Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Тушкована капуста в автоклаві
                 

Тушкована капуста в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Капуста
  • Icon 3 порції
  • Icon 40 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт тушеної капусти

Тушкована капуста в автоклаві— це смачна страва, яку легко приготувати у банці або реторт-пакеті. Завдяки автоклавуванню капуста зберігає корисні властивості та смак, й довго зберігається без втрати якості. Це ідеальний варіант для тих, хто шукає рецепти для заготовок. Капуста з м'ясом в автоклаві стане смачним та ситним доповненням до вашого столу.

Як приготувати тушковану капусту в автоклаві? Приготування капусти в автоклаві дозволяє зберегти всі корисні властивості овочів та м'яса, створюючи неповторний смак страви. Завдяки автоклавуванню, консервована капуста стає безпечною для зберігання на тривалий час. Для приготування капусти з м'ясом потрібно витримати її в автоклаві 40 хвилин при температурі 110 градусів. Дотримуючись технології приготування ви можете бути впевнені, що страва залишатиметься смачною навіть через кілька місяців після приготування.

Простий рецепт тушеної капусти від нашого шефа має ніжний, солодкуватий смак завдяки додаванню цукру з пікантними нотами — завдяки приправам. Вона ідеально поєднується з іншими гарнірами, такими як картопля, гречка або рис, що робить її універсальною для будь-якого столу.

Тушкована капуста з м'ясом або грибами? Якщо ви хочете приготувати тушковану капусту з м'ясом, то свинна шия — ідеальний вибір. Проте, якщо ви шукаєте пісний варіант, ви можете замінити м'ясо на гриби. Такі варіанти, як капуста з грибами в автоклаві, також мають популярність серед любителів страв без м'яса.

А всі етапи приготування: як тушкувати капусту та законсервувати її в автоклаві, дивіться у відео від Утехо.

Тушкована капуста з м'ясом рецепт на 3 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Капуста 1кг
  • Шия свинна400гр
  • Морква 150гр
  • Цибуля150гр
  • Томатна паста 40гр
  • Цукор30гр
  • Духмяний перець
  • Сіль
  • Чорний перець молотий
  • Олія соняшникова20гр

Крок 1

400 г шиї свинної нарізаємо на шматочки та обсмажуємо.

Крок 2

Додаємо до м’яса 30 г солі.

Крок 3

Шинкуємо 1кг капусти тоненькими шматками на мандоліні (або ножем) та додаємо обсмажуватись до м’яса.

Крок 4

Нарізаємо 150 г цибулі ріпчастої пів кільцями.

Крок 5

Нарізаємо соломкою 150 г моркви.

Крок 6

Додаємо нарізані овочі до капусти та тушкуємо все разом.

Крок 7

Додаємо 40 г томатної пасти, 30 г цукру, трохи солі та спеції: 5 г духмяного перцю та 5 г чорного перцю молотого.

Крок 8

Додаємо 1 дрібно нарізаний перець Чилі. Перемішуємо та додаємо трішки води.

Крок 9

Підготуємо 3 баночки по 0,5 л. Додаємо в них лавровий листок та чорний перець горошком.

Крок 10

Накидаємо готову суміш капусти з м’ясом та овочами з пательні в баночки. Закриваємо твіст-кришками.

Крок 11

Відправляємо в автоклав. Капуста в автоклаві готується при температурі 110 градусів 40 хвилин.

Крок 12

Консервована капуста готова! Дегустуємо і залишаємо кілька баночок на потім.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Тушкована капуста з м'ясом або грибами в автоклаві — це не лише смачно, але й практично. Рецепт тушеної капусти дає можливість зберігати цю страву на зиму та насолоджуватися нею протягом тривалого часу.

Завдяки автоклавуванню, тушкована капуста може зберігатися тривалий час, не втрачаючи своїх смакових якостей. Це робить її чудовим вибором для зберігання на зиму. Консервована капуста в автоклаві може бути використана в будь-який час року — це вигідно для тих, хто хоче мати під рукою смачні та готові до вживання страви.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.