Рататуй рецепт в автоклаві
- Середній рівень
- Овочі
- 4 порції
- 15 хв
Обладнання для цієї страви:
Переглядайте рецепт:
Рецепт рататуй на зиму
Рататуй – класика французької кухні у форматі домашньої консервації. Рататуй рецепт приготований в автоклаві - це ніжна та ароматна страва, що поєднує смак, користь та яскраві кольори овочів. Завдяки автоклаву страва зберігає свою текстуру, насичений аромат і всі вітаміни та корисні властивості. Збалансований склад овочів – баклажан, кабачок, помідор – у поєднанні з часником, оливковою та соняшниковою оліями, спеціями та томатною пастою створює вишукану симфонію смаку.
На смак овочі в автоклаві виходять гармонійно-пряними, з легкою кислинкою та ніжною гірчинкою. Часник додає яскравого акценту, а орегано і коріандр підкреслюють середземноморську нотку. Текстура овочів після автоклавування залишається приємною – баклажани в автоклаві виходять досить ніжні, кабачки не розварені, а томатна паста додає оксамитового відтінку природному соусу.
Рататуй рецепт українською, законсервований в автоклаві, має зручний формат для тривалого зберігання. Це справжній порятунок для господинь, які хочуть завжди мати під рукою смачну та корисну їжу, адже страва рататуй неймовірно смакує з курячим філе, стейком із телятини чи запеченою рибою. Його можна подавати як самостійну закуску або до гарніру з картоплі чи пасти або додавати в піцу. Для вегетаріанців це чудова основа для повноцінного обіду – достатньо додати тост із хрустким багетом або відварений рис.
Рататуй рецепт на 4 баночи об’ємом 0,5 літра.
Інгредієнти
- Баклажан 1 шт
- Помідор1шт
- Часник
- Кабачок1шт
- Оливкова олія
- Соняшникова олія
- Орегано
- Коріандр в зернах
- Цукор
- Сіль
- Томатна паста30гр
- Вода
Крок 1
Крок 2
Крок 3
Крок 4
Крок 5
Крок 6
Крок 7
Крок 8
Крок 9
Крок 10
Крок 11
Крок 12
Крок 13
Смачного консервування разом з УТЕХО!
Рататуй – ідеальний варіант для тих, хто хоче насолоджуватися смаками літа в будь-яку пору року. А як приготувати рататуй дивіться у нашому відео рецепті, де ми розкриваємо всі секрети приготування смачних та корисних страв в автоклаві.
19.11.2024
Іван Іванчук
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.