Шакшука рецепт на зиму
- Середній рівень
- Баклажани
- 6 порцій
- 10 хв
Обладнання для цієї страви:
Переглядайте рецепт:
Рецепт шакшуки
Шакшука– це ароматна страва з яєць та овочів арабської або туніської кухні, яка поєднує в собі яскраві смаки. У нашому рецепті ми пропонуємо вам приготувати та законсервувати овочеве рагу, яке стане чудовою основою для шакшуки. Просто відкрийте баночку, додайте вміст на пательню до яєць і насолоджуйтеся відмінним сніданком.
Рецепт шакшуки в автоклаві містить поєднання овочів: болгарський перець, ріпчаста цибуля, імбир, часник та помідори пелаті. Страва збагачена спеціями, такими як кориця, куркума, кумин і чорний перець. Готове рагу має насичений і пікантний смак, який ідеально підходить для подальшого приготування шакшуки. Заготовка на зиму зі свіжих овочів виходить яскравою, ароматною та смачною, а консервація в автоклаві зберігає всі смакові якості на довгий час.
З такою заготовкою шакшука готується за лічені хвилини, коли забажаєте приготувати цю страву, просто змішайте баночку готового овочевого рагу з яйцями на пательні, та отримайте смачну страву для сніданку або обіду. Найкраще подавати шакшуку з хлібом або тостами.
Овочеве рагу для шакшуки на 6 баночок об’ємом 0,5 літра.
Інгредієнти
- Болгарський перець1,5кг
- Цибуля ріпчаста 1кг
- Часник
- Імбир
- Помідори пелаті
- Сіль
- Кориця
- Кумин
- Куркума
- Чорний перець
- Цукор
Крок 1
Крок 2
Крок 3
Крок 4
Крок 5
Крок 6
Крок 7
Крок 8
Смачного консервування разом з УТЕХО!
Приготуйте шакшуку за рецептом від нашого шеф-кухаря, і ви будете вражені, наскільки просто і швидко можна отримати смачну та поживну страву з незвичними нотками на сніданок! Щоб дізнатися секрети приготування - переглядайте відео рецепт
10.10.2024
Іван Іванчук
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.