Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Короп в автоклаві
                 

Короп в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Короп
  • Icon 2 порції
  • Icon 30 хв
Короп

Обладнання для коропа:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт консерви з річкової риби в автоклаві:

Риба в автоклаві рецепт

Консерви з річкової риби в автоклаві – це перевірений спосіб мати смачний і поживний продукт на будь-який випадок. Серед річкової риби особливе місце займає короп. Він доступний, поживний, має ніжне м’ясо та цінується у кулінарії по всьому світу. Якщо правильно приготувати рибу в автоклаві, отримаєте консервацію високої якості, яка зберігатиметься цілий рік і буде готова до використання без додаткової обробки.

Чому саме короп? Короп – риба, яку найчастіше можна зустріти в українських водоймах і на столі господині. Соковите м’ясо робить його ідеальним для смаження, запікання чи консервування в автоклаві. М’ясо цієї риби містить білок, корисні жири, амінокислоти, мікроелементи та вітаміни групи B. Тому страви з коропа підходять і для повсякденного харчування, і для святкового столу. Законсервований короп зберігає свою соковитість та ніжність, а завдяки овочам стає ще більш ароматним.

Як прибрати смак намулу з річкової риби? Багато хто знає, що річкова риба іноді має характерний запах намулу. Проте у рецептах риби в автоклаві цю проблему легко вирішити. Достатньо додати цибулю, моркву або навіть курагу чи кілька скибочок яблука або сік лимона – і смак консерви буде ніжним, без сторонніх ноток. Овочі не лише нейтралізують запах, а й надають готовій страві приємного аромату та легку солодкуватість.

Правильний режим приготування риби в автоклаві – основа якісної консервації. Для автоклавів Утехо важливо враховувати розташування термометра у вашій моделі:

  • Автоклав з термометром у верхній частині – температура 105 °C, час приготування 30 хв.
  • Автоклав з термометром у нижній частині – температура 115 °C, час приготування також 30 хв.
Цього достатньо, щоб м’ясо стало ніжним, усі бактерії були знищені, а консерви з річкової риби в автоклаві можна було безпечно зберігати тривалий час.

Короп рецепт на 2 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для консерви з риби

  • Короп свіжий1кг
  • Сіль30гр
  • Перець чорний горошок5 шт
  • Духмяний перець5шт
  • Лавровий лист4шт
  • Цибуля ріпчаста100гр
  • Морква100гр

Крок 1

Розділяємо рибу, відділяємо філе від хребра та нарізаємо на менші шматочки.
Розділяємо рибу

Крок 2

Рибу рівномірно солимо.
Рибу солимо

Крок 3

Нарізаємо цибулю напівкільцями.
Нарізаємо цибулю

Крок 4

Нарізаємо моркву шматочками середнього розміру.
Нарізаємо моркву

Крок 5

Першим шаром в банки викладаємо моркву.
Першим шаром в банки викладаємо моркву.

Крок 6

Викладаємо філе рибки у банки.
Викладаємо філе рибки

Крок 7

Останнім шаром додаємо цибулю.
додаємо цибулю

Крок 8

Додаємо спеції: чорний перець горошком, духмяний перець, лавровий листочок.
Додаємо спеції

Крок 9

Та доливаємо трішки води в кожну баночку.
доливаємо води в кожну баночку

Крок 10

Закриваємо кришки та готуємо в автоклаві.
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 30 хвилин 105 градусів.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 30 хвилин 115 градусів.
Вливаємо олію

Крок 11

Дегустуємо короп у власному соці.
Дегустуємо короп

Консервована риба в автоклаві

Риба в автоклаві чудово поєднується з картопляним пюре, гречкою, перловкою, рисом або свіжим хлібом. Також з тушонки з коропа легко приготувати рибний суп, салат чи навіть начинку для випічки. А завдяки тому, що страва приготована з овочами у власному соку, вона виходить самодостатньою та ароматною.

Рецепт риби в автоклаві, зокрема коропа, – це простий спосіб приготувати смачні домашні консерви з річкової риби. Ви отримуєте натуральний продукт без консервантів, який зберігає користь і смак. Тушонка з коропа в автоклаві доповнить вашу колекцію заготовок, в яку можна заглянути коли потрібно швидко приготувати поживний обід або вечерю. А якщо ви ще не пробували зробити коропа в автоклаві – саме час почати!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.