Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Гриби в автоклаві

Гриби в автоклаві

Готувати гриби в автоклаві просто: рецепти не вимагають великих зусиль, а готова консервація відрізняється безпекою. Автоклавування не впливає на смакові якості грибів - вони зберігають всі свої властивості. До того ж, багато традиційних рецептів консервування вже адаптовані для швидкої стерилізації під тиском.


Маринування та засолювання грибів: в чому відмінність


По суті, різниця в приготуванні одна: для соління потрібен розсіл, для маринування - маринад. Соління це процедура консервації грибів з використанням спеціального сольового розчину, зробленого за класичною пропорції 50 г солі на 1 л води. У розсіл додають зелень і приправи: найчастіше це хрін, кріп, часник, перець. Класична рецептура засолювання передбачає багаторазове (найчастіше - триразове) переміщення грибів в розчин, а далі переміщення продукту в банки, заливку розсолом і закатування. Зберігають банки кришками вниз.




Маринування - практично ідентичний процес. Мало того - для маринаду потрібні ті ж складові в аналогічних пропорціях. Єдина (вона ж принципова) різниця - при фінальній заливці розсолу в банки туди потрібно додати оцтову кислоту у вигляді 9-процентного розчину з розрахунку 50 г на 1 л. Так розсіл перетворюється в маринад, який можна вдосконалити додаванням цукру та інших компонентів. Кислота забезпечує тривале зберігання грибів, трохи додає гостроти.

Слід пам'ятати, що і маринад, і розсіл потрібно обов'язково прокип'ятити. Готуючи гриби в автоклаві, можна домогтися безпеки за рахунок інтенсивного високотемпературного впливу. Всі бактерії і збудники хвороб в процесі будуть знищені.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Рецепт маринованих опеньків в автоклаві


Щоб приготувати ці консерви при розрахунку на кілька півлітрових банок, знадобляться:

  • опеньки - краще невеликі, на товстих ніжках - 1 кг;
  • сіль - 1 ст.л. / 1 ​​л води;
  • цукор - 1 ст.л. / 1 ​​л води;
  • оцет - 1 ст.л. / 1 ​​л води;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • гвоздика - 2-3 шт .;
  • часник - кілька зубців;
  • рослинна олія.

Опеньки в автоклаві готуємо так: для початку добре перебираємо гриби, видаляючи все сміття, а після добре промиваємо під проточною водою. Чисті грибочки укладаємо в каструлю, додаємо солі (можна побільше), заливаємо холодною водою. Після гриби потрібно прокип'ятити 5-10 хвилин. Воду зливаємо і повторюємо процес з чистою водою. На цей раз потрібно дати опенькам покипіти близько півгодини. В кінці гриби кидаємо на друшляк і проціджуємо. Можна готувати маринад.

Для цього нагріваємо воду, додаємо в неї сіль і цукор, лавровий лист, часник, гвоздику. Після закипання води туди додаємо оцтову кислоту (в даному рецепті - 70% розчин). У маринад висипаємо опеньки, залишаємо кипіти на 5 хвилин. Після гриби розкладаємо по ємностям, заливаємо маринадом (залишаючи 1-2 см вільного простору під кришками), додаємо в кожну банку по кілька крапель олії, закатуємо. Консерви потрібно обробити в автоклаві 10 хв при температурі 110 градусів Цельсія.


Рецепт печериць в автоклаві по-провансальськи


Шампиньоны в автоклаве рецепт


Щоб приготувати ці смачні гриби в автоклаві в домашніх умовах, потрібні такі інгредієнти (розрахунок на кілька півлітрових банок):

  • печериці - 1 кг;
  • лавровий лист - 1 шт .;
  • перець чорний - 10 горошин;
  • сіль - 2 ч.л .;
  • оцтовий розчин 9% - 100 г;
  • мускатний горіх.

Гриби промити, залити підсоленою водою і варити 5 хвилин. Далі приступити до маринаду: в воду додати перець, мускатний горіх, лавровий лист, довести до кипіння, після налити оцет. У маринад додати гриби, варити ще 5 хвилин.

У помиті банки додати гриби, залити маринадом (але не до кришки) і закатати. Готувати печериці в автоклаві 10 хв при температурі 110 градусів Цельсія. Це стандартні умови, що дозволяють повністю позбутися від мікроорганізмів і зробити продукт безпечним.


Рецепт маринованих білих грибів в автоклаві


Ще один цікавий рецепт, розрахований на кілька півлітрових баночок. В якості інгредієнтів знадобляться:

  • білі гриби - 1 кг;
  • лавровий лист - 1 шт .;
  • сіль - 3 ч.л .;
  • цукор - 1 ч.л .;
  • перець чорний горошок - 10 шт .;
  • оцет - 150 г;
  • ріпчаста цибуля середня - 1 шт .;
  • мускатний горіх - за смаком.

Білі гриби в автоклаві потрібно готувати так: гриби помити, нарізати на невеликі рівномірні шматочки, залити водою і посолити. У воду додати порізану цибулю і запашний перець. Каструлю поставити на гарячу плиту приблизно на півгодини.

