Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Чорничне варення: натуральний смак без цукру
                  

Чорничне варення: натуральний смак без цукру 

Іван Іванчук
  • Icon Легкий рівень
  • Icon Чорниці
  • Icon 3 порції
  • Icon 15 хв
Чорничний джем

Що потрібно для приготування варення:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Рецепт варення в автоклаві:

Рецепт Варення з чорниці

Варення з чорниці у власному соку — це цінна знахідка для любителів натуральних продуктів. Джем з чорниці готується без додавання цукру, зберігає природну солодкість і міцний смак чорниці, воно є скарбом для всіх хто прагне насолоджуватися природними смаками та ароматами ягід без зайвих підсолоджувачів й добавок.

Чорничне варення відображає глибину та природну солодкість свіжозібраних ягід надзвичайним насиченим смаком. Завдяки відсутності цукру, кожна ложка джему з чорниць дивує поєднанням тонких кислуватих ноток та солодкості. Це варення відрізняється густою текстурою, підходить як до тостів, млинців або сирників, так і до йогуртів, десертів, каш чи чаїв.

Варення з чорниці, приготоване в автоклаві, зберігає свої смакові якості й надійно консервується. Завдяки автоклавуванню, джем не потребує додаткових консервантів чи цукру для збереження, тому це ідеальний вибір для тих, хто дбає про своє здоров'я, намагається уникати зайвих калорій та шукає варіанти збереження продуктів без шкідливих компонентів.

Джем з чорниці на зиму на 3 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для джему

  • Чорниця1,5кг

Крок 1

Пересипаємо чорницю до великої каструлі та ставимо на невелику температуру виварювати.
Миємо чорницю

Крок 2

Випарюємо чорницю, постійно помішуючи до зменшення об'єму у 2 рази.
Випарюємо чорницю

Крок 3

Заливаємо чорницю в банки.
Заливаємо чорницю в банки

Крок 4

Закриваємо кришками і ставимо банки в консервований автоклав, готуємо чорницю за температури:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 110 градусів 15 хвилин.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 120 градусів 15 хвилин.
Відправляємо в автоклав

Крок 5

Куштуємо органічну та корисну чорницю без цукру, та отримуємо задоволення від збереженого смаку лісових ягід.
Куштуємо чорничний джем

Консервування ягід разом з УТЕХО!

Джем з чорниці — це не просто десерт, а справжня вітамінна скарбниця. Адже чорниця багата на антиоксиданти, вітаміни C, K та інші корисні мікроелементи, що позитивно впливають на імунітет. Насолоджуйтесь чистим органічним смаком чорниці в будь-яку пору року, відкриваючи баночку цього ароматного варення.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.