Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Рецепт куті по-українськи в автоклаві
                 

Рецепт куті по-українськи в автоклаві 

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Кутя
  • Icon 4 порції
  • Icon 30 хв
Кутя

Обладнання для консервації різдвяної куті:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеорецепт: як приготувати кутю в автоклаві:

Покрокове приготування куті в автоклаві

Різдвяна кутя— традиційна українська страва, яка наповнена святковим настроєм  та незабутнім смаком. Завдяки сучасним технологіям, її можна не лише приготувати на один вечір, а й законсервувати в автоклаві, що дозволяє зберігати її свіжість і користь на довгий час. Консервована кутя — це чудове рішення для тих, хто цінує час і прагне мати справжній смак Різдва у будь-який момент.

Рецепти куті мають велику різноманітність, наш варіант куті законсервованої в автоклаві  це ідеальний вибір для тих, хто планує заздалегідь підготуватися до святкового столу та зберегти час у передсвятковій метушні. Вона також стане незамінною для мандрівників, адже її зручно взяти із собою в дорогу. Такий варіант куті буде цікавим для волонтерів та тих, хто готує страви для військових, адже страва не потребує особливих умов для зберігання, а військові зможуть насолоджуватися святковим смаком навіть далеко від дому.

Смак різдвяної куті збалансований та гармонійний. Основу страви складає соковита пшениця. Солодкі ноти кураги, родзинок, меду, чорносливу, халви та цукатів створюють багатогранність смакових відтінків. Волоський горіх додає легкого горіхового присмаку. Створюючи легкий пряний акцент, мак ідеально завершує цю композицію, а цедра надає куті свіжості та цитрусового аромату, що ідеально доповнює багатий смак страви. Окрім неймовірного святкового смаку поєднання такої кількості поживних та корисних інгредієнтів це ще справжня підтримка імунітету в холодну пору року.

Кутя українська рецепт на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Основні інгредієнти для насиченого смаку

  • Пшениця 600гр
  • Курага100гр
  • Чорнослив100гр
  • Цукати50гр
  • Грецький горіх60гр
  • Халва50гр
  • Апельсин1шт
  • Родзинки100гр
  • Мак50гр
  • Цукор
  • Вода

Крок 1

Попередньо промиту пшеницю 600 г насипаємо в баночки. Наповнюємо на 1/3.
Насипаємо пшеницю у баночки

Крок 2

Додаємо у баночки 100 г промитого та нарізаного чорносливу.
Додаємо у баночки чорнослив

Крок 3

Зверху додаємо 50 г цукатів.
Зверху додаємо цукати

Крок 4

Насипаємо поверх в баночки 50 г горіха грецького та 100 г родзинок.
Додаємо горіхи та родзинки

Крок 5

Додаємо 50 г сухого маку та 100 г кураги.
Додаємо сухий мак та курагу

Крок 6

Зверху насипаємо 50 г перетертих шматочків халви та цукор.
Кладемо халву та цукор

Крок 7

Додаємо натерту цедру 1 апельсина.
Додаємо цедру  апельсина

Крок 8

Додаємо в баночки по 1 ложці меду.
Кладемо мед

Крок 9

Заливаємо всі інгредієнти в баночках водою.
Заливаємо воду

Крок 10

Закриваємо баночки твіст-кришками.
Закриваємо баночки кришками

Крок 11

Відправляємо кутю в автоклав:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 110 градусів 30 хвилин.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 120 градусів 30 хвилин.
Відправляємо в автоклав

Крок 12

Дегустуємо смачну кутю.
Дегустуємо смачну кутю

Традиції та особливості куті

Різдвяна кутя в автоклаві поєднує традиційність і зручність, даруючи вам можливість зберегти дух свят у кожній ложці. Навіть коли ви далеко від дому та рідних, кутя в банці, стане справжньою окрасою вашого столу та теплим нагадуванням про українські різдвяні традиції.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.