
Суп з фрикадельками та чечевицею в автоклаві
- Середній
- ⏱ 40 хв 110 градусів
Солянка - страва, яка завжди викликає апетит. Ароматний насичений м’ясний бульйон, та кисло-солодкий посмак квашених огірків і маслин роблять солянку неповторною. А якщо приготувати її у банці в автоклаві, страва стане ідеальною консервацією на зиму.
Солянка з’явилася ще у 17 ст. як ситна сільська страва з доступних продуктів: м'ясних обрізків, солоних огірків, квашеної капусти та пряних спецій. З часом рецепт подорожував ярмарками й трактирами, знаходячи прихильників серед міських жителів й знаті. До кінця 19 ст. солянка стала популярною у традиційній кухні східноєвропейських народів, а сучасна "збірна солянка" (із ковбасами й копченостями) міцно закріпилася в кулінарних книгах і з того часу не втрачає своєї популярності.
Рецепт в автоклаві той самий принцип - поєднання копченостей, овочів і прянощів - але стерилізуємо це все в автоклаві, та зберігаємо у банці без холодильника до року.
Відкриємо два секрети найсмачнішої солянки. Перший, страва виходить ароматною, коли всі інгредієнти нарізані на дрібний кубик й рівномірно розподілені. Другий секрет - правильний режим стерилізації:
Після охолодження банки зберігайте у темному прохолодному місці: в коморі чи підвалі, тоді солянка не втратить аромату навіть місяці.
Найсмачніший рецепт солянкив в банках 4 шт об’ємом 0,5 літра.
Суп у банці - це зручно, адже під рукою завжди є швидкий обід. Достатньо відкрити банку і розігріти з такою ж кількістю води (солянка в банці концентрована). Страва поживна та збалансовано, а домашня консервація не містить консервантів і хімії, як у магазинних супах.
Готуйте з любов’ю, використовуйте автоклав — і насолоджуйтеся гарячою, насиченою першою стравою в будь-яку пору року!
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.