Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Гриби лисички
                 

Гриби лисички

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Гриби
  • Icon 2 порції
  • Icon 20 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Мариновані гриби рецепт лисичок

Гриби лисички– це справжня знахідка для любителів грибних смаків. Але як зберегти цю неймовірну страву? Рецепт маринованих грибів – чудовий спосіб законсервувати їх на зиму. Вони мають унікальний ніжний, але водночас пікантний смак, який чудово поєднується з іншими стравами. Завдяки приготуванню в автоклаві лисички зберігають максимум корисних речовин і неповторний аромат лісу у банці.

Лисички не лише смачні, а й дуже корисні. Вони багаті на вітаміни групи В та вітамін D, що сприяють підтримці імунітету та нервової системи. Гриби лисички містять багато корисних мікроелементів, зокрема калій і магній, які позитивно впливають на серцево-судинну систему. Тому мариновані лисички відмінний вибір для зміцнення здоров'я у будь-який сезон. 

Консервовані лисички з цибулею та спеціями чудове доповнення до м'ясних страв, картоплі, овочів чи інших гарнірів. Вони смакують зі звичайним чорним хлібом, як самостійна закуска.  Консервація що приготована в автоклаві має тривале зберігання без втрати якості, тому цей рецепт грибів ідеальний для тих, хто цінує свій час та якість домашніх заготовок.

Лисички рецепти на 2 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Гриби Лисички1кг
  • Цибуля ріпчаста100гр
  • Часник2шт
  • Сіль10гр
  • Коріандр20гр
  • Сіль
  • Духм'яний перець
  • Лавровий лист
  • Лимонний сік
  • Олія соняшникова

Крок 1

1 кг грибів Лисичок промиваємо та ретельно чистимо. У велику каструлю води додаємо сіль та лимонний сік. Чекаємо поки вода закипить.

Крок 2

100 г цибулі ріпчастої ріжемо кільцями та додаємо в підготовлені для грибів баночки.

Крок 3

2 шт зубчиків часнику ріжемо на маленькі шматочки та додаємо до цибулі на дно баночок.

Крок 4

Додаємо лавровий лист та духмяний перець в баночки.

Крок 5

Після того як вода закипіла, додаємо гриби Лисички в каструлю та варимо 2-3 хвилини.

Крок 6

Виймаємо проварені Лисички на ситечко та просушуємо, щоб стекла зайва вода.

Крок 7

Складаємо гриби Лисички в баночки.

Крок 8

Робимо легкий маринад для наших грибочків. Додаємо по 5 г солі в кожну баночку.

Крок 9

Додаємо соняшникову олію до грибів в баночки.

Крок 10

Закриваємо баночки на твіст-кришки.

Крок 11

Закладаємо грибочки в автоклав. Готуємо при температурі 110 градусів 20 хвилин.

Крок 12

Дегустуємо наші готові гриби Лисички.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Рецепт лисичок від шеф-кухаря Утехо надихне вас на кулінарні експерименти та шедеври. Лисички приготовані в автоклаві хрусткі та смачні, завдяки правильно підібраним інгредієнтам: лимонний сік, духмяний перець, лавровий лист, олія та часнику. Переглядайте відео рецепт українською та дізнавайтеся секрети приготування грибів.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.