Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Соуси в автоклаві

Соуси в автоклаві

Усі люблять смакувати соковитий шашлик або стейк. Але погодьтеся, зовсім інший смак відкривається, коли до м’яса подається соус. У супермаркеті можна придбати різноманітні варіації соусів ㅡ від класичних до новаторських, в яких поєднані найрізноманітніші інгредієнти. Але бути впевненим на 100% в якості придбаних соусів не можна. Саме тому відмінна ідея ㅡ приготувати їх самостійно, а за допомогою консервування в автоклаві їх можна ще й безпечно споживати взимку.


Класичний томатний соус


Інгредієнти (вихід готового продукту ㅡ приблизно 1 кг):


  • помідори – 3 кг;
  • сіль – 25 г;
  • цукор – 20 г;
  • часник – 3 г;
  • перець духмяний – 3 г;
  • гвоздика – 1,5 г;
  • мускатний горіх – 3,5 г;
  • есенція оцтова 80% – 4,5 г;
  • кориця – 1,5 г.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Спосіб приготування:


  1. Помідори помити і просушити або витерти. Для утворення помідорного пюре можна використати соковижималку або м’ясорубку з насадкою для пюре.
  2. Отримане пюре варимо до утворення густої маси. При цьому не варто перейматися, що продукту стане менше – так і має бути, рідина випаровується в процесі варіння, і об’єм зменшиться приблизно вдвічі.
  3. Часник чистимо та дрібно нарізаємо або пропускаємо через часникочавилку і додаємо разом з іншими спеціями до помідорного пюре. Варимо ще 40 хвилин, постійно помішуючи. В кінці варіння додаємо оцет та ретельно перемішуємо.

Гарячий соус накладаємо в банки, залишаючи 1,5-2 см вільного місця до верху. Консервуємо в автоклаві 15 хвилин при 100 градусах.


Соус літній


Інгредієнти (вихід готового продукту – приблизно 1 кг):


  • помідори – 2,5 кг;
  • сіль – 15 г;
  • цукор – 50 г;
  • перець солодкий – 40 г;
  • яблука – 100 г;
  • цибуля – 30 г;
  • петрушка – 5 г;
  • часник свіжий – 2 г;
  • кріп – 5 г;
  • зелень селери – 5 г;
  • мука – 5 г;
  • перець чорний гіркий мелений – 0,2 г;
  • перець духмяний мелений – 0,2 г;
  • коріандр – 0,2 г;
  • кориця – 0,2 г;
  • лимонна кислота – 1,6 г.

Соуси в автоклаві

Спосіб приготування:


  1. Помідори помити і просушити або витерти. Для утворення помідорного пюре можна використати соковижималку або м’ясорубку з насадкою для пюре.
  2. Отримане пюре варимо до утворення густої маси. Як і в попередньому рецепті, кількість пюре зменшується.
  3. Петрушку, кріп, зелень селери дрібно нарізаємо.
  4. Часник пропускаємо через часникочавилку.
  5. Яблука чистимо, бланшуємо та перетворюємо на пюре за допомогою сита.
  6. Цибулю очищаємо від шкірки та дуже дрібно нарізаємо. Перець очищаємо від зерняток і теж подрібнюємо.
  7. До помідорного пюре додаємо подрібнену зелень, цибулю, часник, яблучне пюре, спеції, муку. Ретельно перемішуємо та варимо на вогні 30 хвилин. В кінці додати лимонну кислоту і ще раз добре перемішати.

Гарячий соус накладаємо в банки, залишаючи 1,5-2 см вільного місця до верху. Консервуємо в автоклаві 15 хвилин при 100 градусах.

До цих базових рецептів можна додати ще будь-які спеції за смаком, щоб створити власний неперевершений соус.

Окрім овочевих соусів, в автоклаві можна також приготувати і фруктові соуси. Це чудовий смаколик, який можна використовувати як додаток до десертів та як окремий вид солодощів. Пропонуємо вам рецепти з відповідними пропорціями фруктових інгредієнтів та спецій у розрахунку на 100 г.


Яблучний та абрикосовий соуси


  • яблучне/абрикосове пюре – 82%;
  • цукор – 18%;
  • кориця – 0,02 г.

Сливовий соус


  • сливове пюре – 80%;
  • цукор – 20%;
  • кориця – 0,02 г;
  • гвоздика – 0,02 г;
  • імбир – 0,006 г.

Сливово-яблучний соус


  • яблучне пюре – 23%;
  • сливове пюре – 57%;
  • цукор – 20%;
  • кориця – 0,02 г;
  • гвоздика – 0,008 г;
  • імбир – 0,004 г.

Соуси в автоклаві

Спосіб приготування цих фруктових соусів ідентичний. Спочатку потрібно зробити пюре. Фрукти необхідно помити та очистити від шкірки і видалити кісточки, насінинки. Далі їх ошпарюють в окропі:


  • яблука – 7-10 хв.;
  • сливи – 5 хв.;
  • абрикоси – 5 хв.

До отриманого пюре додаємо цукор та варимо 20-25 хвилин до згущення. Наприкінці варіння додаємо подрібнені спеції та вимішуємо. В банки соуси накладаємо гарячими і закриваємо кришками. Важливо не доливати 2 см соусу до верху банки.

В автоклаві консервуємо 15-20 хвилин при 100 градусах.

Купити автоклав можна на нашому сайті або зателефонувавши до наших менеджерів. Компанія “UTEHO (Укрпромтех)” виготовляє сучасні електричні, газові та універсальні автоклави, а також бюджетні моделі розроблені провідними фахівцями галузі. Усі автоклави виготовлені з дотриманням норм безпеки та з якісної сировини за допомогою сучасних технологій.

Якщо у вас виникли запитання, ви можете звернутися до нас за телефонами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Наші досвідчені менеджери проконсультують вас на будь-які теми, пов’язані з автоклавами та їх використанням.

Читайте також:

Поділіться з друзями