Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Помідори, консервовані в автоклаві

Помідори, консервовані в автоклаві

Консервувати томати в автоклаві просто: можна готувати консервацію по різноманітним рецептами, забезпечувати її тривале зберігання, зберігати всі корисні і смакові властивості помідорів. Плюс, стерилізація під тиском дозволяє значно спростити ряд рецептів і скоротити час на підготовку і приготування. Ділимося з читачами декількома поширеними способами заготівлі томатів за допомогою автоклава.


Рецепти консервованих помідорів в автоклаві


Помідори в автоклаві


Щоб приготувати томати у власному соку в автоклаві, потрібні такі інгредієнти:

  • невеликі помідори - 12 шт .;
  • томатний сік натуральний - 270 мл;
  • чорний перець - 5 горошин;
  • сіль - 1 ч.л.

Помідори для початку миємо і на півхвилини закладаємо в киплячу воду, після дістаємо і легко знімаємо шкірку. У чисті банки кладемо сіль і горошини перцю. Зверху акуратно, не притискаючи, викладаємо помідори. Нагріваємо томатний сік (але не до кип'ятіння, приблизно до 70 градусів Цельсія) і заливаємо їм помідори, залишаючи вільний простір до кришки приблизно на 1 см. Банки акуратно закатуємо, перевіряємо на герметичність.

Рецепт помідорів в автоклаві наступний: закриті банки поміщаємо в автоклав, наливаємо в нього воду, закриваємо кришку і нагнітаємо тиск до 1 атм. Чекаємо зростання тиску до 3,2 атм. і, зберігаючи на цьому рівні, стерилізуємо банки 15 хвилин. Після охолодження витягаємо банки. Завдяки такій обробці помідори у власному соку вони без проблем простоять всю зиму, збережуть смак і ніжну м'якоть: при цьому можна обійтися без стандартних консервантів у вигляді оцту або лимонної кислоти. Рецепт можна вдосконалювати - наприклад, додавати в консервацію улюблені прянощі.

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Рецепт маринованих помідорів в автоклаві


Маринованные помидоры в автоклаве


Для цієї консервації знадобляться (розрахунок на 1 літрову банку):

  • помідори - 650-700 г;
  • оцет 9% - 1 ч.л .;
  • соняшникова олія - ​​1 ч.л .;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • сіль - 1 ст.л. без гірки;
  • кріп;
  • хрін;
  • часник - 2 зубчики;
  • петрушка;
  • перець горошок;
  • лавровий лист.

Приготувати мариновані помідори в автоклаві просто: в чисті банки покласти по 1/3 листа хрону і невеликий парасольку кропу, зверху - помиті помідори без плодоніжок (очищати шкірку не потрібно). Зверху покласти часник і трохи свіжої петрушки. Додатково можна використовувати естрагон, листя смородини, червоний гіркий перець, листя вишні.

Окремо потрібно приготувати розсіл: на літрову банку його потрібно приблизно 0,5 л. У відведені кількість води потрібно додати цукор, сіль, перець-горошок і лавровий лист. Воду довести до кипіння, охолонути до теплого стану і налити в банки. Окріп заливати не можна, так як томати полопаються. Зверху в кожну банку додати соняшникову олію і оцет, залишити трохи простору до кришки, закатати і помістити в автоклав. Консервацію НЕ стерилізувати, а пастеризувати: обробляти 20 хв. при температурі 90 градусів Цельсія.


Рецепт томатного соку в автоклаві


Для приготування цієї смачної і поширеною консерви необхідні такі інгредієнти (розрахунок на 1 літрову банку)

  • стиглі соковиті помідори - 0,5 кг;
  • лимонний сік - 2 ст.л. або лимонна кислота - 1/2 ч.л .;
  • сіль - ½ ч.л.

Готувати томатний сік в автоклаві потрібно наступним чином: помідори ретельно вимити, видалити плодоніжки, розрізати на кілька частин. Без зволікання (щоб сік даремно не витікав) відразу складати порізані помідори в каструлю, що стоїть на вогні і додавати шматочки по мірі нарізування. Томати потрібно довести до кипіння і тримати в такому стані, щоб вони поступово перетворювалися в однорідну масу. Як тільки це відбудеться, вогонь потрібно поставити на мінімум і проварити помідори 5 хв.

Щоб сік вийшов не таким густим, потрібно видалити насіння і шкіру: для цього достатньо пропустити суміш через сито. Після в неї можна додати лимонну кислоту або натуральний сік лимона. Майже готовий сік знову поставити на вогонь і поступово довести до кипіння, додати сіль. Після можна вилити томатний сік в банки, залишити під кришками 1 см вільного простору і закатати. Стерилізувати банки в автоклаві 10-15 хвилин в залежності від об'єму банки при температурі 100 градусів.


Рецепт аджики в автоклаві


Аджика в автоклаве


Щоб приготувати помідори в автоклаві в домашніх умовах з додаванням перцю і спецій, потрібні такі інгредієнти:

  • помідори - 3 кг;
  • солодкий перець - 4 кг;
  • пекучий перець - 4 шт .;
  • сіль - 4 ст.л .;
  • часник - 1,5 головки;
  • оцет 10% - 100 мл;
  • рослинне масло - 100 мл;
  • цукор - 5 ст.л.

Домашній рецепт аджики в автоклаві наступний: овочі промиваємо і чистимо: видаляємо з перцю насіння, а з томатів знімаємо шкірку (якщо не хочеться, це можна і не робити). Солодкий перець і помідори подрібнюємо м'ясорубкою. Суміш повинна вийти однорідною. Її виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь гаситися. Окремо подрібнюємо на м'ясорубці очищений часник і пекучий перець. Якщо хочеться отримати дуже гостру аджику, гіркий перець можна не очищати від насіння.

Як тільки суміш з томата і солодкого перцю закипить, додаємо до неї суміш з часнику і перцю, оцет, цукор і сіль, а також масло, ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин. Після розливаємо аджику по банках, залишаємо 1-2 см вільного простору під кришками, герметично закатуємо. Банки поміщаємо в автоклав і стерилізуємо 15 хвилин при 100 градусах Цельсія.

Час зберігання консервованих помідорів становить від 1 року до 2-х. На якість томатів вказує кількість тріщин: якщо їх багато, це означає, що помідори не дуже якісні.

Ви вже знаєте, як консервувати помідори в автоклаві за різноманітними рецептами. Справа за малим - купити автоклав для легкої і безпечної консервації. Наша компанія виробляє такі моделі в промислових умовах, використовуючи перевірені технології та якісні матеріали. З нашими автоклавами консервація буде зручною, швидкою і принесе тільки задоволення від процесу і результату.

Читайте також:

Поділіться з друзями