Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Полуничний джем з базиліком
                 

Полуничний джем з базиліком

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Полуниця
  • Icon 5 порцій
  • Icon 15 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт полуничне варення

Полуничний джем з базиліком— цікаве поєднання для гурманів законсервоване в автоклаві. Полуничне варення відоме усім своїм насиченим смаком ще з дитинства. Джем вабить своєю ніжною текстурою та солодкістю. Пропонуємо вам незвичне поєднання варення на зиму з базиліком. Полуниця, з її природною легкою кислинкою, вдало доповнюється свіжістю базиліку, створюючи незвичайний ароматний дует. Після приготування в автоклаві джем є максимально однорідним та ідеально зберігає свої корисні властивості довгий час без втрати якості.

Якщо ви шукаєте цікаві рецепти варення - обов'язково спробуйте приготувати цю страву. Полуниця — справжнє джерело вітамінів, зокрема С та групи В, які підтримують імунітет і гарний стан шкіри. А також  вона допомагає боротися зі стресом, адже багато на антиоксиданти. Базилік також дуже корисний, він відомий протизапальними властивостями та сприяє покращенню травлення. 

 Полуничне варення в автоклаві на смак збалансоване: солодкість полуниці розкривається у всій її красі, а ефірні олії базиліка додають тонкий акцент свіжості та легкості. Таке поєднання й робить цей джем оригінальним і вишуканим. Він смакує з тостами, круасанами чи навіть до солодкого сиру, йогуртів чи морозива, а також можна використовувати як начинку для випічки.

Полуниця на зиму рецепт на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Полуниця2,3кг
  • Лимон1шт
  • Цукор500грамів
  • Базилік50грамів

Крок 1

2,3 кг полуниці чистимо та промиваємо під водою. Чисту полуницю висипаємо в каструлю.

Крок 2

Додаємо 500 г цукру до полуниці.

Крок 3

Ставимо каструлю з полуницею та цукром на плиту готуватися. Періодично помішуємо лопаткою.

Крок 4

50 г базиліка дрібненько ріжемо або перебиваємо у блендері.

Крок 5

Витискаємо лимонний сік з 1 шт лимона. Додаємо до базиліка.

Крок 6

Додаємо базилік з лимонним соком в каструлю до полуниці.

Крок 7

Розливаємо у заздалегідь підготовлені баночки варену полуницю з базиліком, залишаючи 2 см до верху баночки.

Крок 8

Закриваємо баночки кришками твіст-офф.

Крок 9

Відправляємо баночки з полуницею в автоклав. Готуємо варення при температурі 100 градусів 15 хвилин.

Крок 10

Дегустуємо полуничний джем з базиліком.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Джем, приготований в автоклаві, має ще одну вагому перевагу — тривале зберігання. Завдяки спеціальній технології автоклавування всі аромати й корисні речовини надійно "запаковані" в кожній баночці, готовій радувати вас солодощами полуниці у зимові місяці.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.