Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Курячий бульйон. Секрет наваристого бульйону.
                 

Курячий бульйон. Секрет наваристого бульйону.

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Півень
  • Icon 5 порцій
  • Icon 40 хв
Бульйон

Обладнання для курячого бульйону

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Паровий клапан

Паровий клапан
600 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Паровий клапан

Паровий клапан
600 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відео інструкція з приготування бульйону в автоклаві:

Рецепт бульйон з курки

Курячий бульйон — це класика кулінарного мистецтва. Його використовують як основу для супів, соусів, рагу, а також п’ють у чистому вигляді при застуді та для зміцнення імунітету. Проте не кожен бульйон має той самий насичений смак і аромат. і як зробити цю страву дійсно особливою?

Ділимось рецептом, в якому розповімо, яким має бути ідеальний наваристий бульйон, чому саме бульйон з півня вважається найкращим та як використання автоклава допомагає отримати концентрований бульйон без зайвого клопоту.

Бульйон з курки буває різним: світлим і прозорим, густим і насиченим, а іноді навіть желеподібним завдяки великій кількості кісток. Проте якісний м’ясний бульйон має такі характеристики: наваристість, глибокий смак і аромат, прозорість. Хороший кістковий бульйон має приємний золотавий колір без зайвого осаду. А желейна консистенція після охолодження це ознака того, що концентрований бульйон містить достатньо колагену та корисних речовин з м'яса та кісток.

Відкривши баночку бульйону з курки, ви отримуєте універсальний інгредієнт для приготування різних страв: легкі супи, соуси на основі м’ясного бульйону, ризотто, каші, тушковані страви з овочами. Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт бульйону, варто спробувати бульйон з півня в автоклаві. Це справжня знахідка для тих, хто хоче отримати смачний курячий бульйон, не витрачаючи багато часу на приготування. Бульйон з півня вважається найсмачнішим, адже півняче м’ясо має більше природного жиру та насиченого смаку. Додавання моркви, цибулі, часнику, духмяного перцю та лаврового листа підсилює аромат страви.

Готувати смачний курячий бульйон можна різними способами: у каструлі на плиті, в мультиварці чи в скороварці. Однак сьогодні згадаємо про бульйон в банці та приготування в автоклаві. Чому варто спробувати приготування в автоклаві?

  • Збереження смаку та корисних речовин. Висока температура та відсутність випаровування дозволяють зберегти всі поживні речовини та отримати концентрований наваристий бульйон.
  • Економія часу. Вам не потрібно годинами спостерігати за бульйоном та стежити за температурою — автоклав зробить усе за вас.
  • Тривале зберігання. Готовий концентрований бульйон у банках можна зберігати місяцями без втрати якості та смаку.
  • Зручність у використанні. Баночку бульйону можна відкрити в будь-який момент і приготувати суп, соус або просто випити для при застуді, додавши гарячу воду.
  • Безпека. Усі мікроорганізми та бактерії знищуються завдяки високим температурам, тому домашній бульйон в автоклаві є абсолютно безпечним.

Бульйон курячий на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для бульйону з півня

  • Півень1,3кг
  • Цибуля ріпчаста200гр
  • Морква200гр
  • Коренеплоди — пастернак і корінь петрушки
  • Вода4500мл
  • Сіль
  • Лавровий лист
  • Часник30гр
  • Духмяний перець

Крок 1

200 г цибулі ріпчастої, 200 г моркви, 30 г часнику, а також коренеплоди — пастернак і корінь петрушки — нарізаємо великими шматками та обсмажуємо на добре розігрітій пательні.
Нарізуємо цибулю та моркву

Крок 2

Додаємо до овочів спеції: 14 шт. духмяного перцю, 7 лаврових листків та сіль.
Додаємо спеції

Крок 3

1300 г - половину домашнього півня розрізаємо на невеликі шматочки, щоб вони помістилися в баночки об’ємом 0,5 л.
Нарізаємо курку

Крок 4

Обсмажені овочі відкладаємо вбік, і на тій самій пательні обсмажуємо півня.
Обсмажуємо овочі та курку

Крок 5

Одну морквину нарізаємо тонкими кільцями для красивого вигляду в баночках.
Нарізаємо моркву кільцями

Крок 6

Додаємо обсмажені овочі до м'яса та заливаємо водою (450 мл). Накриваємо кришкою та доводимо до кипіння.
Наливаємо воду

Крок 7

Нарізану кільцями моркву додаємо в заздалегідь підготовлені баночки об’ємом 0,5 л. (7 шт.).
Кладемо кільця моркви у банку

Крок 8

Викладаємо м’ясо з бульйону в баночки до моркви, без овочів.
Кладемо курку в банку

Крок 9

Заливаємо бульйон у баночки, попередньо вибравши з нього овочі.
Заливаємо бульйон у банку

Крок 10

Закриваємо баночки твіст-кришками.
Закриваємо баночки твіст-кришками

Крок 11

Відправляємо до автоклаву:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 110 градусів 40 хвилин.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 120 градусів 40 хвилин.
Відправляємо в автоклав

Крок 12

Дегустуємо курячий бульйон.
Дегустуємо курячий бульйон

Як приготувати курячий бульйон в автоклаві?

Домашній бульйон — це не просто смачний напій чи основа для страв, а справжнє джерело користі для організму. Завдяки автоклаву, можна отримати концентрований бульйон з насиченим смаком та довгим терміном зберігання. Тому, якщо ви цінуєте якість, зручність і користь, спробуйте новий рецепт.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.