Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Цікаві рецепти риби

Цікаві рецепти риби

Нещодавно скасували заборону на риболовлю на відкритих водоймах, і всі фанати цього виду відпочинку відразу ринули на озера. А після гарного улову, звісно, виникає питання, як приготувати цю рибу. І ми рекомендуємо вам законсервувати її, щоб ласувати улюбленою стравою взимку. Консервована риба в домашніх умовах має безліч переваг перед заводською ㅡ якість, впевненість у натуральності та свіжості сировини і більше різноманіття рецептів.

А готувати рибні консерви простіше і швидше в автоклаві. Але найбільшою перевагою приготування в автоклаві є безпека ㅡ автоклавування відбувається при температурі вище 100 градусів, а це означає, що готовий продукт зберігатиметься довго та без шкідливих бактерій. Для консервування риби в автоклаві існує багато рецептів, і в цій статті ви знайдете найцікавіші та найоригінальніші.


Риба в томатному соусі в автоклаві


Риба в автоклаві


Для цього рецепту нам буде потрібно мінімум інгредієнтів:


  • риба ㅡ 2 кг;
  • ріпчаста цибуля ㅡ 2 шт.;
  • морква ㅡ 4 шт.;
  • томатна паста ㅡ 100 г;
  • томатний сік ㅡ 0,5 л;
  • соняшникова олія ㅡ для обсмаження;
  • лавровий лист;
  • чорний перець;
  • духмяний перець.

Спосіб приготування:


  1. Рибу потрібно почистити. У випадку, якщо ви будете консервувати невелику рибу, її можна не розділяти на шматки, а використовувати цілу очищену.
  2. Очищену рибу необхідно ретельно вимити декілька разів і покласти в велику посудину. Далі рибу солимо та залишаємо на декілька годин.
  3. Наступним етапом буде обсмаження риби на сковороді. Цей етап потрібен для того, щоб видалити з риби зайву вологу та зберегти її форму під час консервування.
  4. Цибулю й моркву очищаємо. Цибулю необхідно нарізати кільцями, а моркву натираємо на грубій тертці. Далі обсмажуємо ці інгредієнти у великій кількості олії. Через 2 хвилини в сковорідку додаємо томатний сік та томатну пасту і продовжуємо тушкувати ще 10-15 хв.
  5. У підготовлені банки (рекомендуємо використовувати банки об’ємом 0,5 л) кладемо лавровий лист, зверху ㅡ шматочки обсмаженої риби, а далі ㅡ овочі та спеції, так щоб залишилось 2-3 см вільного місця.

Наші консерви готові до автоклавування. Закриваємо банки кришками та кладемо в автоклав. За цим рецептом консерви слід готувати 30 хвилин при температурі 105 градусів.

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Риба з квасолею в автоклаві


Риба з квасолею в автоклаві

Приготовлена за цим рецептом страва, дуже ситна та чудово смакуватиме на обід чи вечерю. Для приготування нам потрібні:


  • риба (рекомендуємо щуку або бички) ㅡ 2 кг;
  • квасоля ㅡ 1 ст.;
  • цибуля ріпчаста ㅡ 2 шт.;
  • томатна паста ㅡ 100 г;
  • соняшникова олія ㅡ 0,5 ст.;
  • сіль ㅡ 45 г.

Приготування:


  1. Попередній етап ㅡ підготовка квасолі. За день до приготування консерви квасолю необхідно замочити в холодній воді на 12 чи більше годин. Опісля квасолю ретельно промити.
  2. Приступаємо до підготовки риби. Необхідно вибрати нутрощі, відрізати голову та плавники. Нарізаємо тушку на середні шматочки. Бажано під час чистки та нарізання видалити максимальну кількість кісточок.
  3. Цибулю чистимо і нарізаємо великим кубиком. Обсмажуємо на сковорідці до готовності. Додаємо томатну пасту та продовжуємо смажити ще 3 хвилини.
  4. Починаємо заповнювати банки ㅡ на дно кладемо невелику кількість томатної заправки. Потім — шарами рибу та квасолю. Після заповнення банки на ¾ доливаємо томатної заправки так, щоб залишилось 2 сантиметри порожнього місця.

Приготування консерви триває в автоклаві 30 хвилин при 105 градусах


Скумбрія в томаті в автоклаві


Скумбрія в томаті в автоклаві


Для приготування нам потрібні:


  • скумбрія ㅡ 3 шт.;
  • помідора ㅡ 1 шт.;
  • томатна паста ㅡ 2 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста ㅡ 1 шт.;
  • соняшникова олія ㅡ 2 ст. л.;
  • вода ㅡ 1 ст.;
  • цукор, сіль, перець ㅡ за смаком.

Приготування:


  1. Рибу ретельно чистимо і миємо. Вибираємо нутрощі та відрізаємо голову, хвіст і плавники. Нарізаємо великими шматочками отриману тушку.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями, а помідору ㅡ кубиком.
  3. У сковороді обсмажити овочі на олії протягом 10 хвилин.
  4. Перекладаємо суміш, отриману в попередньому пункті, в каструлю, ставимо на вогонь. Додаємо томатну пасту, сіль, цукор, перець та воду. Помішуючи, доводимо до кипіння, вимикаємо і залишаємо остивати.

У нас все готово до консервування. В підготовлені банки кладемо нарізану скумбрію, заливаємо все соусом та закатуємо. Кладемо в автоклав і консервуємо протягом 30 хвилин при температурі 105 градусів.

Придбавши автоклав компанії “УКРПРОМТЕХ”, ви отримаєте якісний агрегат для консервування будь-яких закруток. Також у нас ви можете знайти коптильні, ректифікаційні колони, титани водогрійні, сироварні та інші товари з металу.

Щоб підібрати потрібний автоклав, рекомендуємо вам ознайомитися з повним каталогом на нашому сайті та пройти тест на підбір автоклава. Завжди можна звернутися до наших менеджерів, які вам у всьому допоможуть. Ми доставляємо наші товари у будь-яку точку України.

Залишилися запитання? Звертайтеся за телефонами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.

Читайте також:

Поділіться з друзями