
Рецепт лисичок в автоклаві

Середній рівень
Гриби
2 порції
20 хв

Обладнання та автоклав для маринування лисичок:
Відеоінструкція: секрети приготування лисичок
Готуємо лисички: покроковий рецепт
Гриби лисички– це справжня знахідка для любителів грибних смаків. Але як зберегти цю неймовірну страву? Рецепт маринованих грибів – чудовий спосіб законсервувати їх на зиму. Вони мають унікальний ніжний, але водночас пікантний смак, який чудово поєднується з іншими стравами. Завдяки приготуванню в автоклаві лисички зберігають максимум корисних речовин і неповторний аромат лісу у банці.
Лисички не лише смачні, а й дуже корисні. Вони багаті на вітаміни групи В та вітамін D, що сприяють підтримці імунітету та нервової системи. Гриби лисички містять багато корисних мікроелементів, зокрема калій і магній, які позитивно впливають на серцево-судинну систему. Тому мариновані лисички відмінний вибір для зміцнення здоров'я у будь-який сезон.
Консервовані лисички з цибулею та спеціями чудове доповнення до м'ясних страв, картоплі, овочів чи інших гарнірів. Вони смакують зі звичайним чорним хлібом, як самостійна закуска. Консервація що приготована в автоклаві має тривале зберігання без втрати якості, тому цей рецепт грибів ідеальний для тих, хто цінує свій час та якість домашніх заготовок.
Лисички рецепти на 2 баночки об’ємом 0,5 літра.
Які інгредієнти знадобляться?
- Гриби Лисички1кг
- Цибуля ріпчаста100гр
- Часник2шт
- Сіль10гр
- Коріандр20гр
- Сіль
- Духм'яний перець
- Лавровий лист
- Лимонний сік
- Олія соняшникова
Крок 1
.png)
Крок 2
.png)
Крок 3
.png)
Крок 4
.png)
Крок 5
.png)
Крок 6
.png)
Крок 7
.png)
Крок 8
.png)
Крок 9
.png)
Крок 10
.png)
Крок 11
.png)
Крок 12
.png)
Чим корисні мариновані лисички?
Мариновані лисички містять вітаміни A, C, D та групи B, такий набір вітамінів допомагає підтримувати імунітет, зір та роботу нервової системи. Гриби лисички багаті калієм, залізом і цинком, ці мікроелементи сприяють здоров'ю серця, корисні для кісток та обміну речовин. Крім того, ці гриби мають природні антиоксиданти, що допомагають боротися зі старінням та запальними процесами. Рецепт лисичок від шеф-кухаря Утехо надихне вас на кулінарні експерименти та шедеври. Лисички, приготовлені в автоклаві, виходять хрусткими та смачними завдяки правильно підібраним інгредієнтам: лимонний сік, перець, лавровий лист, олія та часник. Дивіться відео рецепт українською та дізнавайтеся секрети приготування грибів.
12.11.2024

Іван Іванчук
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.