Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Сальтісон в автоклаві (ковбик)
                 

Сальтісон в автоклаві (ковбик)

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon М'ясо
  • Icon 3 порції
  • Icon 40 хв
Баклажани

Обладнання для сальтісона з голови:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Рецепт ковбика:

Рецепт сальтісона - м’ясна заготовка на зиму

Домашні м’ясні страви завжди були присутні на святковому столі. Серед таких страв особливе місце займає сальтісон, відомий також як ковбик. Це ситна холодна закуска, яку традиційно готують з м’ясних обрізків, свинячої голови, язика та спецій. Сьогодні завдяки автоклаву UTEHO приготувати домашній сальтісон можна швидко, зручно та з безпечним зберіганням у банці на тривалий термін.

У цьому рецепті розказуємо, як зробити смачний сальтісон з голови та рульки свинної, зберігши автентичний смак української кухні.

Чому варто готувати сальтісон в автоклаві? Автоклав UTEHO дає змогу поєднати традиції та сучасність. Для приготування ковбика так само як і раніше треба довго варити м’ясо, щоб воно відходило від кісточок. Але з автоклавом стерилізація відбувається значно простіше, тому така страва може довго зберігатись.

Переваги автоклавування:

  • Збереження смаку та аромату. Вакуумне середовище та точний температурний режим дозволяють м’ясу стати ніжним, а спеціям – повністю розкритися.
  • Довготривале зберігання. Заготовлений у банках ковбик може стояти всю зиму без втрати якості.
  • Економія часу. Вам не потрібно годинами стежити за варінням – автоклав сам контролює температуру й тиск.
  • Безпека. Висока температура (110–120 °С) гарантує знищення всіх бактерій, тому страва повністю готова до вживання.

Сальтісон має насичений м’ясний смак з легкою пікантністю завдяки гірчиці. Найкраще подавати охолодженим, нарізаним тонкими скибками. Він чудово смакує з гірчицею, хроном, солоними огірками чи свіжим хлібом. Може бути як святковою закускою, так і ситною стравою для повсякденного столу.

Lомашній сальтісон рецепт на 3 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для салтісона

  • Рулька свинна 2кг
  • Свинна щоковина\ баки700гр
  • Свинний язик250гр
  • Морква500гр
  • Цибуля ріпчаста200гр
  • Гірчиця французька зернова60гр
  • Гірчиця15гр
  • Хрін міцний50гр
  • Сіль
  • Перець мелений (мікс)
  • Лавровий лист
  • Часник4-5шт

Крок 1

Всі м’ясні продукти (язик, рулька, голова) викладаємо в каструлю, додаємо також 1 почищену моркву (цілою) та 1 цілу почищену цибулину.
м’ясні продукти варимо

Крок 2

Заливаємо все водою та ставимо готувати. Першу воду зливаємо після закипання. Заливаємо другою водою, після закипання додаємо спеції та сіль. Варимо близько 3 годин.
Вармо

Крок 3

Після приготування м’яса відділяємо його від бульйону, бульйон проціджуємо він ще знадобиться.
м’ясо відділяємо

Крок 4

Відділяємо м'ясо, шкіру, жир від кісточок (для цього краще одягнути рукавички).
Відділяємо м'ясо, шкіру, жир від кісточок

Крок 5

Нарізаємо м’ясні продукти на невеликі довільні шматочки та перекладаємо в велику миску в якій буде зручно все замішувати.
Нарізаємо м’ясні продукти

Крок 6

Натираємо на дрібну тертку та додаємо 4 зубчики часнику.
Додаємо часник

Крок 7

Додаємо сіль, мікс перцю мелений, міцну гірчицю та французьку гірчицю.
Додаємо спеції

Крок 8

Наливаємо в миску до інших інгредієнтів невелику кількість бульйону для замішування.
Наливаємо бульйон

Крок 9

Замішуємо щоб всі інгредієнти гарно перемішались.
Замішуємо

Крок 10

Розкладаємо в баночки.
Розкладаємо в баночки.

Крок 11

Закриваємо кришками. Готуємо в автоклаві:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 110 градусів 40 хвилин.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 120 градусів 40 хвилин.
Відправляємо в автоклав

Крок 12

Чекаємо до повного охолодження та застигання і смакуємо домашнім салтісоном.
Дегустуємо баклажани

Чому варто обрати автоклав UTEHO?

Цей рецепт ковбика стане у пригоді тим, хто цінує традиційні смаки та хоче мати м’ясну заготовку на зиму. А якщо ви любите експериментувати – можна додати улюблені приправи або поєднати ковбик із запеченою рулькою чи іншими стравами з язика.
Автоклави UTEHO – це надійність, простота у використанні та безпека. Вони створені для тих, хто хоче отримувати смачні домашні консерви без зайвих зусиль. Готуючи у такому автоклаві, ви завжди впевнені у результаті – хай то тушонка, паштет чи ковбик.
Готуйте сальтісон у автоклаві UTEHO та дивуйте рідних справжнім смаком традиційних м’ясних страв!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.