Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Солянка на зиму в автоклаві
                 

Солянка на зиму в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Суп
  • Icon 4 порції
  • Icon 40 хв
Солянка

Обладнання для паштету:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Солянка по домашньому - відео

Рецепт солянки

Солянка - страва, яка завжди викликає апетит. Ароматний насичений м’ясний бульйон, та кисло-солодкий посмак квашених огірків і маслин роблять солянку неповторною. А якщо приготувати її у банці в автоклаві, страва стане ідеальною консервацією на зиму.

Солянка з’явилася ще у 17 ст. як ситна сільська страва з доступних продуктів: м'ясних обрізків, солоних огірків, квашеної капусти та пряних спецій. З часом рецепт подорожував ярмарками й трактирами, знаходячи прихильників серед міських жителів й знаті. До кінця 19 ст. солянка стала популярною у традиційній кухні східноєвропейських народів, а сучасна "збірна солянка" (із ковбасами й копченостями) міцно закріпилася в кулінарних книгах і з того часу не втрачає своєї популярності.

Рецепт в автоклаві той самий принцип - поєднання копченостей, овочів і прянощів - але стерилізуємо це все в автоклаві, та зберігаємо у банці без холодильника до року.

Відкриємо два секрети найсмачнішої солянки. Перший, страва виходить ароматною, коли всі інгредієнти нарізані на дрібний кубик й рівномірно розподілені. Другий секрет - правильний режим стерилізації:

  • Якщо термометр знаходиться зверху виставляємо температуру 110 °C, 40 хвилин;
  • Термометр знизу — 120 °C, 40 хвилин.
  • Після охолодження банки зберігайте у темному прохолодному місці: в коморі чи підвалі, тоді солянка не втратить аромату навіть місяці.

    Найсмачніший рецепт солянкив в банках 4 шт об’ємом 0,5 літра.

Солянка інгредієнти

  • Ковбаски копчені250 гр
  • Підчеревина копчена100 гр
  • Огірок квашений100 гр
  • Морква100 гр
  • Цибуля ріпчаста100 гр
  • Томатна паста50 гр
  • Маслини без кісточки50 гр
  • Олія соняшникова80 гр
  • Перець чорний горошок5 шт
  • Сіль30 гр
  • Лавровий лист4 шт
  • Цукор30 гр

Крок 1

Нарізаємо овочі дрібним кубиком (моркву та цибулю) та обсмажуємо на олії на пательні.
Нарізаємо овочі

Крок 2

Поки овочі смажаться, нарізаємо ковбаски ка копченності на дрібний кубик.
Нарізаємо ковбасу

Крок 3

Нарізаємо солоні огірочки.
Нарізаємо солоні огірочки

Крок 4

Коли цибуля та морква вже розм’якли додаємо на пательню 50 гр томатної пасти та 30 гр цукру для балансування смаку.
Обсмажуємо на сковорідці

Крок 5

Нарізані копченності та огірки рівними порціями розкладаємо по банках.
Розкладаємо по банках ковбасу та огірки

Крок 6

Нарізаємо маслини та також додаємо в банки.
Нарізаємо маслини та також додаємо в банки

Крок 7

Готові овочі з пательні також розкладаємо рівними порціями.
Додаємо овочі у банки

Крок 8

Додаємо спеції: сіль, перець та лавровий лист.
Додаємо спеції: сіль, перець та лавровий лист

Крок 9

Заливаємо водою, доверху банки залишаючи 2-3 см до краю кришки.
Заливаємо банки водою

Крок 10

Закриваємо банки та ставимо в автоклав. Стерилізуємо при температурі 110 °C, 40 хвилин, якщо термометр знаходиться зверху, та 120 °C, 40 хвилин, якщо знизу автоклава.
Закриваємо банки

Крок 11

Готові баночки зберігаємо в прохолодному місці та смакуємо улюбленою солянкою коли забажаємо.
Куштуємо солянку

Приготування солянки в автоклаві

Суп у банці - це зручно, адже під рукою завжди є швидкий обід. Достатньо відкрити банку і розігріти з такою ж кількістю води (солянка в банці концентрована). Страва поживна та збалансовано, а домашня консервація не містить консервантів і хімії, як у магазинних супах.

Готуйте з любов’ю, використовуйте автоклав — і насолоджуйтеся гарячою, насиченою першою стравою в будь-яку пору року!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.