Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Мариновані помідори рецепти для автоклава
                 

Мариновані помідори рецепти для автоклава 

Іван Іванчук
  • Icon Легкий рівень
  • Icon Помідори
  • Icon 3 порції
  • Icon 5 хв
Помідори

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт помідор на зиму

Мариновані помідори, рецепти для автоклава, — спосіб зберегти літній смак свіжих томатів на зиму. Завдяки автоклавуванню, консервація утримує свій особливий насичений смак, який залишається незмінним протягом тривалого періоду. Ці помідори мають яскравий, злегка гострий смак завдяки додаванню чилі та духмяного перцю. Поєднання цибулі, коріандру та часнику додає особливих ноток, що відмінно гармоніюють з природною солодкістю томатів, підсиленою невеликою кількістю цукру та кислинкою оцту. Листя смородини та хрону додають терпкість, а цвіт кропу завершує цей ансамбль ніжним ароматом.

Рецепт помідор на зиму в автоклаві дозволяє зберегти всі ці смаки та аромати без втрати корисних властивостей інгредієнтів, забезпечуючи максимальну безпеку зберігання та якість продукту на тривалий термін. 

Консервовані помідори смакують як самостійна закуска, як доповнення до гарнірів чи м'ясних страв. Також їх можна додавати в салати чи бутерброди.

Мариновані помідори на зиму на 3 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Помідори2кг
  • Перець чилі1шт
  • Часник2шт
  • Ріпчаста цибуля1шт
  • Коріандр
  • Сіль20гр
  • Цукор70гр
  • Вода для маринаду
  • Оцет50мл
  • Лавровий лист
  • Духмяний перець
  • Листя смородини
  • Листя хрону
  • Цвіт кропу

Крок 1

Готуємо маринад: в 1 літр води додаємо 50 грамів оцту, 80 грамів цукру, 20 грамів солі та кип'ятимо до повного розчинення інгредієнтів.
Готуємо маринад

Крок 2

Нарізаємо цибулю півкільцями.
Нарізаємо цибулю

Крок 3

Нарізаємо один перець чилі та дві головки часнику.
Нарізаємо перець чилі

Крок 4

На дно банки викладаємо спеції та ароматичні трави: лавровий листочок, по 2 шт. духмяного перцю горошком, по кілька шматочків нарізаного часнику, листя смородини та хрону, цвіт кропу, а також листя вишні.
На дно банки кладемо спеції

Крок 5

Розкладаємо помідори в баночки, укладаємо їх щільно заповнюючи вільний простір нарізаною цибулею.
Розкладаємо помідори в баночки

Крок 6

Розділяємо нарізаний перець чилі на всі три баночки.
Додаємо перець чилі

Крок 7

Додаємо в баночки коріандр.
Додаємо в баночки коріандр

Крок 8

Заповнюємо банку помідорами до верху.
Докладаємо помідори до верху баночок

Крок 9

Розливаємо розсіл по баночках з помідорами залишаючи 2 см вільного простору до краю та закриваємо кришкою.
Розливаємо маринад

Крок 10

Помідори в автоклаві готуємо при температурі:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 100 градусів 5 хв.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 110 градусів 5 хв.
Відправляємо в автоклав

Крок 11

Відкриваємо баночку маринованих помідорчиків до гарнірів та смакуємо кисло-солодкими, налитими сонцем помідорами взимку.
Дегустуємо помідори

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Помідори мариновані в автоклаві стануть доповненням до вашого зимового запасу, додаючи у страви яскраві фарби літа і неповторний смак, який буде радувати вас і ваших близьких протягом усього холодного сезону.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.