
Салати, консервовані в автоклаві
Сьогодні вже нікого не здивуєш консервованими огірками чи помідорами. Усі господині шукають все нові й нові рецепти, щоб вражати своїх родичів. І насправді це дуже просто: придбати автоклав компанії “Укрпромтех” та приготувати в ньому салати, рецепти яких ми підготували для вас у цій статті. Кожен із них наповнений яскравими смаками, які здивують навіть найвибагливіших гурманів.
Салат із баклажанів
Для приготування нам потрібно:
- баклажани ‒ 4 кг;
- червоний болгарський перець ‒ 2 кг;
- рафінована соняшникова олія ‒ 2 скл.;
- цукор ‒ 2 скл.;
- оцет 9% ‒ 1 скл.;
- сіль ‒ 3 ст. л.;
- часник ‒ 1 головка;
- вода ‒ 1 л;
- томатна паста ‒ 2 банки.

Тепер приступаємо до приготування
- Баклажани та перець ретельно вимити. З баклажанів зняти шкірку та порізати великими кубиками. З перцю вибрати серцевину і теж нарізати великими кубиками. Саме тому для приготування цього салату треба вибирати м’ясистий перець.
- Порізані овочі перемішати в великій посудині, посолити та ще раз перемішати.
- Далі готуємо маринад: воду, олію, цукор, оцет, сіль, подрібнений часник та томатну пасту потрібно прокип'ятити.
- До овочів додаємо маринад, ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та тушкуємо 20 хвилин.
Тепер салат накладаємо в банки. Можна використовувати пів- або літрові банки (з даної порції виходить 7 літрових банок). Помістивши банки з салатом до автоклава, консервуємо:
- Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо 5 хвилин при 90 градусах (півлітрові банки) та 10 хвилин при 90 градусах (літрові банки).
- Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо 5 хвилин при 100 градусах (півлітрові банки) та 10 хвилин при 100 градусах (літрові банки).
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Салат зі стручкової квасолі
Смак цього салату виходить дуже ніжний, він чудово підійде для легкого перекусу. Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:
- стручкова квасоля ‒ 1 кг;
- помідори ‒ 700 г;
- морква ‒ 200 г;
- цибуля ‒ 200 г;
- рослинна олія ‒ 250 г;
- цукор ‒ 2 ст. л.;
- оцет ‒ 1 ст. л.;
- сіль ‒ 3 ч. л.;
- петрушка ‒ 1 пучок;
- лавровий лист ‒ 2 шт./банку;
- перець чорний горошком ‒ 3 шт./банку.

Перед початком рекомендуємо розділити олію в двох посудинах по 125 г ‒ вона буде потрібна для тушкування на певних етапах приготування. Отож, приступимо:
- Квасолю помити, відділити усі “хвостики” та нарізати невеликими шматочками завдовжки 3-4 см. Залити водою, посолити, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Воду після повного остивання злити.
- Цибулю почистити, нарізати півкільцями та тушкувати в олії до готовності.
- Моркву помити та очистити від шкірки. Натерти на грубій тертці й тушкувати в олії до повної готовності.
- Помідори помити. Для легкого зняття шкірки зробити надрізи та кинути в киплячу воду. Далі помідори потрібно змолоти на м’ясорубці.
- Помідорне пюре помістити в емальовану посудину та протушкувати 15 хвилин. Додати цукор, оцет і сіль, ретельно перемішати та зняти з вогню.
- Залити квасолю приготовленим соусом та перемішати.
Тепер салат готовий до консервації. Попередньо в банку потрібно покласти петрушку, лавровий лист та перець горошком.
- Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо 20 хвилин при 90 градусах.
- Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо 20 хвилин при 100 градусах.
Салат з буряка та перцю
Інгредієнти:
- кабачки ‒ 4 кг;
- рафінована соняшникова олія ‒ 850 мл;
- буряк ‒ 3 кг;
- оцет 6% ‒ 2 скл.;
- сіль ‒ 4 ст. л.;
- цукор ‒ 1 скл.;
- мелений чорний перець ‒ 1 ст. л;
- цибуля ‒ 2 кг;
- червоний болгарський перець ‒ 6 шт.

Перед початком рекомендуємо розділити олію в трьох посудинах по 250 г ‒ вона буде нам потрібна для тушкування на певних етапах приготування. Починаємо готувати:
- Кабачки помити та нарізати маленькими шматочками або натерти на грубій тертці. Тушкувати майже до повної готовності в олії.
- Буряк зварити до готовності, очистити від шкірки та натерти на грубій тертці.
- До буряка додати оцет, сіль, цукор і мелений перець, тушкувати в олії 30 хвилин. Після залишки олії злити.
- Цибулю почистити та порізати півкільцями і смажити в олії до готовності.
- Болгарський перець помити та вибрати зернятка з середини. Нарізати однаковими шматочками й тушкувати в 100 грамах олії до повної готовності.
- Всі приготовлені продукти перемішати.
Тепер можна розпочинати консервування, попередньо наклавши салат у банки.
- Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо 15 хвилин при 90 градусах.
- Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо 15 хвилин при 100 градусах.
Бонус від досвідчених господинь
Цей салат можна використати при приготування борщу. До майже готової картоплі, капусти та м’яса додаємо 300-400 грам салату та продовжуємо варити, як зазвичай, додаючи всі приправи та сметану. Це пришвидшує приготування всіма улюбленого українського борщу і робить його смак ще насиченішим та цікавішим.
Ці та інші консервації можна легко приготувати в автоклавах компанії “Укрпромтех”, яка спеціалізується на виготовленні кухонних пристроїв із металу. У нас ви знайдете автоклави, сироварні, коптильні, вакууматори.
З-поміж більш ніж 40-ка моделей автоклавів ви зможете знайти для себе пристрій, який підійде саме для ваших потреб. У нас представлені моделі з нержавіючої сталі та чорного металу. Також є великий асортимент промислових автоклавів.
Для консультації ви можете звернутися до наших спеціалістів за номерами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.
Читайте також: