Соуси в автоклаві
Усі люблять смакувати соковитий шашлик або стейк. Але погодьтеся, зовсім інший смак відкривається, коли до м’яса подається соус. У супермаркеті можна придбати різноманітні варіації соусів ㅡ від класичних до новаторських, в яких поєднані найрізноманітніші інгредієнти. Але бути впевненим на 100% в якості придбаних соусів не можна. Саме тому відмінна ідея ㅡ приготувати їх самостійно, а за допомогою консервування в автоклаві їх можна ще й безпечно споживати взимку.
Класичний томатний соус
Інгредієнти (вихід готового продукту ㅡ приблизно 1 кг):
- помідори – 3 кг;
- сіль – 25 г;
- цукор – 20 г;
- часник – 3 г;
- перець духмяний – 3 г;
- гвоздика – 1,5 г;
- мускатний горіх – 3,5 г;
- есенція оцтова 80% – 4,5 г;
- кориця – 1,5 г.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Спосіб приготування:
- Помідори помити і просушити або витерти. Для утворення помідорного пюре можна використати соковижималку або м’ясорубку з насадкою для пюре.
- Отримане пюре варимо до утворення густої маси. При цьому не варто перейматися, що продукту стане менше – так і має бути, рідина випаровується в процесі варіння, і об’єм зменшиться приблизно вдвічі.
- Часник чистимо та дрібно нарізаємо або пропускаємо через часникочавилку і додаємо разом з іншими спеціями до помідорного пюре. Варимо ще 40 хвилин, постійно помішуючи. В кінці варіння додаємо оцет та ретельно перемішуємо.
Гарячий соус накладаємо в банки, залишаючи 1,5-2 см вільного місця до верху. Консервуємо в автоклаві 15 хвилин при 100 градусах.
Соус літній
Інгредієнти (вихід готового продукту – приблизно 1 кг):
- помідори – 2,5 кг;
- сіль – 15 г;
- цукор – 50 г;
- перець солодкий – 40 г;
- яблука – 100 г;
- цибуля – 30 г;
- петрушка – 5 г;
- часник свіжий – 2 г;
- кріп – 5 г;
- зелень селери – 5 г;
- мука – 5 г;
- перець чорний гіркий мелений – 0,2 г;
- перець духмяний мелений – 0,2 г;
- коріандр – 0,2 г;
- кориця – 0,2 г;
- лимонна кислота – 1,6 г.
Спосіб приготування:
- Помідори помити і просушити або витерти. Для утворення помідорного пюре можна використати соковижималку або м’ясорубку з насадкою для пюре.
- Отримане пюре варимо до утворення густої маси. Як і в попередньому рецепті, кількість пюре зменшується.
- Петрушку, кріп, зелень селери дрібно нарізаємо.
- Часник пропускаємо через часникочавилку.
- Яблука чистимо, бланшуємо та перетворюємо на пюре за допомогою сита.
- Цибулю очищаємо від шкірки та дуже дрібно нарізаємо. Перець очищаємо від зерняток і теж подрібнюємо.
- До помідорного пюре додаємо подрібнену зелень, цибулю, часник, яблучне пюре, спеції, муку. Ретельно перемішуємо та варимо на вогні 30 хвилин. В кінці додати лимонну кислоту і ще раз добре перемішати.
Гарячий соус накладаємо в банки, залишаючи 1,5-2 см вільного місця до верху. Консервуємо в автоклаві 15 хвилин при 100 градусах.
До цих базових рецептів можна додати ще будь-які спеції за смаком, щоб створити власний неперевершений соус.
Окрім овочевих соусів, в автоклаві можна також приготувати і фруктові соуси. Це чудовий смаколик, який можна використовувати як додаток до десертів та як окремий вид солодощів. Пропонуємо вам рецепти з відповідними пропорціями фруктових інгредієнтів та спецій у розрахунку на 100 г.
Яблучний та абрикосовий соуси
- яблучне/абрикосове пюре – 82%;
- цукор – 18%;
- кориця – 0,02 г.
Сливовий соус
- сливове пюре – 80%;
- цукор – 20%;
- кориця – 0,02 г;
- гвоздика – 0,02 г;
- імбир – 0,006 г.
Сливово-яблучний соус
- яблучне пюре – 23%;
- сливове пюре – 57%;
- цукор – 20%;
- кориця – 0,02 г;
- гвоздика – 0,008 г;
- імбир – 0,004 г.
Спосіб приготування цих фруктових соусів ідентичний. Спочатку потрібно зробити пюре. Фрукти необхідно помити та очистити від шкірки і видалити кісточки, насінинки. Далі їх ошпарюють в окропі:
- яблука – 7-10 хв.;
- сливи – 5 хв.;
- абрикоси – 5 хв.
До отриманого пюре додаємо цукор та варимо 20-25 хвилин до згущення. Наприкінці варіння додаємо подрібнені спеції та вимішуємо. В банки соуси накладаємо гарячими і закриваємо кришками. Важливо не доливати 2 см соусу до верху банки.
В автоклаві консервуємо 15-20 хвилин при 100 градусах.
Купити автоклав можна на нашому сайті або зателефонувавши до наших менеджерів. Компанія “UTEHO (Укрпромтех)” виготовляє сучасні електричні, газові та універсальні автоклави, а також бюджетні моделі розроблені провідними фахівцями галузі. Усі автоклави виготовлені з дотриманням норм безпеки та з якісної сировини за допомогою сучасних технологій.
Якщо у вас виникли запитання, ви можете звернутися до нас за телефонами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Наші досвідчені менеджери проконсультують вас на будь-які теми, пов’язані з автоклавами та їх використанням.
Читайте також:
- Гриби в автоклаві
- Квасоля в автоклаві
- Сік в автоклаві
- Овочі в автоклаві
- Лечо в автоклаві
- Солянка в автоклаві