Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Паровий клапан. Як готувати на пару в автоклаві.
                 

Паровий клапан. Як готувати на пару в автоклаві.

  • Icon Як працює автоклав?
  • Icon Паровий клапан

Обладнання для приготування на пару:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Паровий клапан

Паровий клапан
600 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Паровий клапан

Паровий клапан
600 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте відео:

Як готувати на пару. Автоклав на пару

Ми отримуємо багато запитань "як готувати на пару?". У цій статті розглянемо як працює паровий клапан та як ним користуватися.  Консервування продуктів вдома популярний спосіб зберігання овочів, фруктів, м'яса та створення смачних запасів на зиму. Традиційні методи консервації мають свої недоліки й ризики, наприклад небезпека обпектися, потреба у постійному контролі та ризик неефективної консервації. З розвитком технологій нові методи тривалого збереження продуктів, наприклад використання автоклава, роблять процес консервації ефективним, швидким і безпечним. Паровий метод приготування в автоклаві є одним із найбільш інноваційних методів. 

Переваги автоклавування в режимі «на пару»

  • Час приготування зменшується в кілька разів, що дозволяє швидко та ефективно консервувати великі об'єми продуктів.
  • Зменшення часу температурного впливу на продукт позитивно впливає на смакові продукту.
  • Зменшення часу приготування значно зменшує навантаження на сам автоклав, що сприяє довшому терміну служби пристрою.

Паровий автоклав: що це таке?

Паровий автоклав – це пристрій у якому для консервації використовується пара. Для того, щоб ваш автоклав міг працювати в паровому режимі, необхідно доукомплектувати його спеціальним паровим клапаном. Клапан розроблений компанією Uteho та доступний для придбання на нашому сайті.

Як працює паровий клапан?

Паровий клапан прикручується на шаровий кран замість ніпеля і підходить для всіх моделей автоклавів, які мають шаровий кран у стандартній комплектації. Клапан спрацьовує автоматично і не потребує додаткового контролю. Шаровий кран, на який встановлений паровий клапан, завжди має бути відкритим, перекривати його не потрібно. Увага! Для одягання/зняття ніпеля з шарового крана знадобиться ключ на 24, а для фіксації парового клапана - ключ на 27!

Підготовка автоклава до парового режиму

У підготовці до роботи автоклава у паровому режимі слід врахувати, що кількість води для режиму "на пару" значно менша, ніж для звичайного режиму роботи автоклава. Достатньо заповнити автоклав водою лише на 8-10 см від дна.

Температурні режими та час приготування

Температурні режими для парового методу приготування також відрізняються. Температура на 10 градусів вища, а час витримки у два рази довший порівняно зі стандартним методом автоклавування. Це пов’язано зі швидким виходом на робочу температуру та швидким охолодженням. Таблицю з температурними режимами можна знайти в інструкції до парового клапана.

Процес нагрівання та функціонування парового клапана

Під час нагрівання води в автоклаві паровий клапан залишається відкритим, випускаючи зайве повітря. Коли все розігріте повітря виходить, клапан автоматично закривається, залишаючи в автоклаві лише розігрітий пар. Це відбувається при температурі приблизно 90-95 градусів. Далі тиск в автоклаві починає зростати, і при температурі 120 градусів становить понад 1 аТм.

Які кришки підходять для парового режиму?

Для консервування на пару найкраще підходять кришки твіст офф. Реторт пакети та закаткові СКО кришки не підходять для цього режиму консервування.

Паровий метод приготування в автоклаві

Це швидкий, ефективний та безпечний спосіб консервації продуктів. Автоклав на пару значно зменшує час приготування, покращує смакові якості продуктів та має багато інших переваг. Спробуйте і ви, та переконаєтеся, що це чудовий спосіб консервування.

Наш канал на YouTube

Uteho

Не забудьте підписатися на наш канал, щоб не пропускати нові цікаві відео, отримувати корисні поради з автоклавування та дізнаватися цікаві рецепти для автоклава.