Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Рецепт овочеве рагу в автоклаві (Шакшука)
                 

Рецепт овочевого рагу в автоклаві 

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Баклажани
  • Icon 6 порцій
  • Icon 10 хв
Шакшука

Обладнання для консервації овочевого рагу для шакшуки

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеоінструкція з приготування овочевого рагу в автоклаві:

Особливості приготування заготовки для шакшуки

Шакшука– це ароматна страва з яєць та овочів арабської або туніської кухні, яка поєднує в собі яскраві смаки. У нашому рецепті ми пропонуємо вам приготувати та законсервувати овочеве рагу, яке стане чудовою основою для шакшуки. Просто відкрийте баночку, додайте вміст на пательню до яєць і насолоджуйтеся відмінним сніданком.

Рецепт шакшуки в автоклаві містить поєднання овочів: болгарський перець, ріпчаста цибуля, імбир, часник та помідори пелаті. Страва збагачена спеціями, такими як кориця, куркума, кумин і чорний перець. Готове рагу має насичений і пікантний смак, який ідеально підходить для подальшого приготування шакшуки. Заготовка на зиму зі свіжих овочів виходить яскравою, ароматною та смачною, а консервація в автоклаві зберігає всі смакові якості на довгий час.

З такою заготовкою шакшука готується за лічені хвилини, коли забажаєте приготувати цю страву, просто змішайте баночку готового овочевого рагу з яйцями на пательні, та отримайте смачну страву для сніданку або обіду. Найкраще подавати шакшуку з хлібом або тостами.

Овочеве рагу для шакшуки на 6 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для овочевого рагу

  • Болгарський перець1,5кг
  • Цибуля ріпчаста 1кг
  • Часник
  • Імбир
  • Помідори пелаті
  • Сіль
  • Кориця
  • Кумин
  • Куркума
  • Чорний перець
  • Цукор

Крок 1

Очищаємо та нарізаємо 1,5 кг болгарського перцю, 1 кг цибулі ріпчастої (на 4-6 баночок).
Нарізаємо болгарський перець

Крок 2

Змішуємо спеції: кориця, куркума, кумин, чорний перець та збиваємо в блендері.
Змішуємо спеції

Крок 3

Розкладаємо інгредієнти в баночки. Спочатку наповнюємо дно баночки частиною нарізаного перцю, на перець розкладаємо цибулю. Далі знову перець.
Розкладаємо інгредієнти в баночки

Крок 4

Натираємо імбир та часник на маленькій терці. Додаємо в баночки.
Натираємо імбир та часник

Крок 5

В кожну баночку рівномірно додаємо перебиті спеції, а також окремо по 7-10 г цукру та солі.
Додаємо спеції

Крок 6

Збиваємо томати пелаті в блендері. Заливаємо томатну основу з води та томатів пелаті в баночки. Залишаємо 2 см від верху для того, щоб було місце, коли овочі пустять свій природній сік.
Заливаємо томатний соус

Крок 7

Закриваємо баночки твіст-кришечками та ставимо в автоклав. Будемо готувати шакшуку 10 хвилин при температурі 100 градусів.
Вмикаємо автоклав

Крок 8

Дегустуємо. Перед відкриттям потрясіть баночки, щоб все гарно перемішалося. Баночку виливаємо на сковорідку, додаємо яйця та зелень. Накриваємо кришкою та тушимо.
Дегустуємо

Як приготувати основу для шакшуки в автоклаві?

Приготуйте шакшуку за рецептом від нашого шеф-кухаря, і ви будете вражені, наскільки просто і швидко можна отримати смачну та поживну страву з незвичними нотками на сніданок! Щоб дізнатися секрети приготування - переглядайте відео рецепт

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.