю. Та гарно все перемішуємо. Поки замішуємо курочку зі всіма інгредієнтами в мисці, паралельно ставимо каструлю або пательню грітися, щоб потім це все обсмажити.
Маринуємо курку

Крок 3

Додаємо олію на пательню та гарно її розігріваємо. Викладаємо м’ясо та обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
Додаємо олію

Крок 4

Ананас нарізаємо кубиком.
Ананас нарізаємо

Крок 5

Після того, як курочка обсмажилась з’єднуємо на пательні нарізані ананаси, кетчуп, чилі пасту, 5-20 грам оцту, цукор, сіль та чекаємо закипання. Як тільки соус закипить – вимикаємо.
варимо соус

Крок 6

Додаємо обсмажену курку до соусу і все разом переміщуємо.
Перемішуємо

Крок 7

Викладаємо в баночки за потреби можна долити трошки води в баночки.
Кладемо в баночки

Крок 8

Закриваємо кришками та стерилізуємо в автоклаві:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 110 градусів 30 хвилин.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 120 градусів 30 хвилин.
Відправляємо в автоклав

Крок 9

Курка в кисло-солодкому соусі готова – смакуйте із задоволенням!
Дегустуємо курку

Переваги курячої тушонки з соусом в автоклаві

  • Домашня куряча тушонка зберігає всі корисні властивості м’яса та овочів.
  • Заготовки в автоклаві можуть стояти місяцями, не втрачаючи смаку.
  • Це готова страва - не потрібно витрачати час на приготування, достатньо лише підігріти.
  • Курку з ананасами можна подавати як окрему страву або як гарнір до рису чи овочів.

Курка з ананасом в автоклаві - ця страва проста в приготуванні та має вишуканий смак. Ви отримаєте ніжне м’ясо, цікаву кисло-солодку підливу та аромат, від якого складно відмовитися. Така тушонка з курки стане справжнім фаворитом серед ваших домашніх заготовок.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.