Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Перловка зі свининою. Каша в автоклаві
                 

Перловка зі свининою. Каша в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Перловка
  • Icon 4 порції
  • Icon 40 хв
Перловка

Обладнання для приготування каші в автоклаві:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Як правильно варити перловку в автоклаві - відео:

Перлова каша з м'ясом в автоклаві

Перлова каша в автоклаві- це знахідка для тих, хто цінує домашні консерви, що є ситні та зручність у повсякденному житті. Каша приготована в автоклаві при високій температурі, вона виходить ніжною, ароматною і зберігає максимум користі. Вона довго зберігається без втрати смаку та завжди чекає на поличці чи в коморі - достатньо лише відкрити банку, підігріти й повноцінний обід вже на столі.

Страва поєднує поживність перлової крупи та ніжність гарно протушкованого м’яса, що готується у власному соку, з додаванням овочів та спецій, тому готова каша з баночки нагадує страви, приготовані у печі. А курага додає приємної солодкуватої нотки та робить кашу більш ароматною. Секрет перлової каші в автоклаві полягає у правильному поєднанні інгредієнтів і технології приготування, тож дотримуйтесь наших рекомендацій для найкращого результату.

Щоб страва вийшла ідеальною, важливо правильно виставити режим.

  • Якщо у вас автоклав із термометром у верхній частині, то перлову кашу зі свининою готують при температурі 110°С протягом 40 хвилин.
  • Якщо термометр у нижній частині, то потрібно виставити 120°С і 40 хвилин.
Завдяки правильному співвідношенню температура+час витримки м’ясо стає надзвичайно ніжним, а перловка добре проварюється, але не розварюється у кашу, зберігаючи приємну текстуру.

Переваги такої страви

  • Зберігання місяцями. Банки з кашею можуть чекати свого часу багато місяців, зберігаючи якість та смак.
  • Зручність. Це готова страва, тому не потрібно щодня варити каші чи тушкувати м’ясо.
  • Ситність і поживність. Перлова крупа багата клітковиною, вітамінами групи B, а свинина дає білок і жир, необхідні для енергії.
  • Мобільність. Готову кашу з м’ясом зручно брати із собою на дачу, у подорож, похід або польові умови.

Перлова каша з м’ясом в автоклаві - це не просто консервація, а повноцінна домашня їжа, яку можна приготувати заздалегідь і зберігати про запас. Вона смачна, корисна, довго зберігається та завжди виручає у потрібний момент.

Приготування перлової каші на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для перловки в автоклаві

  • Каша перлова 200 гр
  • Морква100 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Курага100гр
  • Свинна шия600гр
  • Сіль
  • перець чорний горошок3 шт
  • Вода200гр
  • Олія соняшникова40гр

Крок 1

Нарізаємо свинину кубиками
Нарізаємо свинину

Крок 2

Моркву також нарізаємо кубиками
Моркву нарізаємо

Крок 3

Нарізаємо цибулю на дрібний кубик
Нарізаємо цибулю

Крок 4

Нарізаємо курагу на менші шматочки
Нарізаємо курагу

Крок 5

Пам’ятаємо, що каша буде збільшуватись в 2-3 рази при приготуванні, тому не наповнюємо баночки до верху, заповнення баночок має бути десь на 60%.
заповнення баночок

Крок 6

Додаємо по 15 гр. солі на 1 баночку.
Додаємо сіль

Крок 7

Додаємо спеції: перець та лавровий листочок. За бажанням можна додати часник та олію, але якщо м’ясо жирне, краще олію не додавати.
Додаємо спеції

Крок 8

Наливаємо воду в банку з розрахунком 1:1 (каша : вода).
Наливаємо воду

Крок 9

Закриваємо кришками твіст-офф.
Закриваємо кришками

Крок 10

Готуємо в автоклаві при температурі:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 120 градусів 40 хвилин.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 120 градусів 40 хвилин.
Відправляємо в автоклав

Крок 11

Дістаємо готову кашу та насолоджуємось особливим смаком.
Дегустуємо кашу

Чому варто готувати перловку в автоклаві?

Багато господинь замислюються, як правильно варити перловку, щоб вона була м'якою і смачною. У звичайних умовах ця крупа вимагає тривалого замочування та варіння, а результат не завжди виправдовує очікування. Проте приготування перлової каші в автоклаві повністю змінює ситуацію: автоклав робить своє - каша виходить, як з печі, без зайвих зусиль.

Це універсальна страва: її можна їсти як окремо, так і подавати як гарнір до овочів чи свіжих салатів. А головне - ви завжди маєте під рукою смачний і поживний обід, який не потребує додаткового приготування.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.