Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Тушонка в автоклаві
                 

Тушонка в автоклаві 

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon М'ясо
  • Icon 4 порції
  • Icon 40 хв
Тушонка

Обладнання для тушонки:

Автоклав "А16 electro" (Универсальный)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Универсальный)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відео-рецепт тушонка в банці:

Рецепт тушонка в автоклаві

Тушонка в автоклаві - відмінний варіант для швидкого та смачного обіду або вечері. Домашня тушонка в автоклаві чудово підійде як для буднів, коли час на приготування обмежений, так і для особливих випадків, коли ви хочете порадувати себе і своїх близьких чимось смачненьким. Також ця страва зі свинини добре підійде для походів на природу або польових умов, оскільки вона гарно зберігається, і не лише смачна, а й поживна. Незалежно від обставин, вона завжди буде прекрасним вибором!

Тушонка зі свинини, приготована в автоклаві - найкращий варіант для зберігання м'яса на довгий термін. Тушонка в автоклаві є повністю безпечною, адже спори палички збудника ботулізму можна знищити тільки при автоклавуванні.  Цей метод приготування зберігає смакові якості та корисні властивості м'яса протягом тривалого часу, що робить його ідеальним для тих, хто шукає ефективний спосіб консервації свинини.

Рецепт тушонки на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для консервування м'яса

  • Свинина (шия)2кг
  • Сіль40гр
  • Перець чорний горошок12шт
  • Лавровий лист4шт

Крок 1

Нарізаємо м'ясо на довільні шматочки видаляючи хрящики, прожилки та кісточки.
Нарізаємо м'ясо

Крок 2

Солимо нарізане м'ясо у співвідношенні на 1 кг свинини - 2% солі.
Солимо м'ясо

Крок 3

Викладаємо в банки чорний перець горошок по 3 шт.
Кладемо в баночки чорний перець

Крок 4

Викладаємо в банки лавровий листочок по 1 шт.
Додаємо лавровий лист

Крок 5

Накладаємо м'ясо в банки, щільно утрамбовуючи м'ясо, залишаючи 2-3 см вільного простору до кришки.
Накладаємо м'ясо в банки

Крок 6

Завантажуємо баночки в автоклав.
Завантажуємо баночки в автоклав

Крок 7

Заливаємо водичку покриваючи кришки на 2 см.
Заливаємо воду в автоклав

Крок 8

Починаємо процес стерилізації:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – 40 хв. 110 градусів.
  • Якщо термометр знаходиться у нижній частині ємності - 40 хв. 120 градусів.
Відправляємо в автоклав

Крок 9

Дістаємо нашу готову тушкованку та смакуємо зі смачним гарніром.Куштуємо тушонку

Консервування м'яса разом з УТЕХО!

Дізнавайтеся хитрощі приготування смачної домашньої тушонки в автоклаві. А також наш шеф-кухар поділився секретами приготування ідеального гарніру до тушкованки - картопляного пюре. Переглядайте відео, надихайтеся та готуйте смачну свинину в автоклаві, яка буде справжньою окрасою будь-якого столу.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.