Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Шакшука рецепт на зиму
                 

Шакшука рецепт на зиму

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Баклажани
  • Icon 6 порцій
  • Icon 10 хв
ф

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт шакшуки

Шакшука– це ароматна страва з яєць та овочів арабської або туніської кухні, яка поєднує в собі яскраві смаки. У нашому рецепті ми пропонуємо вам приготувати та законсервувати овочеве рагу, яке стане чудовою основою для шакшуки. Просто відкрийте баночку, додайте вміст на пательню до яєць і насолоджуйтеся відмінним сніданком.

Рецепт шакшуки в автоклаві містить поєднання овочів: болгарський перець, ріпчаста цибуля, імбир, часник та помідори пелаті. Страва збагачена спеціями, такими як кориця, куркума, кумин і чорний перець. Готове рагу має насичений і пікантний смак, який ідеально підходить для подальшого приготування шакшуки. Заготовка на зиму зі свіжих овочів виходить яскравою, ароматною та смачною, а консервація в автоклаві зберігає всі смакові якості на довгий час.

З такою заготовкою шакшука готується за лічені хвилини, коли забажаєте приготувати цю страву, просто змішайте баночку готового овочевого рагу з яйцями на пательні, та отримайте смачну страву для сніданку або обіду. Найкраще подавати шакшуку з хлібом або тостами.

Овочеве рагу для шакшуки на 6 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Болгарський перець1,5кг
  • Цибуля ріпчаста 1кг
  • Часник
  • Імбир
  • Помідори пелаті
  • Сіль
  • Кориця
  • Кумин
  • Куркума
  • Чорний перець
  • Цукор

Крок 1

Очищаємо та нарізаємо 1,5 кг болгарського перцю, 1 кг цибулі ріпчастої (на 4-6 баночок).

Крок 2

Змішуємо спеції: кориця, куркума, кумин, чорний перець та збиваємо в блендері.

Крок 3

Розкладаємо інгредієнти в баночки. Спочатку наповнюємо дно баночки частиною нарізаного перцю, на перець розкладаємо цибулю. Далі знову перець.

Крок 4

Натираємо імбир та часник на маленькій терці. Додаємо в баночки.

Крок 5

В кожну баночку рівномірно додаємо перебиті спеції, а також окремо по 7-10 г цукру та солі.

Крок 6

Збиваємо томати пелаті в блендері. Заливаємо томатну основу з води та томатів пелаті в баночки. Залишаємо 2 см від верху для того, щоб було місце, коли овочі пустять свій природній сік.

Крок 7

Закриваємо баночки твіст-кришечками та ставимо в автоклав. Будемо готувати шакшуку 10 хвилин при температурі 100 градусів.

Крок 8

Дегустуємо. Перед відкриттям потрясіть баночки, щоб все гарно перемішалося. Баночку виливаємо на сковорідку, додаємо яйця та зелень. Накриваємо кришкою та тушимо.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Приготуйте шакшуку за рецептом від нашого шеф-кухаря, і ви будете вражені, наскільки просто і швидко можна отримати смачну та поживну страву з незвичними нотками на сніданок! Щоб дізнатися секрети приготування - переглядайте відео рецепт

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.