Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Гриби зморшки з квасолею в автоклаві.
                 

Гриби зморшки або шуширипки з квасолею в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Гриби
  • Icon 4 порції
  • Icon 40 хв
Гриби зморшки

Обладнання для приготування консервованих грибів в автоклаві:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Як приготувати гриби - відео українською

Рецепт грибів з квасолею на зиму

Ви коли-небудь куштували гриби зморшки? Ці незвичні на вигляд гриби, які також називають шуширипками, вважаються делікатесом у багатьох країнах. Вони мають приємний горіховий аромат та поєднуються з овочами. У цьому рецепті приготуємо ароматні зморшки з ніжною білою квасолею та печерицями, страва з грибів незвична, але дуже смачна для домашнього консервування.

Це не просто консервовані гриби, а повноцінна страва з унікальним смаком, яка стане знахідкою для вегетаріанців, грибників або всіх, хто шукає нові рецепти грибів на зиму.

Страва смакує як гарнір до м’яса або риби, з тостами або грінками, як начинка до пиріжків або тарталеток, чи як перекус «з баночки» на дачі чи в поході.

Температура приготування залежить від конструкції автоклава. Якщо ви готуєте в автоклаві Утехо і посадкове місце термометра знаходиться у верхній частині — готуємо гриби з квасолею при температурі 110°C протягом 40 хвилин. Якщо в нижній частині автоклава — при 120°C той самий час.

Гриби зморшки рецепт на 4 баночки об’ємом 0,5 л.

Інгредієнти для консервації грибів

  • Морква 100 гр
  • Цибуля ріпчаста 100 гр
  • Квасоля біла 150 гр
  • Гриби зморшки150 гр
  • Печериці 200 гр
  • Лавровий лист (нога)5 шт
  • Сіль 50 гр
  • Чорний перець духмяний5 шт на банку
  • Перець горошок6 шт на банку
  • Лавровий лист 2 шт на банку
  • Олія соняшникова 40 гр на банку
  • Вода

Крок 1

Нарізаємо моркву шматочками та відразу розкладаємо по баночках.
Нарізаємо моркву

Крок 2

Шампіньйони нарізаємо шматочками й також розкладаємо в банки.
Шампіньйони нарізаємо

Крок 3

Розрізаємо гриби зморшки на менші шматочки, в банку можна покласти або лише верхню частину або весь гриб за вашим бажанням.
Розрізаємо гриби зморшки

Крок 4

Цибулю нарізаємо кубиками, також відправляємо в банку.
Цибулю нарізаємо кубиками

Крок 5

Додаємо квасолю. Квасолю можна попередньо замочити в холодній воді.
Додаємо квасолю.

Крок 6

Знову пошарово додаємо грибів зморшок та квасолі.
пошарово додаємо грибів зморшок

Крок 7

Додаємо спеції: сіль, перець горошком, духмяний перець та лавровий листочок.
Додаємо спеції

Крок 8

Додаємо трішки олії по 10-15 грам на банку.
Додаємо трішки олії

Крок 9

Заливаємо водою, щоб заповнити 40% банки та закриваємо кришками.
Заливаємо водою

Крок 10

Готуємо гриби з квасолею в автоклаві при температурі 120 градусів 40 хв, якщо посадкове місце в верхній частині автоклава 110 градусів 40 хв.
Посадкове місце термометра в автоклаві

Крок 11

Дегустуємо гриби та маємо смачну консервацію на зиму.
Куштуємо гриби з квасолею

Консервована квасоля з грибами рецепт українською

Консервування квасолі з грибами в автоклаві - справжня знахідка для тих, хто цінує зручність, поживність і різноманіття у консервації. Ви отримуєте готову страву, яку достатньо просто розігріти, і ситний та поживний обід, без зайвих зусиль та витрат часу, на вашому столі! Така консервація зберігає природний смак і користь продуктів, а автоклав гарантує повну безпеку та довгий термін зберігання. 

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.