Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Домашня тушонка з яловичини
                 

Домашня тушонка з яловичини

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • IconМ'ясо
  • Icon5 порцій
  • Icon40 хв
Тушонка з яловичини в автоклаві

Обладнання для тушонки:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Як приготувати тушонку в автоклаві:

Тушонка з яловичини в автоклаві

Домашня тушонка - ідеальна заготівля, яка завжди виручає: на обід, у дорогу, на природу чи просто коли хочеться смачної та ситної страви. А приготування тушонки в автоклаві робить процес значно швидшим, безпечнішим і дає відмінний результат.

Переглядайте відео від з рецептом від нашого шефа, де показаний повний цикл приготування тушонки в автоклаві UTEHO - від підготовки м’яса до дегустації готової страви.

Тушонка в автоклаві готується всього за 40 хвилин. Завдяки автоклаву яловичина рівномірно прогрівається, зберігаючи соковитість і аромат спецій.

У цьому рецепті використовуються прості, але дуже вдалий набір інгредієнтів: яловичина, обсмажена цибуля, коріандр, чорний перець, сіль та трішки олії. Обсмажування цибулі зі спеціями перед консервуванням створює насичену ароматну основу, яка додає тушонці глибини та приємної солодкавості смаку. Під час стерилізації в автоклаві всі компоненти поєднуються, і м’ясо просочується спеціями, стаючи ніжним, ароматним і дуже м’яким.

тушковане м'ясо з яловичини на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для тушонки

  • Яловичина2 кг
  • Коріандр зерно10 гр
  • Цибуля ріпчаста150 гр
  • Олія соняшникова40 мл
  • Сіль20 гр
  • Перець чорний молотий3 гр

Крок 1

Нарізаємо цибулю кубиком та обсмажуємо її на олії до легкого золотистого кольору.
Нарізаємо та обсмажуємо цибулю

Крок 2

До обсмаженої цибулі додаємо коріандр, щоб спеція краще розкрила свій аромат.
Додаємо коріандр до цибулі

Крок 3

Поки цибуля обсмажується, нарізаємо яловичину середніми шматочками.
Нарізаємо яловичину

Крок 4

Перекладаємо нарізану яловичину в миску та рівномірно підсолюємо її.
Підсолюємо м'ясо

Крок 5

Додаємо обсмажену цибулю зі спеціями до м’яса та ретельно перемішуємо.
Змішуємо м'ясо з цибулею та спеціями

Крок 6

Перекладаємо суміш у баночки та щільно закриваємо кришками.
Перекладаємо суміш у баночки

Крок 7

Час приготування тушонки в автоклаві:
  • Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності - 40 хв 110 градусів.
  • Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності - 40 хв 120 градусів.
Відправляємо в автоклав

Крок 8

Дегустуємо смачну, ароматну, домашню тушонку.
Готова тушонка

Консервування тушонки з яловичини

Приготування тушонки в автоклаві має цілу низку переваг, які роблять цей спосіб зручним та надійним. Ви отримуєте м’яке, соковите та надзвичайно ароматне м’ясо, яке рівномірно прогрівається завдяки точній температурі. Автоклав гарантує повну термообробку, тож ваша тушонка зберігається довго й безпечно, не потребуючи додаткових умов. Процес приготування зрозумілий навіть новачку, адже достатньо лише дотримуватися базових рекомендацій.

Це ідеальний рецепт для тих, хто шукає тушонку з яловичини в автоклаві, хоче приготувати класичну домашню тушонку або просто поповнити запаси якісної домашньої консервації.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.