Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Рецепт скумбрії, риба в автоклаві
                 

Рецепт скумбрії, риба в автоклаві 

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Скумбрія
  • Icon 6 порцій
  • Icon 30 хв
Скумбрія

Обладнання для риби в автоклаві:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Рецепт скумбрії - відео:

Скумбрія в автоклаві рецепт

Скумбрія в автоклаві– відмінний рецепт для всіх, хто хоче насолодитися ніжною та ароматною рибою в будь-який час з мінімумом зусиль. Цей рецепт скумбрії, приготованої в автоклаві, дозволяє зберегти природний смак риби, додаючи їй яскравих акцентів завдяки спеціям і овочам.

Скумбрія надзвичайно корисна риба, вона багата на омега-3 жирні кислоти, містить високий рівень білка, вітаміни групи В, та важливі мінерали, такі як селен та йод. Як ви вже здогадалися, регулярне вживання скумбрії в будь-якому вигляді, допоможе зберегти ваше здоров'я на довгі роки, тому приготувати таку рибку в автоклаві та додати в щотижневий раціон - хороша ідея.

Риба в автоклаві набуває насиченого смаку, який поєднується з солодкуватою морквою та ароматною цибулею. Лавровий листок, зерна коріандру та духмяний перець додають страві пікантності, роблячи її особливою на вашому столі. Риба зберігається шматочками, але отримує ніжну текстуру. Скумбрія чудово смакує як самостійна страва, але також може поєднуватися з різними гарнірами, соусами та свіжими овочами, або стати основою для кулінарних експериментів. Консервація риби в автоклаві дозволяє на тривалий час зберегти смак та всі корисні властивості, що робить цей метод приготування ідеальним для збереження риби в домашніх умовах.

Риба в автоклаві на зиму на 6 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для риби

  • Скумбрія1,5кг
  • Морква500гр
  • Цибуля400гр
  • Сіль40гр
  • Вода
  • Лавровий листок
  • Зерна коріандру
  • Духмяний перець1кг

Крок 1

Зачищаємо рибу від внутрішніх органів та плавників.
Чистимо рибу

Крок 2

Ріжемо скумбрію на зручні порційні шматочки.
Ріжемо скумбрію

Крок 3

Вмикаємо гріти воду на плиті (2 літри), додаємо 40 грамів солі та доводимо до кипіння.
Готуємо соляний розчин

Крок 4

Заливаємо рибу соляним розчином гарячої води та залишаємо на 5 хв.
Заливаємо рибу розчином

Крок 5

Поки риба настоюється, ріжемо моркву та цибулю довільними шматочками.
Нарізаємо моркву

Крок 6

Зливаємо воду з риби через сито.
Зливаємо воду з риби

Крок 7

Додаємо на низ банки лавровий листочок, та щільно шарами викладаємо овочі: моркву, цибулю та скумбрію, а також додаємо зерна коріандру та інші спеції за смаком.
Кладемо рибу та овочі в банки

Крок 8

Закриваємо кришками і готовим в автоклаве. Час виготовлення риби в автоклаві:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині емкости - 30 хвилин 110 градусов.
  • Якщо термометр знаходиться в останній частині емкости - 30 хвилин 120 градусов.
Відправляємо в автоклав

Крок 9

Смакуємо дуже поживну консервовану рибу.
Смакуємо консервовану скумбрію

Консервування риби разом з УТЕХО!

Рецепти для автоклавів стають дедалі популярнішими, адже вони дозволяють приготувати смачні та корисні страви, які можна зберігати тривалий час. Скумбрія в автоклаві – це простий і надійний спосіб консервації риби, що не залишить байдужими усіх любителів рибних страв. 

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.

Відповісти
Душистый перец 1 кг - не много?