Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Рецепти варення в автоклаві

Рецепти варення в автоклаві

Восени і взимку, коли на вулиці вирує негода, легко підхопити вірусну інфекцію або простуду. Тоді в хід йдуть не тільки медикаменти, придбані в сусідній аптеці, але і всілякі домашні засоби, перевірені роками.

Пропонуємо вашій увазі два приголомшливих рецепта варення в автоклаві, які будуть корисні кожній сімї. 


Варення з обліпихи в автоклаві


Ягоди обліпихи багаті вітамінами А, В, С Е, а також жирними кислотами, фосфоліпідами і пектином. Однак в свіжому вигляді їх майже не вживають, віддаючи перевагу сушеним ягодами і варенню.




Готовий продукт має приголомшливий аромат і теплий янтарно-помаранчевий відтінок, а також дивно ніжний і приємний смак. Він також має виражені протизапальні властивості, використовується для профілактики авітамінозу і атеросклерозу.

Для приготування класичного варення беруть стиглі ягоди обліпихи, зібрані далеко від жвавих автомагістралей, ретельно миють, підсушують на паперовому рушнику. Потім ягоди з'єднують з цукровим піском в пропорції 1: 1,5, перетирають за допомогою маточки і залишають на годину, щоб з'явився сік.

Підготовлену масу доводять до кипіння на відкритому вогні, регулярно помішуючи, поки весь цукор не розчиниться. Потім напівфабрикат розкладають по скляних банках і поміщають їх в автоклав, де стерилізують 10-15 хвилин.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Варення з кульбаб


Звичні нам кульбаби, що ростуть всюди, послужать відмінним сировиною для варення. Процес збору жовтих суцвіть досить довгий і трудомісткий, зате приготоване ласощі за смаком і зовнішнім виглядом дуже нагадує мед. А його приємний аромат не зможе нікого залишити байдужим.

Крім того, це чудовий тонізуючий і загальнозміцнюючий засіб, незамінний взимку. Воно покращує обмін речовин в організмі, допомагає впоратися з хронічною втомою, благотворно позначається на стані шкіри і має протизапальну дію.

Готувати варення з кульбаб потрібно на початку літа, в період масового цвітіння. На 500 суцвіть необхідно:

  • 1,5 цукрового піску;
  • свіжовіджатий сік 2 великих лимонів (при бажанні можна замінити лимонною кислотою).

Суцвіття ретельно промивають під проточною водою, а потім замочують на добу. Отриману рідину зливають, додають до квітів 1 л чистої води, кип'ятять 10 хвилин, відвар знову зливають. Відварені суцвіття злегка віджимають, засипають цукор і заливають лимонний сік.

Суміш доводять до кипіння і варять близько 60 хвилин на слабкому вогні. Готове варення розкладають в підготовлену тару і поміщають в автоклав для домашнього консервування, де стерилізують близько 15 хвилин.

Читайте також:

Поділіться з друзями

02.06.2020