Окремо приготувати маринад: у воді розмішати сіль і цукор, довести до кипіння, в кінці налити оцет (або, як альтернативу - додати лимонну кислоту). Гриби процідити, закласти в чисті банки, залити маринадом, залишаючи 1-2 см вільного місця до кришок. Після банки закатати і стерилізувати в автоклаві 10 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.


Консервированные грибы в автоклаве


Рецепт білих грибів по-староруськи для автоклава


Щоб приготувати ці мариновані гриби в автоклаві, потрібні такі інгредієнти:

  • білі гриби - 1 кг;
  • лавровий лист - 4 шт .;
  • чорний перець-горошок - 5 шт .;
  • сіль - 1,5 ст.л .;
  • цукор - 1 ч.л .;
  • 9% -ий оцет - 3 ст.л .;
  • кориця - на кінчику ложки.

Гриби промити, нарізати і кип'ятити 5 хвилин. Після воду злити, а гриби добре промити. Далі знову закласти їх в каструлю з водою, додати спеції, варити 10 хвилин і в кінці додати оцет. Далі гриби і маринад покласти в чисті банки, залишаючи трохи вільного простору під кришками, і закатати. Стерилізація в автоклаві проводиться 10 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.


Гливи в автоклаві рецепт


Необхідні компоненти:

  • гливи - 1 кг;
  • сіль - 2 ст.л .;
  • цукор - 1 ст.л .;
  • перець чорний - 5 горошин;
  • гвоздика - 5 шт .;
  • сушений кріп - за смаком;
  • часник - 2 зубки;
  • лавровий лист - 2 шт .;
  • оцет - 70% - 1 ч.л. або 4 ст.л. 9% -го розчину.

Рецепт глив в автоклаві наступний: гливи миємо і зрізаємо з грона, коротко відрізаємо ніжки, розрізаємо великі грибочки. У підготовлені банки складаємо гриби, насипаємо прянощі, сіль і цукор, наливаємо воду. Зверху наливаємо оцет і, при бажанні, по 1 ст.л. масла (можна соняшникової). Банки закатуємо і ставимо в автоклав на 10 хвилин при 110-градусної температури.


Вешенки в автоклаве рецепт


Мариновані маслюки в автоклаві


Приготування маслюків в автоклаві вимагає таких інгредієнтів (розрахунок на банку в 0,5 л):

  • маслюки - 200 г;
  • сіль - 1 ст.л .;
  • цукор - 1 ст.л .;
  • оцет 70% - 0,5 ст.л .;
  • чорний перець - 5-7 горошин;
  • часник - 2 зубці;
  • лавровий лист - 1 шт.

Рецепт маслюків в автоклаві наступний: маслюки очистити від бруду (спочатку без води, інакше гриби будуть слизькими). З капелюшків зняти плівку (краще це робити в рукавичках). Це складна, але необхідна робота - інакше в консервації буде присмак гіркоти. Після потрібно замочити гриби на півгодини і далі промити. Гриби проварити 10 хв. в киплячій воді, а після злити цю воду. У банки налити воду, додати всі компоненти. Закочені банки обробити в автоклаві 10 хв. при 110 градусах Цельсія.


Рецепт рижиків в автоклаві


Приготування рижиків в автоклаві робиться на основі таких складових:

  • рижики - 1 кг;
  • кислота оцтова - 0,5 ч.л .;
  • перець - 6 горошин;
  • лавровий лист - 1 шт .;
  • часник - 3 зубки;
  • соняшникова олія - ​​2 ст.л .;
  • кріп - 1-2 гілочки. Можна сушений;
  • сіль - 3 ч.л.

Рецепт рижиків в автоклаві наступний: гриби очистити, обережно промити, проварити на повільному вогні в емальованій каструлі 15 хвилин. Воду злити. Окремо приготувати маринад: в теплу воду додати всі компоненти і варити 5 хвилин. У банки покласти гриби, залити маринадом, закатати. Стерилізувати в автоклаві 10 хв. при 110-градусної температури.


Рыжики в автоклаве рецепт


Рецепт грибної ікри в автоклаві


Приготування грибної ікри в автоклаві проводиться з таких інгредієнтів:

  • гриби свіжі (печериці, опеньки) - 1 кг;
  • цибуля - 300 г;
  • соняшникова олія - ​​3 ст.л .;
  • сіль за смаком;
  • часник - 1-2 зубці.

Рецепт грибної ікри в автоклаві наступний: гриби промиваємо та нарізаємо. Ріжемо цибулю і злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Це важливо, тому що ступінь обсмаження впливає на загальний смак. Гриби злегка відварюємо (крім печериць - їх варити не потрібно), а після смажимо до скоринки (це близько 20 хвилин). Ріжемо часник і разом з сіллю додаємо під кінець обсмажування грибів. Отриману масу подрібнюємо блендером, закладаємо в банки, закатуємо і обробляємо в автоклаві 10 хвилин при температурі в 110 градусів Цельсія.

Сподобалися рецепти грибів в автоклаві? Щоб готувати консервацію по ним, потрібно придбати якісний апарат. Наша компанія реалізує надійні автоклави власного виробництва. Гарантована безпека, зручність у використанні, висока ефективність - головні переваги нашої продукції. Зробіть процес консервації зручним - купуйте фірмові автоклави.

Читайте також:

Поділіться з друзями


28.11.2018