Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Соус Песто з черемші
                 

Соус Песто з черемші на зиму

Іван Іванчук
  • Icon Легкий рівень
  • Icon Черемша
  • Icon 4 порції
  • Icon 10 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт Соус Песто

Соус Песто з черемші - неймовірно смачна та корисна альтернатива класичному  Песто.  Черемша - це перша зелень, насичена ароматом весни та свіжості відома своїми антиоксидантними властивостями. Поєднуючись з ніжністю волоського горіха (грецького), який додає кремової текстури, та пікантністю часнику соус з черемші має  яскравий смак з приємною кислинкою, яку додає лимонний сік.

Як зробити соус песто на зиму?  Все просто, законсервуйте його за допомогою автоклаву.  Завдяки правильній стерилізації, соус зберігає свої корисні властивості та насичений смак протягом тривалого часу.

Соус песто рецепт з використанням дикого часнику ідеально підходить для заправки салатів та паст, як намазка на хліб, або доповнення до м'ясних чи рибних страв. 

Песто на зиму з черемші на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Черемша2кг
  • Грецький горіх200гр
  • Часник5 зубчиків
  • Цукор20гр
  • Сіль30гр
  • Лимон2шт
  • Олія оливкова250мл
  • Олія соняшникова500мл

Крок 1

Промиваємо та нарізаємо 2 кг черемші, для того, щоб її було зручніше перебивати потім блендером.

Крок 2

Перекладаємо черемшу у велику миску.

Крок 3

Додаємо до черемші волоський горіх 200 грамів, 5 зубчиків часнику, 20 грамів цукру, сіль 30 грамів.

Крок 4

Вливаємо 250 грамів оливкової та 500 грамів соняшникової олії.

Крок 5

Витискаємо та додаємо до інших інгредієнтів сік з двох лимонів.

Крок 6

Перебиваємо все блендером до однорідної маси.

Крок 7

Заливаємо Соус песто в банки.

Крок 8

Закриваємо банки та відправляємо їх в автоклав, консервуємо при температурі 100 градусів 10 хв. Зверніть увагу, що після автоклавування соус буде мати менш насичений зелений колір.

Крок 9

Готову консервацію зберігаємо в прохолодному темному місці та додаємо Песто до будь-яких страв коли забажаємо.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Водночас простий в приготуванні, але незвичний песто рецепт українською перевершить всі ваші очікування. Приготуйте кілька баночок соусу, додавайте його до своїх сніданків та обідів  та  перетворюйте звичні страви на справжні кулінарні шедеври.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.