Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Солянка з грибами в автоклаві

Солянка з грибами в автоклаві

Солянка раніше трохи відрізнялася від нинішньої. Зараз ми готуємо суп з м'ясом або грибами, а колись в Росії вживали тільки гостро приправлену густу солянку на бульйоні з риби. Об'єднує солянку в усі часи лише гострий смак спецій і кислинка.




Солянка з грибами готується на основі білих грибів, опеньків, підберезників і красноголовців. В крайньому випадку можна використовувати і печериці. При наявності автоклава можна без проблем готувати консервований суп на зиму: в більшості випадків достатньо буде просто підготувати інгредієнти, розкласти їх по банкам і провести стерилізацію.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Рецепт солянки з грибами і капустою в автоклаві

Смачна солянка грибна з капустою в домашніх умовах може бути приготовлена ​​з таких інгредієнтів:

  • свіжі гриби - 1,5 кг;
  • капуста білокачанна - 1 кг;
  • морква - 0,3 кг;
  • помідори - 0,2 кг;
  • цибуля - 0,2 кг;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • сіль - 3 ст.л .;
  • рослинне масло - 1 ст .;
  • оцет розчин 6% - 0,5 ст .;
  • мелений перець чорний - 2 ч.л.

Відібрати хороші гриби і помити, порізати на тонкі шматочки. Їх краще відварити (стосується всіх видів, за винятком печериць). Цибулю нарізати півкільцями, помідори розділити на тонкі кружальця, моркву порізати на смужки. Капусту нашаткувати, попередньо видаливши верхні листи. Лук з морквою для більш насиченого смаку підсмажити на сковороді. Перемішати овочі, розкласти їх по чистим банкам. Додати зверху рослинне масло в рівних кількостях, також оцет, сіль, цукор і перець. При бажанні можна додати і лавровий лист. Закупорити банки металевими кришками і поставити в автоклав. Стерилізація триває 20 хв. при температурі 100 градусів Цельсія.


Солянка з грибами і томатною пастою в автоклаві


Солянка в автоклаве с томатной пастой


Смачна грибна солянка в автоклаві з використанням томатної пасти може бути приготовлена ​​з таких компонентів:

  • гриби - 1 кг;
  • капуста - 2 кг;
  • цибуля ріпчаста - 0,1 кг;
  • рослинне масло - 1 ст .;
  • томатна паста - 100 мл;
  • оцет розчин 9% - 2 ст.л .;
  • сіль - 1,5 ст.л .;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • гвоздика - 2 шт .;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • запашний перець - 4 шт.

Капусту шаткуємо (бажано тонший), змішуємо в каструлі з оцтом і олією. Додаємо до неї томатну пасту, спеції, цукор і сіль. Гриби ретельно миємо, якщо потрібно, очищаємо від шкірки. Будь-які види грибів, крім печериць, краще попередньо відварити, знімаючи піну. Цибулю чистимо і старанно подрібнюємо. Гриби ріжемо на шматочки, перемішуємо з цибулею і злегка підсмажуємо. Після змішуємо інгредієнти з капустою.

Розкладаємо готову суміш по банках. Їх не потрібно попередньо стерилізувати - досить вимити. Ми залишаємо 1,5 см вільного місця до кришок і закочує. Ємності переміщаємо в автоклав і стерилізуємо 15 хв. при температурі 100 градусів Цельсія.


Солянка з м'ясом в автоклаві


Солянка в автоклаве с мясом


Принцип приготування грибної солянки на зиму зрозумілий, тому хочеться розглянути класичний рецепт страви на основі м'яса. Смачна солянка з м'ясом в автоклаві готується з таких складових (розрахунок на 1 банку в півлітра):

  • м'ясо (будь-яке) - 190 г;
  • капуста - 250 г;
  • морквина - 25 г;
  • томатна паста - 25 г;
  • пшеничне борошно - 14 г;
  • ріпчаста цибуля - 60 г;
  • масло соняшнику - 15 г;
  • цукор - 1 ч.л .;
  • сіль - 1 ч.л .;
  • чорний перець, лавровий лист.

М'ясо нарізаємо на шматки приблизно по 40 г. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо в маслі. Шаткуємо капусту і подрібнюємо моркву. На сухій сковороді смажимо борошно до злегка коричневого кольору. Змішуємо борошно, м'ясо, томатну пасту, капусту, моркву і цибулю. Додаємо приправи і спеції. Готову суміш викладаємо в банки, залишаючи 3 см до кришки. Закатуємо і виставляємо в автоклаві. Час стерилізації - 20 хв. при температурі 100 градусів Цельсія. При бажанні страву можна доповнити грибами - при цьому важливо ретельно їх промити і відварити, прибираючи піну.

Поживна і смачна солянка з грибами на зиму буде доступна всім, у кого є автоклав. Консервувати в ньому дуже просто і набагато швидше, ніж стандартним способом. Наша компанія пропонує домашні автоклави, зроблені з якісного металу. Ми гарантуємо безпеку і зручність продукції. З нею ви полюбите процес консервування та відкриєте для себе безліч рецептів.

Читайте також:

Поділіться з друзями


25.05.2019