
Квасоля з м'ясом в автоклаві

Середній рівень
Квасоля
4 порції
40 хв

Обладнання для квасолі з м'ясом:
Рецепт квасолі в автоклаві:
Чілі конкарне як приготувати в автоклаві
Чілі конкарне- це не просто страва, це гастрономічна подорож до серця Мексики. У перекладі з іспанської назва означає «перець чилі з м’ясом», і хоча кожен регіон світу має свій варіант приготування цієї страви, її незмінними складниками залишаються соковите м’ясо, квасоля та ароматні спеції. Ми адаптували класичний рецепт під приготування в автоклаві UTEHO, щоб зберегти максимум смаку й аромату, водночас зробивши заготовку на зиму — у зручних скляних банках.
Тушкована квасоля з м’ясом, кукурудзою, морквою, цибулею та томатною пастою створює насичену композицію. Біла та темна квасоля в автоклаві з м’ясом зберігає щільність, але стає ніжною на смак, а м’ясна ситна основа з яловичини та свинини балансує страву. Консервована квасоля з м’ясом має легкий томатний післясмак і приємний аромат обсмажених овочів, що пробуджує апетит одразу після відкриття банки.
Чілі конкарне чудово поєднується з рисом, картопляним пюре або просто зі шматочком хліба. Страва ідеальна як повноцінний обід або вечеря. Її можна використати як начинку для буріто чи такос, або подати з натертим сиром і свіжими овочами — вийде справжнє мексиканське частування.
Консервована квасоля рецепт на 4 баночок об’ємом 0,5 літра.
Інгредієнти для Чілі кон карне
- Морква200 грамів
- Цибуля ріпчаста200 грамів
- Олія соняшникова100грамів
- Сіль\перець
- Томатна паста150гр
- Фарш яловичий200гр
- Фарш свинний200гр
- Кукурудза консервована100грамів
- Квасоля біла100грамів
- Квасоля темна100грамів
- Часник2-3шт
- Чилі1/2шт
Крок 1
.png)
Крок 2
.png)
Крок 3
.png)
Крок 4
.png)
Крок 5
.png)
Крок 6
.png)
Крок 7
.png)
Крок 8
.png)
Крок 9
.png)
Крок 10
.png)
Крок 11
.png)
Крок 12
.png)
Крок 13
- Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності — 110 градусів, 40 хвилин.
- Якщо термометр знаходиться у нижній частині ємності — 120 градусів, 40 хвилин.

Крок 14
.png)
Рецепт квасолі в автоклаві
Приготування квасолі з м’ясом в автоклаві при температурі 110°C протягом 40 хвилин забезпечує: надійну стерилізацію без втрати смакових властивостей, тривале зберігання без консервантів, збереження текстури овочів та м’ясного фаршу, можливість мати під рукою готову до вживання страву за кілька хвилин.
Рецепти з квасолі від нашого шефа це чудовий спосіб законсервувати квасолю з овочами та м’ясом на зиму в зручних банках або реторт пакетах. Та справжня знахідка для тих, хто цінує швидке, смачне й поживне харчування.
22.04.2025

Іван Іванчук
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.