Плов в автоклаві
Знайти людину, яка б не любила плов, важко. Але не завжди вистачає часу на його приготування. Однак є чудовий спосіб приготувати один раз та смакувати, коли захочеш. Можна законсервувати плов в автоклаві ㅡ це швидкий та безпечний метод робити закрутки на зиму.
Узбецький плов з бараниною
Для приготування нам потрібно (на півлітрову банку):
- баранина ㅡ 285 г;
- рис ㅡ 300 г;
- морква ㅡ 112 г;
- цибуля ріпчаста ㅡ 12 г;
- сіль;
- червоний мелений перець ㅡ 3 г;
- чорний перець ㅡ 15 г.
Чи не найважливішим елементом узбецького плову є м’ясо. Саме баранина і робить звичайну рисову кашу справжнім пловом, тому її вибору потрібно приділити особливу увагу.
М’ясо має мати червоний колір з невеликим темним відтінком. На дотик баранина повинна бути сухою, не залишати слизу та не мати сильного запаху. При натисканні пальцем на м’ясо не повинні залишатися сліди.
Приготування:
- Баранину нарізаємо шматочками вагою приблизно 20 грам.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на грубій тертці.
- В сковорідці м’ясо, цибулю та моркву тушкуємо до повного приготування.
- Рис попередньо ретельно промиваємо на ситі до тих пір, поки вода не стане прозорою. Завдяки цьому ми позбуваємось клейкості рису, і плов вийде розсипчастий.
- Для подальшого приготування нам потрібен казан. У нього кладемо овочі та м’ясо і заливаємо зверху кип’ятком таким чином, щоб інгредієнти покрились водою на 2 см.
- Додаємо спеції та тушкуємо на середньому вогні приблизно 20 хвилин.
- У казані рівномірно розкладаємо рис по всій площі. Перемішувати рис з інгредієнтами не потрібно. Посередині кладемо головку часника та знову вливаємо в казан кип’яток, щоб покрити рис на 2 см.
- Готуємо плов на максимальному вогні, поки вся вода не випарується. На це піде приблизно 10-15 хв.
- Приготований плов розкладаємо по банках, залишаючи 2 сантиметри вільного місця, та закриваємо кришками.
Консервування плову в автоклаві триватиме 30 хвилин при 110 градусах.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Плов зі свининою
Інгредієнти для приготування:
- свинина ㅡ 1 кг;
- рис ㅡ 1 кг;
- морква ㅡ 3 шт.;
- ріпчаста цибуля ㅡ 5 шт.;
- соняшникова олія ㅡ 50 г;
- сіль ㅡ 20 г;
- вода;
- лавровий лист;
- чорний перець горошком.
Приготування:
- Рис попередньо промиваємо та замочуємо на ніч в холодній воді. Завдяки цьому рис стає м'яким та краще вбирає смаки інших інгредієнтів.
- Свинину краще обирати жирну. Нарізаємо невеликими шматочками ㅡ 1,5 см завдовжки.
- Цибулю та моркву чистимо від шкірки. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на грубій тертці.
- На розігрітій сковороді обжарюємо в олії моркву та цибулю до повного приготування. Залишаємо для того, щоб наша зажарка охолола до кімнатної температури.
- Рис, фарш, обжарену моркву та цибулю ретельно перемішуємо і додаємо сіль.
- На дно півлітрової банки кладемо лавровий лист та декілька горошин чорного перцю. Далі заповнюємо ¾ банки отриманим фаршем. Доливаємо перекип’ячену та охолоджену воду таким чином, щоб до краю банки залишалось 2 см вільного місця.
Наш плов готовий для консервування. Закриваємо банки кришками та загружаємо в автоклав. Консервуємо при температурі 110 градусів 40 хвилин.
У консервуванні плову вам допоможуть автоклави компанії “Укрпромтех”. Це високотехнологічні пристрої, які полегшують процес закруток на зиму та роблять консервування безпечним.
Купити автоклав можна на нашому сайті або зателефонувавши до наших менеджерів. Компанія “UTEHO (Укрпромтех)” виготовляє сучасні електричні, газові та універсальні автоклави, а також бюджетні моделі розроблені провідними фахівцями галузі. Усі автоклави виготовлені з дотриманням норм безпеки та з якісної сировини за допомогою сучасних технологій. Також у нас можна придбати також пофесійні промислові автоклави для консервування великого об'єму та комплектуючі для автоклавів.
Читайте також: