Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Домашні шпроти з салаки в автоклаві
                 

Домашні шпроти з салаки в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Риба
  • Icon 2 порції
  • Icon 30 хв

Обладнання для риби в автоклаві:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Риба в автоклаві рецепт

Шпроти в домашніх умовах

Шпроти — це справжня класика, знайома кожному ще з дитинства. Раніше бутерброди зі шпротами, разом зеленню та скибочкою лимона, були невіддільним атрибутом святкового столу. Сьогодні ми повертаємо цей смак — але в новому форматі. Розповідаємо, як приготувати шпроти з салаки в автоклаві — ароматні, золотисті, з ноткою копченості. Це простий і перевірений рецепт, який точно стане одним із ваших улюблених.

Чому варто приготувати шпроти вдома? Перш за все — це безпечно, адже домашні шпроти не містять консервантів, барвників чи підсилювачів смаку. Ви самі контролюєте склад, якість інгредієнтів, кількість солі та спецій. А ще — готуєте саме ту кількість, яка вам потрібна.

Приготування в автоклаві - зручний процес. Усього один цикл — і риба в автоклаві повністю стерилізується, стає м’якою, просочується спеціями та зберігає свій смак і аромат на довгі місяці. Це ідеальний варіант для консервації шпротів на зиму. Риба має приємну текстуру — не розвалюється, але легко розжовується.

Для цього рецепта ми обирали салаку — доступну, дрібну рибу, ви можете вибрати й іншу рибу та приготувати за цим рецептом. І не важливо, яку саме рибу ви використовуєте — салаку, верховодку, кильку чи інші дрібні види — шпроти в автоклаві завжди виходять однаково смачними. Температура автоклавування шпротів в банці — 105°C, час приготування риби в автоклаві — 30 хвилин. Завдяки копченій паприці, духмяному перцю, гвоздиці та лавровому листу риба набуває того самого знайомого «шпротного» смаку з ноткою диму. Олія додає соковитості й допомагає зберегти рибу на місяці без змін.

Шпроти в олії рецепт на 2 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Риба салаха1,5 кг
  • Духмяний перець5 шт на банку
  • Гвоздика5 шт на банку
  • Копчена паприка мелена5 грамів на банку
  • Лавровий лист3 шт
  • Олія соняшникова200гр
  • Сіль

Крок 1

Рибу салаху чистимо, відрізаємо голову та прибираємо нутрощі. Для більш зручнішого розміщення в банках 0,5 л. трошки обрізаємо рибку.

Крок 2

Розкладаємо рибу в банки, рекомендуємо розкладати рівненько по стінках, якщо це зробити просто насипом, то буде не зручно діставати готову рибку.

Крок 3

Додаємо спеції: духмяний перець та гвоздику.

Крок 4

Для приємного смаку та кольору додаємо копчену паприку та сіль.

Крок 5

Нагріваємо олію на пательні до першого задимлення, щоб вона була достатньо гарячою.

Крок 6

Розливаємо гарячу олію по баночках, наливаємо відразу зверху на рибку.

Крок 7

Обережно закриваємо гарячі баночки кришками твіст-офф.

Крок 8

Відправляємо баночки в автоклав на 30 хвилин 105 градусів.

Крок 9

Смакуємо смачними шпротами з банки

Як зробити шпроти вдома?

Купити шпроти в олії сьогодні не проблема, але зробивши домашні шпроти в автоклаві, ви економите, отримуєте більше продукту і точно знаєте, що їсте ви та чим пригощаєте рідних. Спробуйте приготувати консерву з риби в автоклаві за рецептом від нашого шефа та діліться враженнями.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.