Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Рататуй рецепт в автоклаві
                 

Рецепт рататуя в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Овочі
  • Icon 4 порції
  • Icon 15 хв
Рататуй

Обладнання для приготування рататую в автоклаві

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеорецепт рататуй в автоклаві:

Рецепт рататуя на зиму в автоклаві

Рататуй – класика французької кухні у форматі домашньої консервації. Рататуй рецепт приготований в автоклаві - це ніжна та ароматна страва, що поєднує смак, користь та яскраві кольори овочів. Завдяки автоклаву страва зберігає свою текстуру, насичений аромат і всі вітаміни та корисні властивості. Збалансований склад овочів – баклажан, кабачок, помідор – у поєднанні з часником, оливковою та соняшниковою оліями, спеціями та томатною пастою створює вишукану симфонію смаку.

На смак овочі в автоклаві виходять гармонійно-пряними, з легкою кислинкою та ніжною гірчинкою. Часник додає яскравого акценту, а орегано і коріандр підкреслюють середземноморську нотку. Текстура овочів після автоклавування залишається приємною – баклажани в автоклаві виходять досить ніжні, кабачки не розварені, а томатна паста додає оксамитового відтінку природному соусу.

Рататуй рецепт українською, законсервований в автоклаві, має зручний формат для тривалого зберігання. Це справжній порятунок для господинь, які хочуть завжди мати під рукою смачну та корисну їжу, адже страва рататуй неймовірно смакує з курячим філе, стейком із телятини чи запеченою рибою. Його можна подавати як самостійну закуску або до гарніру з картоплі чи пасти або додавати в піцу. Для вегетаріанців це чудова основа для повноцінного обіду – достатньо додати тост із хрустким багетом або відварений рис.

Рататуй рецепт на 4 баночи об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для рататуя

  • Баклажан 1 шт
  • Помідор1шт
  • Часник
  • Кабачок1шт
  • Оливкова олія
  • Соняшникова олія
  • Орегано
  • Коріандр в зернах
  • Цукор
  • Сіль
  • Томатна паста30гр
  • Вода

Крок 1

Один баклажан нарізаємо тонкими скибочками, для цього можна скористатися слайсером, овочерізкою або ножем.
Нарізаємо баклажан

Крок 2

Нарізаємо один кабачок тонкими скибочками, як і баклажан.
Нарізаємо кабачок

Крок 3

Нарізаємо один томат тонкими кільцями.
Нарізаємо томат

Крок 4

Нарізаємо часник маленькими кубиками.
Нарізаємо часник

Крок 5

В заздалегідь підготовлені 0,5 л баночки викладаємо шар нарізаних баклажанів.
Вкладаєм баклажани в баночки

Крок 6

Зверху в баночки викладаємо шар з кабачків та шар з помідорів.
Додаємо у баночки шарами кабачки та томати

Крок 7

Повторюємо викладання овочів в баночки шарами: баклажан, кабачок, помідори.
Повторюємо викладання овочів в баночки шарами

Крок 8

Нарізаний часник обсмажуємо на суміші соняшникової та оливкової олії, додаємо коріандр та 30 г томатної пасти. Додаємо трішки цукру, сіль, перець.
Додаємо томатну пасту у сковорідку

Крок 9

Додаємо до томатної основи воду та орегано.
Додаємо спеції

Крок 10

Розливаємо готову томатну основу по баночках з овочами.
Розливаємо томатну основу по баночках

Крок 11

Закриваємо баночки кришками твіст-офф.
Закриваємо баночки кришками

Крок 12

Відправляємо в автоклав. Готуємо рататуй:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 100 градусів 15 хвилин.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 110 градусів 15 хвилин.
Відправляємо в автоклав

Крок 13

Дегустуємо дуже смачний готовий рататуй. За бажанням додаємо свіжу зелень та спеції.
Дегустуємо дуже смачний готовий рататуй

Що таке рататуй та чому його варто готувати в автоклаві?

Рататуй – ідеальний варіант для тих, хто хоче насолоджуватися смаками літа в будь-яку пору року. А як приготувати рататуй дивіться у нашому відео рецепті, де ми розкриваємо всі секрети приготування смачних та корисних страв в автоклаві. 

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.