Полуничний джем з базиліком
- Середній рівень
- Полуниця
- 5 порцій
- 15 хв
Обладнання для цієї страви:
Переглядайте рецепт:
Рецепт полуничне варення
Полуничний джем з базиліком— цікаве поєднання для гурманів законсервоване в автоклаві. Полуничне варення відоме усім своїм насиченим смаком ще з дитинства. Джем вабить своєю ніжною текстурою та солодкістю. Пропонуємо вам незвичне поєднання варення на зиму з базиліком. Полуниця, з її природною легкою кислинкою, вдало доповнюється свіжістю базиліку, створюючи незвичайний ароматний дует. Після приготування в автоклаві джем є максимально однорідним та ідеально зберігає свої корисні властивості довгий час без втрати якості.
Якщо ви шукаєте цікаві рецепти варення - обов'язково спробуйте приготувати цю страву. Полуниця — справжнє джерело вітамінів, зокрема С та групи В, які підтримують імунітет і гарний стан шкіри. А також вона допомагає боротися зі стресом, адже багато на антиоксиданти. Базилік також дуже корисний, він відомий протизапальними властивостями та сприяє покращенню травлення.
Полуничне варення в автоклаві на смак збалансоване: солодкість полуниці розкривається у всій її красі, а ефірні олії базиліка додають тонкий акцент свіжості та легкості. Таке поєднання й робить цей джем оригінальним і вишуканим. Він смакує з тостами, круасанами чи навіть до солодкого сиру, йогуртів чи морозива, а також можна використовувати як начинку для випічки.
Полуниця на зиму рецепт на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.
Інгредієнти
- Полуниця2,3кг
- Лимон1шт
- Цукор500грамів
- Базилік50грамів
Крок 1
Крок 2
Крок 3
Крок 4
Крок 5
Крок 6
Крок 7
Крок 8
Крок 9
Крок 10
Смачного консервування разом з УТЕХО!
Джем, приготований в автоклаві, має ще одну вагому перевагу — тривале зберігання. Завдяки спеціальній технології автоклавування всі аромати й корисні речовини надійно "запаковані" в кожній баночці, готовій радувати вас солодощами полуниці у зимові місяці.
19.11.2024
Іван Іванчук
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.