Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Шоколадна згущенка в автоклаві: простий рецепт
                 

Рецепт шоколадної згущенки в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • IconЗгущенка
  • Icon 5 порцій
  • Icon 30 хв

Обладнання та тара для шоколадної згущенки:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеорецепт: як приготувати домашню шоколадну згущенку

Домашня шоколадна згущенка: смак і способи використання

Домашнє згущене молоко це незабутній смак дитинства, а якщо додати до нього какао, виходить унікальна шоколадна згущенка, яка підкорить навіть найвибагливіших ласунів. Завдяки автоклавуванню, цей десерт не лише набуває ідеальної текстури, а й довго зберігається у банках без втрати якості.

Який смак має шоколадне згущене молоко? Згущенка в автоклаві має насичений шоколадно-вершковий смак із приємною карамельною ноткою. Вона густіша, ніж звичайне згущене молоко, але водночас ніжна та шовковиста. Какао врівноважує солодкість та додає глибокого смаку з легкою гірчинкою.

До яких страв підходить шоколадна згущенка? Домашня згущонка – це універсальний десерт, який можна їсти ложкою просто так, але також її можна поєднувати з: млинцями та оладками, сирниками, тостами, круасанами та випічкою, морозивом. Або використовувати як крем для тортів і тістечок.

З домашньої шоколадної згущенки можна приготувати безліч складніших десертів, де вона буде виступати основою, або неймовірним доповненням. Наприклад:

  • Шоколадні трюфелі – змішай шоколадне згущене молоко з подрібненим печивом, сформуй кульки та обваляй у шоколадній стружці.
  • Помадка для торта – загущене молоко підігрівається з вершковим маслом і використовується як ніжна глазур.
  • Шоколадна паста – якщо додати трохи горіхів та вершкового масла, вийде аналог нутелли, але ще смачніший.
  • Домашні шоколадні батончики – змішай шоколадну згущівку з горіхами та кокосовою стружкою, вмочи в розтоплений шоколад і охолоди до застигання маси.

Контроль складу це одна з переваг приготування шоколадної згущенки в автоклаві. Адже страва містить лише натуральні інгредієнти без зайвої "хімії" та зберігається тривалий час без потреби в додаткових консервантах. Завдяки стерилізації в автоклаві під високою температурою, продукт не містить шкідливих бактерій і є безпечним.

Згущене шоколадне молоко на зиму на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для домашньої шоколадної згущенки:

  • Молоко
  • Сухе молоко300гр
  • Цукор100гр
  • Какао екстра100гр

Крок 1

1 л свіжого молока нагріваємо та доводимо до кипіння.

Крок 2

1 кг цукру та 300 г сухого молока висипаємо в глибоку миску.

Крок 3

Додаємо до інгредієнтів в миску 100 г какао екстра.

Крок 4

Перемішуємо вінчиком сухі інгредієнти, поки вони не стануть однорідною масою.

Крок 5

Суху суміш заливаємо кип’яченим молоком, ретельно перемішуючи.

Крок 6

Збиваємо блендером отриману масу. Додатково проціджуємо.

Крок 7

Розливаємо приготовану масу в заздалегідь підготовлені баночки 0,5 л.

Крок 8

Закриваємо баночки твіст-кришками.

Крок 9

Відправляємо в автоклав. Готуємо шоколадне згущене молоко при температурі 110 градусів 30 хвилин.

Крок 10

Дегустуємо згущенку.

Що робить шоколадну згущенку особливим?

Домашня шоколадна згущенка – це смачний, натуральний і довговічний десерт, який можна використовувати по-різному: як самостійний смаколик або інгредієнт для вишуканих десертів. Приготуй власне варене згущене молоко в автоклаві та насолоджуйся справжньою шоколадною ніжністю!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.