Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Салати в автоклаві

Салати в автоклаві

Сьогодні вже нікого не здивуєш консервованими огірками чи помідорами. Усі господині шукають все нові й нові рецепти, щоб вражати своїх родичів. І насправді це дуже просто: придбати автоклав компанії “Укрпромтех” та приготувати в ньому салати, рецепти яких ми підготували для вас у цій статті. Кожен із них наповнений яскравими смаками, які здивують навіть найвибагливіших гурманів.


Салат із баклажанів


Для приготування нам потрібно:


  1. баклажани ‒ 4 кг;
  2. червоний болгарський перець ‒ 2 кг;
  3. рафінована соняшникова олія ‒ 2 скл.;
  4. цукор ‒ 2 скл.;
  5. оцет 9% ‒ 1 скл.;
  6. сіль ‒ 3 ст. л.;
  7. часник ‒ 1 головка;
  8. вода ‒ 1 л;
  9. томатна паста ‒ 2 банки.



Тепер приступаємо до приготування


  1. Баклажани та перець ретельно вимити. З баклажанів зняти шкірку та порізати великими кубиками. З перцю вибрати серцевину і теж нарізати великими кубиками. Саме тому для приготування цього салату треба вибирати м’ясистий перець.
  2. Порізані овочі перемішати в великій посудині, посолити та ще раз перемішати.
  3. Далі готуємо маринад: воду, олію, цукор, оцет, сіль, подрібнений часник та томатну пасту потрібно прокип'ятити.
  4. До овочів додаємо маринад, ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та тушкуємо 20 хвилин.

Тепер салат накладаємо в банки. Можна використовувати пів- або літрові банки (з даної порції виходить 7 літрових банок). Помістивши банки з салатом до автоклава, консервуємо при температурі 90°C ‒ 5 хвилин півлітрові банки та 10 хвилин ‒ літрові банки.

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Салат зі стручкової квасолі


Смак цього салату виходить дуже ніжний, він чудово підійде для легкого перекусу. Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:


  1. стручкова квасоля ‒ 1 кг;
  2. помідори ‒ 700 г;
  3. морква ‒ 200 г;
  4. цибуля ‒ 200 г;
  5. рослинна олія ‒ 250 г;
  6. цукор ‒ 2 ст. л.;
  7. оцет ‒ 1 ст. л.;
  8. сіль ‒ 3 ч. л.;
  9. петрушка ‒ 1 пучок;
  10. лавровий лист ‒ 2 шт./банку;
  11. перець чорний горошком ‒ 3 шт./банку.



Перед початком рекомендуємо розділити олію в двох посудинах по 125 г ‒ вона буде потрібна для тушкування на певних етапах приготування. Отож, приступимо:


  1. Квасолю помити, відділити усі “хвостики” та нарізати невеликими шматочками завдовжки 3-4 см. Залити водою, посолити, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Воду після повного остивання злити.
  2. Цибулю почистити, нарізати півкільцями та тушкувати в олії до готовності.
  3. Моркву помити та очистити від шкірки. Натерти на грубій тертці й тушкувати в олії до повної готовності.
  4. Помідори помити. Для легкого зняття шкірки зробити надрізи та кинути в киплячу воду. Далі помідори потрібно змолоти на м’ясорубці.
  5. Помідорне пюре помістити в емальовану посудину та протушкувати 15 хвилин. Додати цукор, оцет і сіль, ретельно перемішати та зняти з вогню.
  6. Залити квасолю приготовленим соусом та перемішати.

Тепер салат готовий до консервації. Попередньо в банку потрібно покласти петрушку, лавровий лист та перець горошком. Консервація в автоклаві триває 20 хвилин при температурі 90°C.


Салат з буряка та перцю


Інгредієнти:


  1. кабачки ‒ 4 кг;
  2. рафінована соняшникова олія ‒ 850 мл;
  3. буряк ‒ 3 кг;
  4. оцет 6% ‒ 2 скл.;
  5. сіль ‒ 4 ст. л.;
  6. цукор ‒ 1 скл.;
  7. мелений чорний перець ‒ 1 ст. л;
  8. цибуля ‒ 2 кг;
  9. червоний болгарський перець ‒ 6 шт.



Перед початком рекомендуємо розділити олію в трьох посудинах по 250 г ‒ вона буде нам потрібна для тушкування на певних етапах приготування. Починаємо готувати:


  1. Кабачки помити та нарізати маленькими шматочками або натерти на грубій тертці. Тушкувати майже до повної готовності в олії.
  2. Буряк зварити до готовності, очистити від шкірки та натерти на грубій тертці.
  3. До буряка додати оцет, сіль, цукор і мелений перець, тушкувати в олії 30 хвилин. Після залишки олії злити.
  4. Цибулю почистити та порізати півкільцями і смажити в олії до готовності.
  5. Болгарський перець помити та вибрати зернятка з середини. Нарізати однаковими шматочками й тушкувати в 100 грамах олії до повної готовності.
  6. Всі приготовлені продукти перемішати.

Тепер можна розпочинати консервування, попередньо наклавши салат у банки. Літрові банки консервувати в автоклаві 15 хвилин при температурі 90°C.


Бонус від досвідчених господинь


Цей салат можна використати при приготування борщу. До майже готової картоплі, капусти та м’яса додаємо 300-400 грам салату та продовжуємо варити, як зазвичай, додаючи всі приправи та сметану. Це пришвидшує приготування всіма улюбленого українського борщу і робить його смак ще насиченішим та цікавішим.

Ці та інші консервації можна легко приготувати в автоклавах компанії “Укрпромтех”, яка спеціалізується на виготовленні кухонних пристроїв із металу. У нас ви знайдете автоклави, сироварні, коптильні, вакууматори.

З-поміж більш ніж 40-ка моделей автоклавів ви зможете знайти для себе пристрій, який підійде саме для ваших потреб. У нас представлені моделі з нержавіючої сталі та чорного металу. Також є великий асортимент промислових автоклавів.

Для консультації ви можете звернутися до наших спеціалістів за номерами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.

Читайте також:

Поділіться з друзями


01.04.2021