Цікаві рецепти риби
Нещодавно скасували заборону на риболовлю на відкритих водоймах, і всі фанати цього виду відпочинку відразу ринули на озера. А після гарного улову, звісно, виникає питання, як приготувати цю рибу. І ми рекомендуємо вам законсервувати її, щоб ласувати улюбленою стравою взимку. Консервована риба в домашніх умовах має безліч переваг перед заводською ㅡ якість, впевненість у натуральності та свіжості сировини і більше різноманіття рецептів.
А готувати рибні консерви простіше і швидше в автоклаві. Але найбільшою перевагою приготування в автоклаві є безпека ㅡ автоклавування відбувається при температурі вище 100 градусів, а це означає, що готовий продукт зберігатиметься довго та без шкідливих бактерій. Для консервування риби в автоклаві існує багато рецептів, і в цій статті ви знайдете найцікавіші та найоригінальніші.
Риба в томатному соусі в автоклаві
Для цього рецепту нам буде потрібно мінімум інгредієнтів:
- риба ㅡ 2 кг;
- ріпчаста цибуля ㅡ 2 шт.;
- морква ㅡ 4 шт.;
- томатна паста ㅡ 100 г;
- томатний сік ㅡ 0,5 л;
- соняшникова олія ㅡ для обсмаження;
- лавровий лист;
- чорний перець;
- духмяний перець.
Спосіб приготування:
- Рибу потрібно почистити. У випадку, якщо ви будете консервувати невелику рибу, її можна не розділяти на шматки, а використовувати цілу очищену.
- Очищену рибу необхідно ретельно вимити декілька разів і покласти в велику посудину. Далі рибу солимо та залишаємо на декілька годин.
- Наступним етапом буде обсмаження риби на сковороді. Цей етап потрібен для того, щоб видалити з риби зайву вологу та зберегти її форму під час консервування.
- Цибулю й моркву очищаємо. Цибулю необхідно нарізати кільцями, а моркву натираємо на грубій тертці. Далі обсмажуємо ці інгредієнти у великій кількості олії. Через 2 хвилини в сковорідку додаємо томатний сік та томатну пасту і продовжуємо тушкувати ще 10-15 хв.
- У підготовлені банки (рекомендуємо використовувати банки об’ємом 0,5 л) кладемо лавровий лист, зверху ㅡ шматочки обсмаженої риби, а далі ㅡ овочі та спеції, так щоб залишилось 2-3 см вільного місця.
Наші консерви готові до автоклавування. Закриваємо банки кришками та кладемо в автоклав. За цим рецептом консерви слід готувати 30 хвилин при температурі 105 градусів.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Риба з квасолею в автоклаві
Приготовлена за цим рецептом страва, дуже ситна та чудово смакуватиме на обід чи вечерю. Для приготування нам потрібні:
- риба (рекомендуємо щуку або бички) ㅡ 2 кг;
- квасоля ㅡ 1 ст.;
- цибуля ріпчаста ㅡ 2 шт.;
- томатна паста ㅡ 100 г;
- соняшникова олія ㅡ 0,5 ст.;
- сіль ㅡ 45 г.
Приготування:
- Попередній етап ㅡ підготовка квасолі. За день до приготування консерви квасолю необхідно замочити в холодній воді на 12 чи більше годин. Опісля квасолю ретельно промити.
- Приступаємо до підготовки риби. Необхідно вибрати нутрощі, відрізати голову та плавники. Нарізаємо тушку на середні шматочки. Бажано під час чистки та нарізання видалити максимальну кількість кісточок.
- Цибулю чистимо і нарізаємо великим кубиком. Обсмажуємо на сковорідці до готовності. Додаємо томатну пасту та продовжуємо смажити ще 3 хвилини.
- Починаємо заповнювати банки ㅡ на дно кладемо невелику кількість томатної заправки. Потім — шарами рибу та квасолю. Після заповнення банки на ¾ доливаємо томатної заправки так, щоб залишилось 2 сантиметри порожнього місця.
Приготування консерви триває в автоклаві 30 хвилин при 105 градусах
Скумбрія в томаті в автоклаві
Для приготування нам потрібні:
- скумбрія ㅡ 3 шт.;
- помідора ㅡ 1 шт.;
- томатна паста ㅡ 2 ст. л.;
- цибуля ріпчаста ㅡ 1 шт.;
- соняшникова олія ㅡ 2 ст. л.;
- вода ㅡ 1 ст.;
- цукор, сіль, перець ㅡ за смаком.
Приготування:
- Рибу ретельно чистимо і миємо. Вибираємо нутрощі та відрізаємо голову, хвіст і плавники. Нарізаємо великими шматочками отриману тушку.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями, а помідору ㅡ кубиком.
- У сковороді обсмажити овочі на олії протягом 10 хвилин.
- Перекладаємо суміш, отриману в попередньому пункті, в каструлю, ставимо на вогонь. Додаємо томатну пасту, сіль, цукор, перець та воду. Помішуючи, доводимо до кипіння, вимикаємо і залишаємо остивати.
У нас все готово до консервування. В підготовлені банки кладемо нарізану скумбрію, заливаємо все соусом та закатуємо. Кладемо в автоклав і консервуємо протягом 30 хвилин при температурі 105 градусів.
Придбавши автоклав компанії “УКРПРОМТЕХ”, ви отримаєте якісний агрегат для консервування будь-яких закруток. Також у нас ви можете знайти коптильні, ректифікаційні колони, титани водогрійні, сироварні та інші товари з металу.
Щоб підібрати потрібний автоклав, рекомендуємо вам ознайомитися з повним каталогом на нашому сайті та пройти тест на підбір автоклава. Завжди можна звернутися до наших менеджерів, які вам у всьому допоможуть. Ми доставляємо наші товари у будь-яку точку України.
Залишилися запитання? Звертайтеся за телефонами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.
Читайте також: